Stai Calm !

Deși am articole scrise in avans pentru rubrica „citatul de week-end”, însă de acestă dată simt nevoia să vorbesc și eu puțin din tastatură.

Au mai scris pe aceeași temă: Irina, Isa, apoi și Stefi a venit cu un articol încărcat de emoție.

Am observat in ultima vreme tot mai multă lume disperată și cu nervii la pământ, din cauza acestor vremuri deloc ușoare și tulburi.

Lumea se agită in autobuze, pe stradă, prin parcuri, la locul de muncă mai ales, și bineînțeles, nu puteau să nu lipsească rețelele sociale.. unde frustrările celor două tabere, vaccinații contra nevaccinaților, să nu-și aducă lupta lor care pare că nu se mai termină, ci ia amploare tot mai mult. Paralel cu cele două tabere, se mai adaugă: off-urile, durerile, fricile, divergențele și luptele noastre interminabile despre situația dramatică prin care trecem.

Un lucru nu-l înțeleg și nu-l voi înțelege niciodată: când tu vaccinat, sau nevaccinat îți impui punctul de vedere, agresiv, violent; indiferent că e verbal, în scris, la grămadă; de la subsol, sau de pe acoperișul unei clădiri..înseamnă că ai o problemă, nu neapărat cu problema în sine, ci cu deșeurile din inima ta.

Astăzi nici n-am intrat bine în secție, că un antivaccinist a zbierat în gura mare: „o să vedeți voi peste un an sau doi și alte blablauri de-ale lui, ce probleme veți avea”, plus alte frici care mai degrabă i se atribuiau lui. Bineînțeles că un provaccinist s-a sesizat și nu vreți să știți în ce ritm și stres am început noi munca astăzi. 🙈

Vă întreb ceva ! Crede cineva că deține adevărul absolut ? NU ! Păi dacă adevărul este bine ascuns de noi, la ce folos să tot plângem și să ne consumăm degeaba ? Nu are rost să ne pierdem în detalii inutile care nu fac altceva decât să ne ațâțe și să ne dezbine unuii de ceilalți, făcându-ne să ne urâm.

Frica e inamicul numărul 1 care ne ucide din interior. Dacă noi trăim zi de zi, de zi cu această frică, apoi o mai băgăm și la noi in casă pentru a-i hrăni și pe ceilalți ai noștri cu ea, atunci nu suntem decât niște maniaci care ne autodistrugem pe noi înșine și pe ceilalți cu care intrăm în contact.

Suntem în prag de iarnă și în mod normal ar trebui să ne liniștim, să ne scădem pulsul, să dormim mai mult și să intrăm într-o stare de calm și relaxare, astfel încât să nu risipi energia atât de prețioasă, pentru a putea face față zilelor întunecate și geroase.. Ce facem noi ? Ne agităm ca proștii, pierdem energie și propagăm frici distructive in sufletul nostru care ne crește puternic pulsul, apoi vom fi dezarmați în fața virușilor și a bolilor de tot felul.

Credeți că in acest ritm ieșim din această iarnă teferi și în toate mințile ? Credeți că rezolvăm ceva dacă ardem continuu ca niște făclii și ne consumăm combustibilul interior degeaba ?

Așa cum am mai spus și cu alte ocazii: suntem un firicel de nisip care își imaginează că se luptă cu un Everest atât de mare și puternic. Nu putem controla situațiile sociale, pentru că nu avem butoanele la noi. Ce rost mai are să te stresezi degeaba, când ești doar in fir de praf inofensiv.

Fraților ! Haideți să lăsăm luptele și orgoliile dintre noi, mai ales că suntem în plin post. Dumnezeu este în control, să-L lăsăm să-și ducă planul la îndeplinire. Nimic nu se întâmplă fără voia Sa, indiferent cât de mult s-ar lupta cineva împotrivă.

Au picat imperii, împărați și regi de temut, pentru că a vrut Dumnezeu.

sursa foto: google

Fiți liniștiți, iubiți-vă și aveți-vă ca frații ! Nu vă urâți pentru lucruri de nimic de care nici măcar nu sunteți siguri. E inutil ! Să ne apropiem cu inimile deschise și pline de lumină, pace și bucurie de aceste sărbători sfinte, și Dumnezeu să fie cu noi !

There must be more to live.

Cu prietenie, Ștef !

