Dilema nr 10 – Comportamentul ne-mascaților.

Va fost dor de o dilemă de-a mea ? Ba să nu vă fie dor ! Apropo: dacă vreți să-l cunoașteți pe Ștef în toată spendoarea sa, atunci citiții dilemele lui, ok, sau mai bine nu..! Acum eu doar vorbesc prin intermediul blogului și încerc să transmit ceea ce nu pot face verbal, măcar mă mai liniștesc și să mă eliberez și eu sufletește..

Pe această temă a mai scris Diana de la Kundalini, Daurel si Fluturas.

Nu, nu-mi face plăcere să fac dileme, dar când mă „roade” așa de tare și nu mai pot, atunci îi musai să vin cu câte una.. Aș vrea să nu mai am nici un motiv de dilemă, dar n-am nici o șansă să scap vreodată de ele, însă, la cât sunteți voi de drăguți cu mine, atunci mai am o speranță ca măcar să pot să le împărtășesc cu voi, apoi cu ajutorul vostru să primesc și eu o rezolvare, măcar teoretică, subiectivă, așa ca între prieteni și tot este ceva 😀

Despre ce este vorba ? Deși am zis că nu mai vreau să scriu despre covid, despre pandemie și tot ce ține de asta, dar nu pot, pentru că: nu pot !!!

Poate mă ajutați, voi !

Sursa: arhivă proprie. Făcută de mine în stația de autobuz

Deja imaginea a spus atât de mult încât nici nu ar mai trebui să mai zic eu nimic, nu ?

Peste tot auzim sintagma: masca salvează vieți și multe astfel de lozinci.. Seeerios ? Salvează vieți ? Păi salvează când o porți cum trebuie și o „reciclezi” cum trebuie, altfel spus, dă-o drecu – mă tare tem că este un nou deșeu care deșteptu de homosapiens la adus pe lume iar planeta va trebui să suporte această mizerie cum le suportă și pe celelalte, tot ale noastre – mizerii..

Booon: acum să vedem dacă aceste comportamente ciudate de a folosi aceasta controversată mască, poate să ne salveze, sau ne ajută să-l aducem pe trăznitu ăsta de COVID-19 mai aproape de noi..?

Sursa foto: google

Ce părere aveți despre cei care poartă aceeași mască și pe-o parte și pe cealaltă, crezând că este o bonetă militară care se poartă: un an pe chelie (pe-o parte) și 10 ani pe șaua de la bicicletă, (pe cealaltă parte) hmm ?

Ce părere aveți despre cei pe care îi întâlniți în supermarketuri cu masca prinsă de-o ureche și lăsată să atârne și să balanseze de am impresia că-i jumate de sutien udat și pus pe sârmă la uscat, hmm ?

Dar cei care ies din magazin sau coboară din mijloacele de transport în comun, dau masca jos și o vâră pe mânecă, fluturându-i ca un drapel în bătaia vântului, hmm ?

Aceste penibile comportamente fac după părerea mea, mai mult rău decât bine.. Când tu ca om, nu pui rațiunea mai presus de lege, atunci ești omul fărădelegii. Dacă tu porți masca aia doar de frica amenzilor, doar ca să fi lăsat să intri în magazin, de frica că te dă nașul jos din tren, de frica poliției – și n-o porți din conștiință, atunci dă-o drecu de mască, n-o mai purta că mai rău faci cu ea..

Am ajuns să-mi fie teamă mai mult de cei care poartă formal o mască, decât de cei care nu o poartă deloc.. Voi nu a-ți avut senzația asta ?

Același disconfort ocular îmi provoacă și cei care aruncă măștile pe jos, crezând că este un ambalaj la fel cum este pachetul de țigări gol și învelișul de la cornul de ciocolată sau cips – măcar că nici la aceste deșeuri nu le este locul aruncate pe jos. Aceeași tâmpenie este și cu aruncatul măștilor la tomberon.. Dumnezeule: am ajuns să cred că pentru purtarea măștilor ar trebui ca oamenii să de-a un text psihologic înainte de a le purta sau să facă cumva un curs sau să citească cumva, de undeva, niște instrucțiuni.

Sursa foto: google

Aruncând masca la tomberon sau pur și simplu ca pe chiștocu de țigară, pe jos, trebuie să știe ne-mascații cu manierele-n pioneză, că masca aia cu – sau fără covid – cineva trebuie s-o ridice de jos. Cineva trebuie s-o scoată din tomberon, cineva trebuie să o selecteze, iar acel cineva este tot un om la fel ca tine și ca mine care poate lua covid din masca aia, se infectează apoi duce mai departe cu el acest virus, sau o gripă sezonieră, sau TBC, sau hepatita pe care individul care a purtat masca, ar fi pasibil să le aibă..

Nu mai vorbesc acum de cei care poartă masca sub nas ca barieră pentru muci și nici de cei care o poartă pe post de calorifer pentru glanda tiroidă, că nu mai termin dilema asta..

