Citatul de week-end ep. XIII

Pentru că suntem în preajma sărbătorii nașterii Mântuitorului, am hotărât să vin cu un citat biblic aducător de bucurie:

Sursa foto: google

„Îngerul le-a zis: nu vă temeți, căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul:

Astăzi în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor, care este Hristos, Domnul. (Ev. Luca, cap. 2, vers. 10-11)

Esența acestei sărbători trebuie să fie Nașterea Domnului și am face bine să ne concentrăm atenția mai mult pe valoarea în sine a evenimentului, și mai puțin pe „artificii”: mâncare, băutură și distracții care n-au nimic de-a face cu Crăciunul.

Oh Holly Night.

Cu Prietenie, Ștef !

26 de comentarii

 1. …Si pastorii anuntati de inger (cum ai scris) s-au dus si s-au inchinat. Acesta e „scopul” Craciunului: bucuria pentru nasterea Mantuitorului. Sa ne bucuram, deci, sa ne veselim, dar sa nu exageram pana cand ajungem sa facem din Craciun ceva ce nu este. In noaptea Nasterii ingerii au cantat cu bucurie – la fel pot face si oamenii, fara sa se enerveze, fara sa bombane. 😊
  Weekend frumos iti doresc, Stef!

  Apreciat de 2 persoane

 2. A scos esentialul in evidenta citatul tau. Creștinii celebreaza că s-a născut Mesia. Despre aceasta e sărbătoarea, mai mult despre bucuria din inima decât despre cea din farfurie. 🙂
  Sărbători frumoase sa ai!

  Apreciat de 2 persoane

 3. Nu știu dacă așa e și în alte țări ca oamenii să se năpustescă la cumpărături, ca ai noștri, dar nu înțeleg acest fenomen..
  Mai bine de mai multe ori, dar cu măsură..
  Sărbători Fericite și ție, Issabela !

  Apreciază

 4. Cu multă plăcere, Potecuțu !
  În ultimii 20 de ani, prea s-au amestecat lucrurile, și mai mult seamănă a piață de desfacere, Crăciunul, și mai puțină concentrare pe miezul sărbătorii..
  Așa e, nu prea pricepem să facem diferența.
  O seară frumoasă îți doresc !

  Apreciat de 1 persoană

 5. Într-un fel, prin colind și mesajul de la biserică, se perpetuă amintirea a ceea ce a fost o dată în istoria creștinismului.. Cu toate că nici colindele (nu toate) nu mai transmit mesajul Nașterii Domnului, atât de clar cum îl descrie sfinții bibliei..
  Da, așa este..important e să nu exagerăm și va fi bine.
  Exact: avem modelul celor din trecut, așa că nu ne rămâne decât să fim plini de bucurie pentru darul cel mai prețios pe care omenirea la primit: Nașterea Mântuitorului ! 😇
  Mulțumesc, Diana la fel și ție, Weekend plăcut !

  Apreciat de 1 persoană

 6. Așa ar trebui să fie de fapt..să ne bucurăm de sărbătoarea Nașterii Domnului, mai presus de atâtea pregătiri și consum aiurea și fără rost.
  Numai că de-a lungul timpului oamenii au tot adăugat peste ceea ce-a fost, prea multă tradiție și ritualuri; unele făcute doar pentru pierderea unora, și îmbogățirea altora..
  La fel îți doresc și ție, Ina, Sărbători cu bine !😇

  Apreciat de 2 persoane

 7. Daca nici anul acesta nu realizam cu adevarat esentialul acestei idei, atunci cand?
  Cred ca oamenii ar trebui sa aiba o masura in toate. Din pacate sunt luati de val.
  Multumesc pentru citatul de suflet, Stef!
  Un weekend placut!