50 de comentarii

 1. Așa este, dragă Ștefan! Și pe mine mă surprind oamenii cum se atacă între ei și cât de plini de ei sunt și vaccinați și nevaccinați..O să treacă și perioada asta, vor veni probabiil și altele mai grele…altele și mai ușoare…și tot așa! Ce bine că ai scris și tu pe tema asta.. Iti las aici un clipulet semi-amuzant pe tema asta cu Mircea Badea, mie mi-a smuls câteva zâmbete.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Și cât de distructiv poate să fie această tensiune dintre noi; practic de divizează tot mai mult și ne face să păstrăm distanțarea socială, la superlativ, urându-ne unii pe alții.
  Exact, cine știe câte necunoscute nu ne bântuie și în anii următori, așa că mai bine să rămânem uniți, nu depărtați din cauza fricile dintre noi.

  Nu-mi deschide clipul pe care mi l-ai atașat, nu știut de ce, probabil nu a reușit să se încarce.
  Îți mulțumesc mult, Ștefi ! 😇

  Apreciat de 1 persoană

 3. Nu mi-l deschide, dar îmi arată că încarcă, ceea ce înseamnă că mai durează.
  Mâine cu siguranță mă lasă ca să-l deschid.
  Apreciez mult că ai încercat din nou. Mulțumesc, Ștefi !

  Apreciază

 4. Foarte frumos pledezi pentru o cale de mijloc. Și tu, și celelalte colege de wp citate. Nu știu cine, cîți, cum vor citi sau se vor răzgîndi. Măcar nou, cei care-am ales-o, să păstrăm drumul ăsta și tot e ceva.
  „Oricum e mai mult ca nimic”, uite că e vineri și-am dat eu un citat din Păunescu 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 5. Tocmai am terminat de discutat la telefon pe această temă și deodată am dat de postarea ta. Nici nu știu ce să mai zic… Cu siguranță mulți își vor ieși din minți din cauza la această stare de dezbinare, ură plus și panica de a fi infectat sau de a rămâne în viață odată ce este în organism virusul. Cu toate că îmi păstrez calmul, uneori îmi pare că și eu o voi lua razna din cauza la toată situația aceasta și din cauza că nu mai știm încotro merge omenirea. Mă liniștesc doar cu gândul că nimic nu se întâmplă fără Voia Domnului. Așa că mă las în grija Lui, El știe mai bine ce și cum trebuie să fie.
  P.S. Cei care au inventat virusul chiar și-au meritat banii 🤨🤨🤨 Tare ,,bun” le-a mai ieșit produsul 🤨🤨🤨 Nu i-au dezamăgit pe cei care l-au comandat. Sunt sigură că totul merge după un plan concret, iar noi, oamenii de rând suntem doar niște furnici care încearcă să supraviețuiască și să își care mai departe fărâma de pâine 😦 Pe zi ce trece, tot mai mult mă conving că nimic nu e o întâmplare și după vaccinarea aceasta se mai ascunde ceva. Sunt sceptică și totul mi se pare dubios în ziua de astăzi. Așa vremuri – așa gânduri.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Constatăm, tot ma des, că mulți dintre semenii noștri se hrănesc practic cu aceste divergențe. Indiferent de subiect – dar cu cât e mai important, cu atât mai bine -, se plasează într-o tabără sau alta și încep o ofensivă demnă de o cauză mai bună. Înainte se înverșunau pe băncile din fața porții, pe la birturi, biserici sau chiar pe stradă. Astăzi există online-ul, unde oricine e în stare să lege două cuvinte, își arată convingerile ”înțelepte”. Suntem o specie dăunătoare și auto-distructivă.

  Apreciază

 7. Ai revenit cu forțe proaspete și cu un articol de milioane. E uimitor, grozav, îl tot citesc și nu mă satur.
  Ai totală dreptate, omul trebuie să invețe iarăși să fie om și punct.
  Să ai zile frumoase și senine, Ștef și cât mai multe articole minunate ca acesta!

  Apreciat de 1 persoană

 8. Păi nu avem altă variantă, nu ? Recunosc, am mai făcut prostia ca să dau sfaturi celor nevaccinați, să facă acest lucru..ce crezi că a fost de bine ? Măcar că am făcut-o in cel mai frumos mod și fără să atac sau să pun presiune deloc. Bineînțeles că nu voi mai face acest lucru, decât dacă mi se recomandă să-mi exprim părerea, in rest, mă clasez pe linia de mijloc de care îmi spuneai, și unde e cel mai bine.