Sursa foto: google

Deja mă doare capu și îmi vine să mă izolez undeva pe o insulă pustie și să nu mai plec de-acolo în veci.. Când vezi astfel de aberații și inconștiență în rândul turmei, nici nu te mai miri de ce totul merge atât de prost, când atâția sunt total pe dos în comportamentul lor.. Sunt curios voi ce „dume” a-ți sesizat legat de purtatul măștilor în rândul oamenilor din zona voastră, sau alte comportamente, pro și contra covid ?

Sursa foto: google

Cu prietenie, Ștef !!!

54 de comentarii

 1. Corect tot.
  Să știi că și eu mi-o scot, de exemplu, în parc sau la drum liber, în aer liber sau când mă întîlnesc cu cineva și stabilim un loc de trecut timpul.
  N-am nici atîția bani să-mi iau două-trei măști pe zi.
  Dar în magazine și în metrou sau autobuz o port. Pentru că, în înghesuielile care și-au revenit deja la normalul dinainte, mă simt ferită măcar de stropitul involuntar al celor care vorbesc în umărul sau ceafa sau chiar nasul meu. Oricum detestam înghesuielile dintotdeauna și numai cînd e musai mă bag în ele.
  Despre mizeria pe care o lasă aruncatul lor firesc pe oriunde nu mai zic, că se vede.
  Dar aș zice de fățărnicia de a scoate bani din piatră seacă. Cum ar fi industria de măști care-a apărut. Prețuri și modele incredibile pentru ceea ce trebuia să fie doar o măsură temporară si igienică.

  Apreciat de 5 persoane

 2. La noi în vogă sunt două ,,stiluri” de purtat masca: sub barbă și sub… nas.
  Chiar ieri mă revoltam că din vreo 15 persoane care stăteam la ,,coada” din bancă, doar eu și doi străini eram cu măștile puse corect. În rest, sub nas.
  Și când mai văd că unii au niște măști jegoase că pot fi și balauri acolo… Oare chiar e atât de problematic de avut câteva ,,schimburi” de măști din acelea care pot fi spălate? Eu înțeleg că sunt scumpe, dar timp de atâtea luni, deja se putea de facut chiar și o ,,mini-colecție”. Utilizezi pe parcursul zile- seara le speli, a doua zi sunt iarăși reutilizabile și tot așa.
  Chiar mă gândeam aseară să scriu ceva la tema dată, însă eram prea nervoasă. Ce pot să mai zic, m-am prins la ideea că atât timp cât cultura e zero, responsabilitate și minte – nimic, merităm ce avem! Adică așa politică, așa conducere, așa trăi! Stând la bancă ieri, văzând incultura și indobitocirea ( au mai fost niște situații acolo) repetam în gând: Meritați ce aveți!

  Apreciază

 3. Cei care poarta masca asa cum descrii: sub barbie, pe-o ureche, pe cot sau in buzunar si o folosesc pe fatza cand intra unde zice legea ca e obligatorie ne arata ca o poarta numai de teama amenzilor. Nu, n-o pot da naibii de masca pentru ca nu toti au bani de amenzi. 😉
  Eu folosesc esarfa acolo unde e obligatorie, si zbor repede din magazin pentru ca numai 90 % pot respira pe nas – ar fi inutil s-o tin sub nas, ‘ca tot nu pot respira. Paranteza: pe nas poti, eventual, inhala ceva, dar de dat la altul mai greu.
  Pentru ca nu vreau scandal, nu vreau sa le fie altora (si mai) frica, pentru ca n-am bani de amenzi folosesc esarfa. Oricum, sunt genul care a evita inghesuiala de cand se stie – nu de frica bolilor contagioase transmisibile prin aer si aerosoli, care nu-s putine. 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 4. De ce sunt aruncate aiurea mastile si/sau manusile? Din „reflex”, as zice – sunt cei care nici ambalajele de la dulciuri nu le arunca la cos de gunoi. Unii, poate, le arunca doar asa, sa bage spaima in cei deja foarte speriati.
  Sa nu le dau idei unora… :)) Aruncate la un loc cu alte gunoaie tot n-am facut nimic… Fiecare ar trebui sa adune in pungi sterile mastile pe care nu le mai foloseste si apoi sa le duca la farmacii, cum trebuie duse medicamentele expirate pentru a fi distruse ecologic? In mod logic, pentru o boala asa cumplita ar trebui sa existe recipiente speciale la tot pasul! Sau politai pe strada sau… ce stiu eu?! Puschea pe limba!
  Spaland masca „de doi lei” prea des isi pierde proprietatile la un moment dat… 😉 Alta bazaconie pe care o recomanda unii carora li se dau titluri de specialisti.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Mai grav este că toate acestea nu se întâmplă numai in România ci si in celelalte țări, așa zis „civilizate”. Nu vreau sa spun că România nu ar face parte dintre ele. Insa ea e arătată deseori cu degetul de alte țări, unde găsim aceeași mizerie si lipsă de civilizație.
  Este o altă problemă, actuală, la nivel mondial, la care oamenii nu reacționează așa cum ar trebui.
  Am văzut un citat care mi-a plăcut foarte mult: „Cei care poartă mască, sunt acei care își bagă hârtia in buzunar până sa întâlnească un cos de gunoi.” Acești oameni care arunca mizeriile in gunoi, sunt aceeași care își aruncă si masca tot acolo, nu pe jos.
  Rușinos… si mai avem pretenția de la copii, de la tineri, sa fie civilizați….
  Week-end plăcut!