  Apreciat de 2 persoane

 8. Păi eu am impresia că oamenii (unii nu toți) parcă aceste vremuri i-a zăpăcit și mai mult să nu mai creadă în nimic. Să nu mai simtă bucurie și să se închidă în cochilia lor proprie, uitând să mai trăiască..
  Măcar faptele celor 3 magi dacă le-am înțelege, astfel am sti de fapt ce s-a întâmplat de Craciun, și ce ar trebui să facem și noi..

  Cu mare drag, Suzana !
  Weekend Frumos și ție !

  Apreciază

 9. Poate dacă am înțelege profund ce s-a întâmplat în Betleemul Iudeii, am înțelege totul; dar se pare că noi înțelegem totul pe dos.
  Noi ne sărbătorim pe noi. Ne umplem cămările și frigiderele noastre; uneori trebuie să aruncăm mâncare pentru că n-ai cum consuma un volum atât de mare de hrană, doar în câteva zile.
  Dar magii n-au făcut așa…
  Crăciunul este pentru a dărui altora, nu nouă..
  Duminică plăcută îți doresc ! 😇

  Apreciază

 10. Sărbători fericite!
  Crăciunul ar trebui să fie sărbătoarea familiei! Acum, vrem nu vrem, vom sta mai mult prin casă! Poate va fi mai bine! Niciodată nu am petrecut de marile sărbători, ci am ales decența!

  Apreciat de 1 persoană

 11. Bună dimineața, Ștef!
  Considerăm Crăciunul ca întâlnirea, marea întâlnire, întâlnirea interioară, decisivă, dintre Dumnezeu și omenire, prin Iisus Cristos. Cel care are credință cunoaște asta cu adevărat…
  Îți doresc o zi frumoasă și plină de pace interioară iar sărbătorile ce vor urma să-ți umple sufletul cu bucurii și fericire!

  Apreciat de 1 persoană

 12. Da, așa este, in familie simți cel mai bine aceste sărbători, iar amintirile și bucuriile, acolo se derulează într-un mod armonios.
  Este bine să nu exagerăm, iar decența ar trebui să fie cu noi în aceste zile, și tot timpul..

  Sărbători Fericite și pline de bucurie îți doresc, Aura !

  Apreciat de 1 persoană

 13. Sărumâna, Aurelia dragă !
  Așa ar trebui să considerăm toți acestă sarbatoare, așa cum tu ai descris atât de frumos în mesajul tău.
  La fle îți doresc și din partea mea, multă sănătate, fericire, și să te înconjuri de toate bucuriile acestor sărbători.. 😇

  Apreciat de 1 persoană

 14. Frumos spus, sărbătorim nașterea Domnului, dar știi că la noi orice bucurie se transformă în petrecere cu mancare și băutură. Cât despre cadouri, peste tot în lumea civilizată este la fel.
  Crăciun cu bucurii!

  Apreciat de 1 persoană

 15. Mulțumesc, Constanța !
  Acum ce să zic; văd că se perpetuează aceeași tradiție de a mânca și a bea, de la an, la an; nu că ar fi rău asta, dar prea ușor trecem peste esențialul și valoarea în sine a sărbătorii..
  Crăciun cu bine și ție.! 😇

  Apreciat de 1 persoană

 16. E a treia zi de Crăciun și iată că vin și eu să îți urez multă sănătate, bucurii și numai bine, alături de cei dragi, în aceste zile de sărbători. Și, pentru că este și Sfântul Ștefan – ziua ta onomastică, îți spun din toată inima…LA MULȚI ANI!. Toate cele bune să ți se împlinească din plin, dragă Ștef.
  Salutări prietenești, mai de la Sud! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 17. Chiar mă bucur enorm să te văd aici, și îți mulțumesc frumos pentru aceste urări și gânduri.!
  Asemenea îți doresc și eu, numai de bine, sănătate și bucurie, tuturor dragilor tăi..! 😇
  Te Salut și eu din centrul țării, și îmi doresc ca toate binecuvântările cerului să se reverse acolo spre sud în regiunea și casa ta..!
  Te Salut cu respect, Alex dragă ! 😇

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s