  Mulțumesc mult pentru acest citat, și pentru gândurile tale.
  Weekend superb îți doresc, Issa ! 😇

  Apreciat de 1 persoană

 9. Eu cred că virus mai periculos decât noi oamenii, nici nu există pe fața pământului. Ai mai auzit ca un animal să meargă impotriva familiei lui și s-o distrugă, sau să auzi că un animal și-a distrus sau dat foc la propria locuință ? Noi tocmai asta am făcut.

  Ps. Ce să zic..dacă e inventat acest virus, atunci cu siguranță au știut, și știu ce au de făcut. Ceva trebuie să facă, nu ? Doar de la atâta pace și liniște, nu mai simt pulsul vieții. Cei cu dor de războaie, doar nu o să mai meargă cu arcul cu săgeți călare pe cal. Cu bombe atomice și nucleare nu pot da, pentru că își pun și viața lor in pericol, așa că au găsit formula potrivită: își ating scopul propus de ei, atât timp cât le este rânduit de Dumnezeu, iar mai mult decât atât, o mână de oameni fac munți de bani.
  Nici nu vreau să-mi prind urechile în necunoscute și lucruri pe care oricum nu le pot controla.
  De aceeași părere sunt și eu, că oamenii nu au învățat nimic din acestă pandemie, ba din contră, am văzut de ce le poate mintea acum.
  Să lăsăm pe Dumnezeu să controleze ceea ce noi nu putem, și nici nu ne este dat.
  Mulțumesc mult, Emilia, pentru gândurile tale ! 😇

  Apreciat de 2 persoane

 10. Cred că e alegerea fiecăruia de a se hrăni, sau nu, cu aceste divergențe și frici din exterior. Eu la locul de muncă, când nu mai rezist, îmi pun dopurile antizgomot în urechi, și pace. Pe stradă, în autobuz, pe bulevard..îmi pun casca pe urechi cu muzică, și pace. Acasă nu am televizor, nu ascult știri deloc, așa că pornesc muzica, și pace.
  Apocalipsa vine din interior. Oamenii o provoacă. Dacă Dumnezeu a deranjat colonizarea oamenilor pe verticală, acum noi deștepții pământului ne-am făcut un „turn babel” pe orizontală, și nu ne-a ajuns că ne-am globalizare din anii 80 încoace, acum ne-am interconectat cu toate țările la un loc. Iți dai seama că o apocalipsă e iminentă. Doar o verigă slabă din tot acest ecosistem global, dacă scârțâie și se rupe, atunci trebuie să ne pregătim sufletește pentru ce e mai rău.

  Nu aș asocia vremurile alea în care stăteam la bârfițe și taifasuri în șezătoare. Acolo se râdea, se glumea și ne simțeam bine..era tradiție, era frumos și bine. Acum e ură, dezbinare, nebunie, obsesie și multă bătaie de joc.
  Mulțumesc mult, Petre, weekend plăcut îți doresc ! 👍😇

  Apreciat de 1 persoană

 11. Eeeei, Irina, nu mă fă să-mi crească pulsul ! 😄

  Și e atât de simplu să fim oameni, nu ? Trebuie să ne respectăm libertățile, și noi unul pe altul ca oameni, atât.
  Dacă ne scoatem ochii unul celuilalt pentru lucruri de care nici măcar nu suntem siguri, se duce de râpă umanismul dintre noi.
  Au fost vremuri mult mai grele pe fața pământului, iar umanitatea a rezistat până în zilele nostre pentru că au stat uniți, iar in vremuri de restriște, s-au ajutat. Ori, dacă noi în vremuri ca acestea nu stăm uniți și să ne ajutăm împreună, atunci nu un virusuc ne ucide, ci fricile și ura dintre noi sunt cele mai mari infecții virale, instalate, nu în plămâni, ci în creier și suflet; mai grav este că nu avem vaccin și leac pentru ele.