  Apreciat de 1 persoană

 6. Masca protejeaza de multe, e cert. Cei care au ales sa o poarte pentru a se proteja ar trebui s-o poarte corect, daca tot o fac, altfel o poarta degeaba. Cei care au ales sa poarte masca pentru a se proteja ar trebui sa o… duca la farmacie cand n-o mai folosesc, daca se gandesc, cu adevarat, si la ceilalti… Chiar si daca o arunca in cosul lor de gunoi tot n-au facut mare lucru; nu? Cate zile o rezista v asta pe o masca? Pe nu stiu ce materiale rezista 5 zile!

  Intrebarea mea: cat o mai ducem asa? Da,da, stiu! Cat e necesar… Vorba unui medic: „o pandemie se termina cand se satura oamenii”. 🙂

  Weekend fain iti doresc, Stef! 🙂
  Multumesc pentru link.

  Apreciat de 1 persoană

 7. Eu o port numai de nevoie! Ca nu am chef sa platesc amenzile si sunt nevoit sa cumpar din acelasi loc cu ingrozitii! Cu manipulatii! Cu cei care nu pot sa moara decat de gripa! Cu cei care se cred nemuritori sub masca! Da ma rog asta e alta poveste!
  Problema ta Stef pleaca tot de la minciuna. Sa presupunem ca masca are calitatiile pe care le turuie presa. Atunci o masca ar trebui purtata cateva minute, o ora si aruncata la deseuri periculoase amenajate la fiecare magazin care vinde masti! Eu nu am vazut asta nici in Germania nici in Elvetia! Ca atare ele nu sunt periculoase sau se doreste a fi periculoase! Sau e cum sustin eu o mare cacialma!

  Apreciat de 1 persoană

 8. Mulțumesc mult Issabela !
  La fel procedez și eu, și chiar toți ar trebui să facă la fel.. Unde e de purtat, poarto frate cu trebuie, că degeaba facem noi eforturi dacă restul turmei nu respectă nimic..
  Sunt scumpe Întradevăr dar cu toate astea nu cred că imposibil să nu poți să-ți cumperi vreo 5 măști pe săptămâna sau chiar să ți le poți confecționa sigur că nu este chiar așa greu.. Eu chiar am rărit mult ieșirile printre oameni și merg doar chiar dacă am o treabă de făcut.
  Mizeria lor nu doar că este vizibilă ca naiba, dar sunt groaznice când te gândești ca cineva o avut-o pe figură câteva ore, chiar dacă nu ar fi infectate cu vreun virus.. Da, ai dreptate cu industria de a face bani de pe urma lor, am uitat să pomenesc.
  Seară frumoasă, Issa !

  Apreciază

 9. Cred că peste tot în lume este acest obicei stupid de a purta masca doar de fantezie.. Foarte urât din partea astfel de oameni care nu-și îndeplinesc treaba, mai ales în pubic cu gramezi mari de oameni unde ar trebui să fie mai mare nevoie de protecție, și totuși..
  În autobuz am pățit așa cum ziceai cu niște țărani care au scos niște măscuțe atât de șifonate și murdare încât mi-am luat rucsacul și am plecat deoparte.. Stai calmă că nu-i preocupă pe „țărani” și indisciplinați spălatul măștilor.. Și îți spun eu că au și de rezervă zeci de măști dar comoditatea e mare la uni.. Chiar mama că are 70 de ani si îmi spune dacă am măști să-mi de-a că tot primește..
  Da, așa este, o merităm din plin, ba chiar mai rău de atât.

  Apreciat de 1 persoană

 10. Sunt supărat pe chestia asta cu purtatul măștilor din obligație și nu pentru protecția ta și a altora..
  Cred că mai bine de jumătate dintre cei care poartă masca, nu o poartă corect, ci de formă.. Ce să mai zic ?
  Eu dacă n-o port cum trebuie, eu nu o port. Doar să mă aflu în treabă nu are nici un rost, dar dacă trebuie, atunci o port așa cum scrie la carte.. Da, și esarfele voastre chiar sunt bune și mie îmi plac foarte mult că văd tot felul de modele superbe ☺️
  Niciodată nu m-am „amestecat” cu mulțimile, și am evitat cât am putut cozile și inghesuielile..