  Îți mulțumesc mult pentru apreciere și pentru gândurile tale bune !
  Mă bucur că mă citești, și mai mult, că îți place ceea ce bat și eu din tastatură pe-aici. 🙏🙏😇

  Apreciază

 12. Ai scris concis, mi-a plăcut.
  Toată lumea își exprimă părerea, unii sunt chiar agresivi. Despre virus ”stim că nu stim nimic”
  Oamenii de știință, care produc acest vaccin vor să facă rău oamenilor, să-i omoare, eu nu cred.
  Dacă virusul e de sinteză, produs în laborator, e grav. Faceți ce vă dictează inima, nu ce spun toți neaveniți… incompetenții.
  Să ai o săptămână liniștită, Stef!

  Apreciat de 1 persoană

 13. Pentru a inlatura posibilul „eçhîvoc” sau nedumerire (măi corect), ma refer la fraza ‘va întreb ceva!’
  În rest, salutare caldă în semn de regăsire și zile
  cu sănătate și bucurii calme (trăirile pot , oare, 9 sa fie calme???.. )
  🤗

  Apreciat de 1 persoană

 14. Știu, Ana că fac greșeli gramaticale, iar pe unele dintre ele, doar după ce le public le văd. Pentru literatură și, respectiv, gramatică, sunt undeva de nota 5, cu minus în urmă..așa că cine vrea să-mi viziteze pagina, doar ca pe o vânătoare de greșeli de scriere, aici o să găsească multă pradă. 😄😄😄

  Apreciază

 15. Mulțumesc mult, Ane !
  La opinie cu toții avem dreptul, doar e libertate să credem ce vrem, dar atitudinea, asta ne omoară. Când dintr-o simplă părere, ajung oamenii la jigniri și înjurături, atunci avem de a face cu un virus malefic, care deja se află cuibărit în mintea și sufletul celor infectați.
  Despre virus „știm că nu știm nimic”, bine așa cum ai spus !
  Așa că ce rost mai are ? Dacă ne-am procopsit cu el, acum e al nostru și face parte din viața noastră; cât timp, nu știm. E irelevant să mai știm acum că de unde o fi. Important e să stăm departe de el, cum ? Nici nu putem, pentru că aproape e inevitabil să nu iei contact cu el. Așa că mai rămâne încrederea noastră să ne-o punem în Dumnezeu. Ce nu putem noi mai mult, poate El.

  Și ție Ane la fel îți doresc. Weekend plăcut ! 😇

  Apreciat de 1 persoană

 16. Acolo cred că era semnul întrebării, ai dreptate, sau virgulă, apoi semnul întrebări la finalul frazei..am multe necunoscute în ale gramaticii. 😁

  Da, pot trăirile să fie calme..păi putem trăi fiecare în lumea lui: unii trăiesc pe foc automat de dimineața până seara, iar alții își trăiesc viața pe modul soft. Suntem diferiți, iar asta face frumosul din noi.
  Salutări și din partea, Anamaria, și mă bucur pentru trecerea ta pe-aici. 🙏😇

  Apreciat de 1 persoană

 17. Eeeh, scăpăm noi și de el, așa cum am scăpat noi și de alte necazuri mai mari.
  Trebuie să nu lăsăm acest virus molipsitor, să ne atace subconștientul, mintea și sufletul.

  Sănătatea, că-i mai bună decât toate ! 😇🙏

  Apreciat de 2 persoane

 18. Am văzut filmuleţul cu Badea, la mine merge foarte bine, şi exact aşa e într-un cuvânt, toată situaţia asta: o dileală. Sunt două grupuri de diliţi şi un al treilea, al oamenilor normali, care-şi văd de treaba şi de viaţa lor în linişte. Şi asta nu e doar acum. Diliţi au fost mereu în două grupuri, indiferent de situaţie: religie, politică, sport, mâncare (vegetarieni, vegani şi restul) etc. Ţine de educaţie şi atât. Să poţi accepta părerea altuia, fără să-i sari la gât, e doar chestiune de bun simţ şi de nimic altceva.
  Dacă m-am vaccinat, am făcut-o strict pentru mine şi am spus-o şi la Papa pe blog, scot pălăria în faţa sfinţilor care s-au vaccinat cu gândul la salvarea neamului, nu a lor, deşi mă îndoiesc serios că au gândit aşa. Dar tot pot fi purtătoare deci nu mă duc ca berbecul între oameni, să-i infectez, şi respect total un om care nu s-a vaccinat. E treaba lui, viaţa lui.
  Dacă nu m-am vaccinat, e treaba mea de ce nu am făcut-o, nu mă duc între oameni, să nu mă infectez, şi respect total un om vaccinat.
  Am înţeles la început de tot ura asta, când se spunea că un vaccinat nu mai poate lua virusul deci, implicit, ăilalţi sunt un pericol. Dar acum când e clar că şi vaccinaţii pot răspândi, la fel ca ceilalţi, şi un vaccinat practic numai pe el se apără, de unde, frate, atâta prostie cu atâta ură între găştile astea de experţi în medicină?
  E atât de simplu să fim oameni, încât mi se pare incredibil cât efort depun unii să nu mai fie.
  Iar ce spuit tu, Ştef, cu acceptarea, va exista din partea celor care şi înainte de asta au fost aşa. Altfel, răutate şi prostie va fi mereu, indiferent de subiect.
  Fain articol, bravo!

  Apreciat de 1 persoană

 19. Până la urmă l-am văzut și eu și m-a amuzat de numa. 😇

  Hai că mi-am dorit pe cineva cu coarne mai tari decât ale mele, să dea ultima lovitură aici.😄 Îți mulțumesc mult, Po !
  Citind cele scrise de tine, m-am și amuzat la ironia ta, ba am fost prea serios, apoi iarăși cu zâmbetul pe chip.. Chiar așa e situația dinte noi. Parcă ți-e și frică să afirmi că te-ai vaccinat, sau nu, pentru că mai întâi trebuie să-ți asumi asta.
  Dacă înainte microbiștii venerau o echipă de fotbal, acum brusc, au înlocuit fotbalul cu vaccinarea și pandemia, dar n-au înlocuit și atitudinea..de fapt ce să mai..unde școală și cultură nu este, atunci cu ce altceva să-și umple golul ăla din cap, care trebuia umplut în familie cu educație, de la biserică cu cele sfinte, și bineînțeles, cu multă școală.
  Asta nici eu n-o înțeleg: stau pe o distanță de 10 m, 30 de oameni care se înghesuie ca la pâine pe vremea lui Ceaușescu, când este loc suficient să stea și la 10 metrii unii de ații..apoi se înghesuie ca oile la intrare și coborâre din autobuze, încât mă doare capul când îi văd. Ca să nu-ți spun că zilele trecute am coborât din autobuz, dimineața, iar din alt autobuz au coborât câțiva băieți de circa 15 ani „pregătiți” pentru scoală. La un moment dat, a scos unul o țigară electronică, și o împrumutau de la unul, la altul, trăgând fiecare câte un fum. Mi-am făcut vreo 20 de cruci, și am plecat de-acolo ca să nu-mi vină rău.
  Da, ai dreptate..parcă unii depun efort pentru ca să nu fie oameni, când este atât de simplu să fim.

  Mulțumesc mult pentru gândurile tale lăsate aici !
  Weekend superb îți doresc, Potecuț ! 😇

  Apreciază

 20. Na, cu tot cu coarnele mele de berbec, sunt total, dar total de acord cu tine deci las coarnele şi nu te contrazic 😀
  Exact, Ştef! Păi cum să nu te enervezi când vezi în online, şi nu numai, atâta război pe vaccin şi prudenţă, şi pe urmă, în real, vezi asta cu făcut ţigara poştă sau cu băgat unul în altul pe stradă. Şi da, unii se comportă fix ca pe stadion. Mai lipsesc seminţele scuipate şi e decorul perfect.
  Îţi mulţumesc mult! Weekend fain îţi doresc şi eu!

  Apreciat de 1 persoană

 21. Știi cum îl zicem pe Da la noi în ardeal ?

  Așa că eu atât îți zic la răspunsul tău, ieeee ! Mă descurc în japoneză, cum altfel, doar că atunci când nu mai știu, o dau pe taiwaneză, și ceva tot fac eu. 😄
  Mă bucur ! Te îmbrățișez ! 🤗🙏

  Apreciat de 1 persoană

 22. Ha, ha, ha, ha ! 😄 Te rog să nu lași tu coarnele alea spiralate deoparte, că acum mai mult ca niciodată, o să ai nevoie de ele: unii au devenit adevărați maniaci, și sunt în stare să te infecteze voit. Sunt un fel de kamikaze bacteorologici, neținând cont de nici o măsură de precauție și respect față de ceilalți.