  Apreciat de 1 persoană

 11. Prin faptul că se aruncă totul așa ușor și că cei mai mulți nu pot face diferența dintre o mască și un deșeu, asta îmi zice despre ce popor îndobitocit și slab dezvoltat din multe puncte de vedere, suntem noi ca nație, și iar mă duc cu gândul la educația din familie, la școala care aproape nu-i învață nimic și la biserici unde fie au uitat să mai meargă, ori merg să doarmă, sau dorm clericii.. Din toate astea ar fi putut sustrage multă învățătură. Dar încerc să mă abțin că iar nu mă mai por opri.. Cum Dumnezeu să nu te poată duce capu chiar atât că masca aia nu se aruncă pe jos și nici la tomberon. Eu masca o privesc la fel de personală ca și chiloții. Nu mă dezbrac și nu vezi pe nimeni să se dezbrace pe stradă să-și arunce sutinenele și alte accesorii intime pe stradă, nu ?
  Mai mult, ar trebui să se gândească că masca aia este mai mult decât intimă și nu ar trebui expusă pe stradă sau la tomberon.. Diana dragă, cerem și noi cultură de la un popor manelizat.. Ce ne mai preocupă și pe noi, Doamne !

  Apreciat de 2 persoane

 12. Așa este, Grațiela, ai atins o chestie despre care uitasem sa menționez în articol: faptul că nu doar noi, nici pe departe nu suntem ultimii dun lumea asta, pe deasupra, ce este trist și îngrijorător este faotul că oamenii nici atât nu pot face diferența dintre un ambalaj obișnuit și o mască și le aruncă pur și simplu pe jos, pe garduri vi, și am văzut și agățate de pinii molidului așa în batjocură.. Știu ce zici cu arătatul degetului. Eram prin 2014 în italia și am trecut pe lângă niște grădini cu măslini și te rog să mă crezi că m-am îngrozit câte mizerii am văzut acolo și l-am întrebat pe fratelo că de ce unele zone sunt atât de mizerabile, și mi-a zis că acolo totul depinde de administrație și primari. Dacă ei sunt „curați” atunci toată reginuea este curată și dacă nu este haos..
  Da, bună observația ta. Cei mizerabili, prost crescuți, indisciplinați aruncă toate mizeriile peste tot, inclusiv o simplă mască..
  Să sperăm că copiii nu vor copia exemplul multor adulti, că nu mai putem avea nici o șansă de schimbare..
  Mulțumesc mult de gândurile lăsate aici.
  Weekend Frumos îți doresc și eu !!!

  Apreciat de 1 persoană

 13. Pe mine, sa fiu sincera, ma sperie cel mai putin comportamentele oamenilor de rand. Aceia sunt, de regula, cei care s-au trezit dintr-o data ca trebuie sa poarte vestita masca inclusiv pentru a-si face cumparaturile la piata. Si-apoi, am vazut atata indiferenta in timpul zborului cu avionul de acum cateva zile cat sa-mi dau seama ca prea putini se tem intr-adevar de acest virus sau cred in existenta lui. Mai mult cantarea faptul ca le era cald cu masca pe fata si actionau in consecinta. Masca trecea sub nas sau chiar sub barbie cat ai clipi.
  Cel mai tare ma ingrijoreaza comportamentul celor care ar trebui sa poarte/utilizeze in orice moment masca corect. Aceia care nu o data au folosit-o ca echipament de protectie in activitatea lor. Care ar trebui sa o ia o ia ca atare, de unica folosinta, nu sa o impatureasca frumusel la pauza de masa si sa o inghesuie in buzunarul de la uniforma pana dupa pauza. Aceia sunt cei care, eventual, ajung sa ne trateze. La care apelam in caz de boala. Orice boala. Acolo-i adevaratul pericol si nu vorbesc din carti. Cu ochii mei am vazut asemenea comportament la cadre medicale intr-o tara civilizata. 🙂

  Apreciat de 3 persoane

 14. Îți spun sincer că eu aș face masca obligatorie în mijloacele de transport în comun și în special în supermarketurile cu multă alimentație pentru că nu este vorba neapărat de covid. Poate fi TBC, hepatită, gripă și n-ar fi rău dacă tot nu știu să pună mâna la gură, atunci sa poartă mască pentru protecția celorlalți.. Exact: ști ce mi ciudă că pe media și peste tot vedem reclame cu lozinca „masca salvează vieți” dar nu vezi o recomandare ca oamenii să știe ce să facă cu masca după utilizare. Normal că dacă merg acasă și o baga în coșul de gunoi, ceea ce este mai mult ca sigur valabil poate la peste 90 la sută din populație, că în necunoștință de cauză și ne gândind mai mult, toți aceștia aruncă masca, fie la ei la coșul de gunoi, sau la pubelele din oraș, care nu au făcut practic nimic. Asta dacă stă mai multe zile poate să nu mai aibă efect, însă eu tot nu pot proceda așa. Este masca mea personală și caatare trebuie distrusă prin foc, cum fac eu, sau așa cum ai spus tu o variantă bună var fi băgate în pungi și duse la farmacie..
  Nu știu cât o mai ducem așa, dar mă tare tem, deși nu vreau să demoralizez pe nimeni, dar sar putea să urmeze și alte contaminări cu alți viruși tot datorită nouă pentru că ne-am înmulțit peste măsură și pe-deasupra cresc gradele pe planeta noastră ceea ce face să întrețină și mai mult aceste virusuri..
  Duminică plăcută mâine, Diana !
  Cu drag am făcut legatura cu linkul pentru că dacă știu că cineva a mai dezbătut acest subiect, atunci poate sunt persoane interesate care vor să vadă și alte puncte de vedere, nu doar al meu.. ☺️👍

  Apreciat de 1 persoană

 15. Asta e rău când porți mască și ai și alte afecțiuni respiratorii. Îmi aduc aminte că la început eu stranutam imediat ce-mi puneam masca pe față. Nu chiar la toate, dar acum am început să mă obișnuiesc cu ea.. Eu nu am probleme de acest gen și tot nu mă simt bine cu ea deloc,ai ales pe căldurile astea. Dar ce sa facem, să sperăm că nu se vor înmulți cazurile acum din nou după lăsarea frigului.. Nici eu nu prea înțeleg oamenii care vorbesc prin mască..

  Apreciază

 16. Nici eu n-o port de plăcere și nimeni nu poartă o mască pentru că se simte prea bine cu ea, dar o purtăm măcar în locurile aglomerate și magazine..
  Eu am mai spus-o și o zic și acum. Nea Ionică, matale poți fi Toma Necrediciosul și să nu crezi, asta nu înseamnă că nu există virusul.. Și încă o să mai rămână mult și bine printre noi tocmai din cauza conspiraționiștilor ca tine. Și eu sunt de părere că nu trebuie să fim fanatici și să porți masca în timp ce faci sex, sau stai cu nevasta împreună în mașină sau când te afli de unul singur prin oraș sau câmp, dar nici nu poți să fi un radicalist care nu respectă nici o lege..
  Păi rău fac ca statele nu se implica și cu preluarea măștilor de unică folosință de la populație.. Ioane dragă, matale după ce îți sufli nasul într-o batistă îți lași batista pe stradă sau tomberon, în special când sunt viroze și gripe, nu cred. Am zis-o și o susțin: masca, batista, slipii, sutienul, chiloții, ciorapii, tampoane, prezervative și alte accesorii, cu sau fără șnur, acestea sunt intime/personale care din punctul meu de vedere, nu au ce căuta pe stradă, la pubelele publice, și nici chiar la tine la coșul de gunoi.. Sunt personale – stai că numai Japonezii știu ce înseamnă personal, despre ce vorbim noi ?
  Poți să crezi în ce vrei, virusul există și este posibil ca datorită suprapopularii planetei și a creșterii temperaturii să vină și alți viruși poate mai „simpatici” decât covidul.. Numai Bine îți doresc !!!

  Apreciază

 17. Ai dreptate Roxana cu ceea ce spuneai despre țărani, numai totuși există, din cele văzute de mâine, o diferență și între ei: sunt unii care urcă în autobuz de ex. și nici măcar nu își pun masca, și nu vrei să ști ce scandal fac dacă îndrăznește careva să le spună să își pună. Am văzut și o altă categorie foarte speriați încât ar fi în stare să-și pună masca și pe ochi și păstrează distanțarea. Tot felul de comportamente am întâlnit în zilele astea. În rândul copiilor la fel. Este tipul ăla de copii scăpați din „lanț” și care nu te poți înțelege cu ei, apoi „soiul” ăla bine crescuți, disciplinați și cuminți de îți vine sa-i pupi care poartă mască cun trebuie deși nu sunt cu părinții după ei..
  Acuma să mă ierte Dumnezeu, dar două / trei ore în timpul zborului să nu o poți purta, deși am fost și eu cu avionul vara și nu este atât de cald că are condiționat. În fine, cine nu înțelege si nu vrea să se conformeze, aceia mereu fac mofturi indiferent unde s-ar afla. Auzeam un prieten care a fost la frizerie și îmi zicea că el nu și-a pus masca în timp ce îl tundea, că nu era obligatoriu.. Deci, totul se merge pe ideea, dacă este obligatoriu o port, dacă nu, nu. La început și eu am făcut la fel dar mi-am dat seama că lucrurile sunt seriose și trebuie responsabilitare și asumare a purtării măștilor..
  Îți mulțumesc mult de punctul tău de vedere lăsat aici.
  Duminică frumoasă, Roxana !