  Cu mult drag, și eu îți mulțumesc ! 😇

  Apreciat de 1 persoană

 23. E o bucurie să văd că scrii.Demult nu te-am zărit cu nici un subiect prin blogosferă.Despre ce ai scris ,,virusul,,…chiar există și oamenii chiar mor din pricina lui.Uite, bunica mea de 90 de ani nu a vrut să se vaccineze,un peot infectat a lăsat virusul și bunica l-a luat.O lună de zile m-am rugat la cel de Sus să nu mi-o ia.Acum e în recuperare bunica, trăiește…dar preotul a murit.Eu cum de nu am luat? Sunt vaccinată 2 doze Pfizer și plus antigripalul clasic!E decizia fiecaruia cu propria viață…vaccinat, nevaccinat… dar nu se moare așa ușor!
  Recunosc măcar, am încredere în medicină și dacă ar fi vrut să ne omoare ne omorau demult.Sufăr eu de alte maladii fără leac și numai Covid îmi lipsea!M-am vaccinat și nu regretMi s-a reproșat că mi-au băgat cip, că o să mor că ajung în iad…dar nu bag în seamă! Mie mi-e bine!
  Vezi tu ai dreptate…nici nu mai trebuie război propriuzis.Oamenii s-au înrăit și se luptă între ei și se autodistrug!Mai așteaptă un val și încă un val de morți…se mai vaccinază câțiva… Dar în ritmul ăsta scăpăm de pandemie ,,când o zbura porcul,,!

  Apreciat de 1 persoană

 24. Apreciez mult și mă bucur că îți place ceea ce scriu !😇
  Sunt convins că sunt mulți oameni care mor din cauza acestui virus, sau din cauza complicațiilor produse de virus. Mă bucur dacă bunicuța își revine.
  Exact, fiecare să-și asume hotărârea pe care o ia pentru el cu privire a vaccinare, dar și pentru modul cum gestionează protecția lui, dar și față de alții, pentru că putem fi victime colaterale, dacă nu avem grijă. Mereu îi spun mamei să păstreze distanța față de mine, pentru că zilnic sunt în contact cu oamenii, iar ea e în vârstă și nu e nici vaccinată, dar nu mă prea înțelege și mereu îmi spune că e doar o simplă răceală.
  Și eu am încredere mare în medicină, pentru că și ei fac mult sacrificiu și învață foarte mult pentru a ajunge acolo..iar dacă ar fi să ne ucidă, atunci sunt N modalități prin care ar putea-o face, și mult mai ieftine. Doar în pâine, sare, apă, și bineînțeles, coca cola dacă ar pune ceva ingrediente nocive, și am fi terminați cu toți.
  Daaa, ai dreptate, nu se moare chiar atât de ușor, și n-ar trebui să mai tot trăim cu fricile în suflet. 😊

  Mulțumesc mult pentru gândurile tale și pentru trecerea ta pe la mine.
  Seară frumoasă îți doresc ! 😇

  Apreciat de 1 persoană

 25. Am avut și eu multe probleme cu browser-ele.
  La fel îți doresc și eu, Anamaria, și m-a bucurat mult prezența ta pe la mine.
  Nu te preocupa de vin, de asta mă ocup eu..chiar îmi este dor de niște vin fiert. 😄
  Multe salutari și din partea mea și o să-ți întorc vizitele..deși am vrut să te mai vizitez, dar nu am găsit pagina, dar nici notificări n-am mai primit de la tine.
  Seară frumoasă îți doresc ! 🙏😇

  Apreciat de 1 persoană

 26. Să știi că urmăresc și persoane care nu sunt de acord cu vaccinarea.Propagă vehement că ne otrăvim și murim…adică citesc informații nu sunt naivă să nu mă pun la punct cu ceea ce fac că e bine pentru mine. Da, trebuie grijă să avem chiar și așa vaccinați…o mătusă deși vaccinată a făcut o formă ușoară dar tot test pozitiv Covid a avut. Eu zic atât Da, m-am vaccinat pentru mine și familia mea…am curaj și recunosc adevărul! Alții o dau pe ocolite

  Îți doresc ție și mamei tale numai bine….tot binele din lume! Duminică Minunată!