  Apreciat de 1 persoană

 18. Omul a devenit un virus periculos pentru planeta pe care a apărut și care l-a hrănit până acum. Faptul că foarte mulți nu cred în existența Covid -19, e un factor prin care acesta își poate desăvârși misiunea de curățare a naturii de o specie tot mai inconștientă și poluantă. Dovada inconștienței o regăsim la tot pasul, începând de la cele semnalate de tine și mergând mai departe, la cei care se dau viteji pe litoral și îi înjură pe salvamarii care se luptă să le salveze viața; sau la cei care conduc cu viteză mult prea mare pentru șoselele noastre și, după ce că se sinucid astfel, mai omoară și oameni nevinovați.
  Amintesc aici cuvintele admirabilului actor și Om, Tom Hanks (care a trecut prin suferințele noului coronavirus): ”Nu am niciun respect față de cei care nu poartă mască”. De ce e nevoie să treacă omul printr-o astfel de experiență ca să recunoască gravitatea situației? Pentru că e mai interesant să accepți tot felul de teorii conspirative și să le susții, decât să recunoști un adevăr dureros și prea evident pentru a mai crea polemici în care poți să acuzi o lume întreagă.
  Mă bucur că ai tras încă un semnal de alarmă, pentru că e nevoie de cât mai multe, iar tu ai făcut-o la obiect, dragă Ștef! Duminică plăcută și benefică!

  Apreciat de 3 persoane

 19. Ai dreptate, Petre, chiar așa ne-am transformat într-un virus care face mult rău planetei. Cu atât mai mult trebuie să ne ferim de cei care nu cred în existența virusului, pentru că aceștia nu respectă nici o regulă și sunt cei mai expuși în fața contaminării.. Exact, când există atâta inconștiență, este greu să te poți proteja de viruși, când unii oameni sunt adevărați viruși prin felul lor a fi..
  Aaah, dar cât de cretin poți fi să încalci avertismentele, mă refer la cei de la plajă care merg să sară sau să înoate când marea este agitată.. Chiar îmi zicea un coleg care a fost zilele astea la mare și cum oamenii sunt încăpățânați si nu ascultă când li se spune că nu au voie, și chiar în ziua aia au murit înecați 3 oameni.. Ba pot pune în pericol și pe salvamari pentru că nici ei nu-s roboți de scăpat proștii de la moarte..
  Asta este problema, că dacă s-ar prăpădi doar pe ei, n-ar fi mare brânză, dar problema este așa cum ziceai tu, că poate chiar ei scapă – cum sa i tâmplat de multe ori, dar au accidentat mortal oameni nevinovați, iar unii dintre ei au scăpat și de pușcărie..
  Nu am știut de Tom Hanks că s-ar fi îmbolnăvit de covid. Este și el unul dintre actorii mei preferați..
  Păi îți spun sincer că văzând numărul tot mai mare de măști aruncate pretutindeni, am hotărât să vorbesc pentru că mi se par groaznice aceste măști când le văd aruncate. Poate un sutien nu mar deranja atât de tare, cât mă enervează când văd masca aruncată ca pe un gunoi..
  Tragem semnale, vorbim, încercăm să mai turnăm o picătură de conștiință peste marea de inconștiență, poate, poate ne vom mai domesticii..
  Îți mulțumesc mult de apreciere și de opinia ta lăsată aici. O Duminică suuuper faină îți doresc, Petre Dragă și să te bucuri muuult !!!

  Apreciat de 1 persoană

 20. Ti-am raspuns aseara la nervi dar mai bine ca nu s-a dus! Asa ca ti-am raspuns si tie si altora in „Ganduri de duminica III”
  Nici nu vreau si nici nu pot sa fac medicina cu voi online dar te rog inafara de cunostintele tale si media oficiala cauta si alte pareri. Sunt savanti de specialitate care spun ce sustin eu! Si sunt multi!
  Si te rog sa nu ma mai invinovatesti de lucruri neadevarate! Eu nu puteam sustine faptul ca nu exista virusi corona pentru ca am invatat despre ei in facultate! Sunt batran dar nu senil!

  Apreciat de 1 persoană

 21. Nici nu trebuie să te complici să-mi răspunzi la nervi că nu are rost..
  Ști că lumea este divizată în două: unii ne-senili ca matale care nu credeți într-un covid, ba vă mai ascundeți și după tot felul de teorii care mai de care mai conspiraționiste. Apoi, sunt noi ăștia senili care credem că există virus, îl simțim tot mai aproape de noi, și încercăm să ne protejăm fără alte discuții. Îți mai spun odată: poți și calm și relax să îți lași opinia aici, fără nervi, fără frustrări și fără ieșiri aiurea care duc spre nicăieri..
  Susțineți părerea într-un mod ortodox, asta ca să ne înțelegem ca oamenii. Vezi matale – de-aia nu se poat face multe lucruri în lume, oentru că nu știm comunica și nu știm să ne înțelegem ca între oameni.. Putem avea divergențe diferite, dar le tratăm cu calm, altfel se face război, iar un război aduce pierderi și distrugeri colaterale pe care nimeni nu le vrea..
  Ești liber aici pe pagina mea, și ori cine este liber la opinie, dar fără scamatorii care nu duc la nimic decât la ceartă interminabilă..
  Eu nu te pot convinge de existența virusului, doar un medic din acest domeniu o poate face, deși la cât de încăpățânat ești, sigur că nu o să-l crezi.. Deci: ca să închei discuția. După cum ziceam, lumea este destrămată în doua.. Așa că voi nu aveți nimic de făcut, decât să vă pregătiți sufletește in cazul în care contactați virusul, și poate n-ar fi rău și o vorbă bună asigurată acolo sus, glumesc.. De cealaltă parte, noi avem foarte mult de lucru, în sensul că trebuie să păstrăm distanța socială de catre voi, atât !

  Apreciază

 22. Care parte din propozitia „Eu nu puteam sustine faptul ca nu exista virusi corona pentru ca am invatat despre ei in facultate!”
  nu ai inteles-o?
  Dar ma rog eu care am facut infectioase nu am habar si tu care nu ai facut ai mult mai mult!
  De aceea merge lumea cum merge!

  Apreciat de 1 persoană

 23. Doamne ferește, nu am văzut așa ceva! La noi în oraș oamenii sunt civilizați.
  Nu sunt foarte sigură, că doar ea, masca, ne protejează, e în ADN-ul nostru ceva, care protejează.

  Apreciat de 1 persoană

 24. Peste tot sunt oameni și oameni !
  Poate în unele zone sunt mai cu capul pe umeri, dar cu siguranță sunt destui care își uită manierele acasă.. Sunt fel de fel de boli, unele mai contagioase decât altele. Și trebuie ca cei sănătoși să stea deoparte față de ceilalți și să se protejeze. Cum era lepra, poliovirusul, gripele și alte, și alte boli de care dacă nu păstrezi distanță te infectezi foarte ușor și greu scapi..
  Îți mulțumesc mult, Ane, Seară frumoasă !!!

  Apreciat de 1 persoană

 25. N-am ce să mă contrazic cu cineva care nu crede într-un virus existent, care pe-deasupra mai este și medic..
  Vai de medicina voastră – dacă voi nu credeți, cum să creadă nană floare din vârful dealului..?
  Măcar tăceți și nu influențați negativ și pe alții..!

  Apreciază

 26. Mai omule inca odata: cum pot sa nu cred ca exista virusi corona cand am invatat despre el? Serios nu vorbesc romaneste destul de clar s-au tu nu citesti ce scriu?
  Hai sa te ajut : cred/ stiu ca exista virus corona cu o varianta noua numita covid 19!
  Clar pana aici?
  Cred/stiu ca imbolnaveste si omoara ca orice repet CA ORICE alt virus gripal! Clar? Nu ai uitat deja ce am spus?
  Ce nu cred eu sunt altele dar nu vreau sa te incarc prea mult!😁

  Apreciază

 27. Bine preacuviosule, te las așa cu gâtu înțepenit că și așa n-am cu cine povesti..
  Cum naiba să spui că crezi, cânt tu susți sus și tare în articole și poezi, că ești împotriva purtatului măștilor și a distanțării sociale..?
  Las-o așa, dăi pace, poate ai învățat despre un altfel de coronavirus pe care poți să-l pupi că te „mușcă”

  Apreciază

 28. Of, măi, Ştef. Vezi tu, problema e că… cum să o zic să sune frumos? Dar ce rost are să ne ascundem de cuvinte? O zic pe şleau: problema e că nesimţiţii rămân nesimţiţi. Şi să ştii că oamenii sunt oameni peste tot, cu bune şi rele. Cum spunea cineva mai sus, sau mai jos, nu ştiu cum se va aşeza comentariul, nu e aşa numai la noi. Prin alte părţi, unde se respectă nişte legi, cei din această categorie nu aruncă de frică, nu că ar înţelege ceva din asta. Unde ştiu ei că nu-s văzuţi, fac la fel. Câţi români sunt pe lângă oceane? Relativ puţini. Şi totuşi, oceanele planetei gem sub gunoaie. Deci nu e marcă înregistrată în România asta cu gunoiul aruncat peste tot.
  Despre partea cu masca şi cu cei care o poartă la mişto, îmi permit luxul de a nu zice nimic. Mi-e lehamite şi nu mai pot. Am o părere, o ţin pentru mine, chiar nu se mai poate vorbi despre asta fără să te jignească cineva şi nu mai am chef de mizerii.
  Să ai o zi frumoasă!