  Apreciat de 1 persoană

 27. Atât timp cât oamenii sunt de bună credință și mă binedispun ceea ce citesc pe paginile lor, nici nu mai contează ce crede sau nu despre vaccinare.
  Până la urmă fiecare alege cum este mai bine pentru ei în ce privește vaccinarea, și nu numai.
  Grijă trebuie să avem cu toții. Eu tind să cred că mai multă atenție trebuie să avem noi cei vaccinați, pentru că putem să avem formă ușoară și să nu știm, și astfel răspândim virusul altor persoane mai sensibile, sau care n-au trecut prin boală..
  Iti mulțumesc mult, asemenea îți doresc și eu, multă sănătate și o duminică liniștită !

  Apreciat de 1 persoană

 28. Am ajuns cam tarziu aici, la acest articol deosebit. Mie mi-e evident ca se folosesc toate pretextele posibile pentru ca oamenii sa fie dezbinati. Si s-a gasit subiectul perfect. Pe langa un virus bizar, parca este si un virus strecurat in mintea noastra care ne impiedica sa fim obiectivi, mai ales cand suferim pierderi grave sau totale. Insa din ce in ce mai mult subiectul se departeaza de esenta lui si asta este cumplit de trist.
  Cu ajutorul lui Dumnezeu sper sa ne mai luminam un pic, ca nu stiu de unde ar putea veni putina lumina.

  Multumesc, Stef! Sper sa ai o saptamana linistita ca si noi toti!

  Apreciat de 1 persoană

 29. Mulțumesc mult pentru apreciere, Suzana !
  Poate și asta se încearcă de undeva de sus, să facă astfel încât ca oamenii să nu mai fie atât de uniți între ei, și să nu se mai iubească om pe om. Însă și faptul că ne-am învățat cu binele și am crezut că bunăstarea și liniștea este o iluzie cu care ne-am hrănit, crezând că ni se cuvine totul și că nu ne mai poate opri nimeni din mirajul nostru. În special cei născuți după 2000, stau în bula lor liniștită, o bulă în care nu au pătruns necazurile, foametea, războaiele, crizele.
  De obicei astfel de oameni când se trezesc la realitate, sau când realitatea le dă câte-o palmă, intră în sevraj, nemaiîntâlnind astfel de drame.
  Mno, m-am luat cu filozofia.
  Nimic nu durează o veșnicie, așa că trebuie să învățăm să supraviețuim, să ne adaptăm sau, sau…

  Eu îți mulțumesc mult pentru trecerea ta pe la mine. O săptămână frumoasă îți doresc, Suzana ! 😊

  Apreciat de 1 persoană

 30. Foarte adevărat Ștef!
  Ma bucur că gândești așa…
  Din păcate acestea sunt vremurile pe care le trăim, nu mai avem loc unii de ceilalți…deși, cum ai precizat si tu mai în sus, nimeni nu detine adevărul absolut în această situație în care ne aflăm.
  Și, cu siguranță nu ne va ajuta cu nimic toată această furie care se răsfrânge asupra vaccinatilor sau nevaccinatilor…
  Fiecare e liber pana la urmă sa aleagă ce este mai bine pentru el.
  Fiecare are liberul arbitru pentru a decide ceea ce vrea sa faca cu viata și sanatatea sa….
  Mulțumim frumos pentru acest articol, si pentru că ti-ai exprimat părerea atât de sănătoasă, și realistă…cum de altfel ar trebui să judecăm toți..!😇🤗

  Apreciat de 1 persoană

 31. Mulțumesc tare mult pentru cuvintele de apreciere ! 😇
  Eu cred că dacă am privi puțin în trecut, ne-am putea da seama că lucrurile care trebuie să se întâmple, se vor întâmpla. Dacă doar o dăm cu presupusul și trăim continuu pe muchia conspirației, nu ne ajută cu nimic; apoi dacă ne mai și certăm unii cu alții, aceste conflicte degenerează în lupte și dezbinări.
  Poate chiar nici nu trebuie să aflăm totul, pentru că oricum nu putem face nimic să schimbăm cursul lucrurilor.
  Tragem de multe de noi ca să ne schimbăm anumite comportamente, și nu reușim de fiecare dată..cum am putea să schimbăm societatea și paradoxurile din ea, când de fapt societatea suntem noi ?
  Mai bine să alegem înțelept și asumat ceea ce decidem să facem, și să stăm liniștiți și să ne păstrăm energia noastră prețioasă pentru alte lucruri cu adevărat importante.

  Și eu îți mulțumesc încă o dată pentru trecerea ta pe la mine, și pentru gândurile tale care mă încarcă pozutiv. 🤗

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s