  Apreciază

 29. Îți mulțumesc mult, Potecuțo că ai lăsat acest mesaj și punctul tău de vedere aici !
  Poate că nu m-am exprimat eu cum trebuie, dar ce ma durut pe mine este numărul mare de măști aruncate sau așezate la batjocură oe unde clar nu le este locul.. Știu și îți dau dreptate că nu doar ai noștri fac mizerii, nu doar ai noștri sunt nesimțiți și nu doar ai noștri își uită manierele acasă. Dacă nu ieșeam și eu puțin pe dincolo, ziceam, dar cel mai mult am văzut în italia diferențele de la o regiune la alta. Practic în unele zone puteai defila în ciorapi si nu vedeai nici măcar un muc aruncat pe jos pentru că îmi spunea cineva că acolo dacă te-o prins că pui sacii cu moloz lângă tomberonul cu alte deșeuri, nu îți dă amendă, te bagă în pușcărie fără alte scuze, dar și zone de-a dreptul jegoase pentru că cei de sus puși au alte preocupări..
  Cunosc problema mărilor și oceanelor și chiar susțin și urmăresc câțiva activiști (voluntari) care fac eforturi colosale pentru stoparea poluării din ape și conservarea vieții marine datorate tot din inconștiența noastră umană.. Tema mesajului meu este – ar fi, ce facem cu măștile de unică folosință după utilizare oentru că doar de purtarea lor se vorbește și mai puțin de ce fac oamenii cu ele după.. Ce îmi doresc foarte mult ca guvernanții și nu numai, să arunce o privire și în gradina lor și să se ocupe și de aceste chestii aparent banale dar care au un impact negativ asupra imagini țării..

  Ps. Referitor la ce-ai vrut să zici cu purtatul măștilor, și nu numai, poți oricând să îți exprimi părerea despre orice subiect aici pe pagina mea.!
  Aici nu va exista un atac direct sau comentarii tăioase la adresa cititorilor mei, în special la cei care pe mine m-au format ca blogger, printre ei se numără, evident, Potecuța.. La persoana mea o pot face, dar la adresa voastră dacă va fi, de ei mă voi ocupa eu personal și îi voi trimite pe platforma lui zuk, să facă acolo show..
  Potecuțo, îți mulțumesc mult și o săptămână superbă îți doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

 30. Stef, pentru ca ziceai într-un comentariu despre sex fără masca… Pe la începutul lunii iulie s-au redeschis bordelurile în unele state unde prostitutia e legala, dar sunt… reguli noi. Poate nu cu masca, dar trebuie evitate pozițiile „față-la-față”, saruturile… Sigur vor crește tarifele pentru ca trebuie mult dezinfectant. 😂 Prestatorii acestui serviciu trebuie să verifice dacă clientii lor au simptome c19, să-și dezinfecteze mâinile, nu doar sa le spele s.a.

  Astfel de reguli „se impun” 😂 și celor care au… ghinionul sa cunoască pe cineva în aceasta perioada care va deveni de trista amintire și pe care mulți o vor considera „perioada penibila”. N-au vrut pinguinii din guvernul Ro sa interzica cuplurilor care nu gospodaresc împreuna sa nu stea la masa pe terasa (sau pe plaja) împreuna?
  Știi ca aerosolii salini (și gargara cu sare) previn bolile respiratorii și le pot ameliora? E o chestiune dovedita de cercetători din SUA și Japonia (nu anul acesta!) Am scris asta pentru ca se face mare caz de inghesuiala de la mare.
  Au fost și vor fi astfel de boli, nu cred ca e firesc sa trăim „sub piatra”. Ce facem? Trăim mascati doi ani de acum înainte? Copiii care merg la școala în clasa I-a nu-și pot vedea colegii… Educatoarea/invatatoarea cum le arata copiilor cum se mișca buzele pentru diferite sunete ale literelor alfabetului? Cum se mai pot lega prietenii? Cum… multe?
  Sanatatea e o valoare de pret, dar chiar e singura valoare… umana? Sigur, toti vrem sa traim mult si sa fim sanatosi, dar chiar e ok sa „teleghidam” noile generati doar pentru ca… vrem sa traim mult si sanatos? Pentru psihologi (si psihiatri) e deja clar catre unde se indreapta noile generatii (copiii, adolescentii de azi): vor putea fi „dresati” foarte usor, vor fi anxiosi multi s.a.m.d. Deja, multi tineri se simt vinovati pentru ca vor sa se bucure de viata dar varstnicii se uita urat la ei si le bat obrazul… Cred ca e nasol…

  Apreciat de 1 persoană

 31. Nu-i numesc nesimtiti pe cei care nu poarta masca – poate nu vor sau poate ca au în buzunar adeverinta de la medic ca le e contraindicata (am deja 3 povești cu „mascati”, la care am asistat – în una am fost eu protagonista). Unii își „provoaca” sistemul imunitar: nu ai parte de imunitate la ceva dacă sistemul nu are informații despre acel ceva.

  Cei care nu cred în existenta c19 sunt mai puțini decât se crede – mass-media manipuleaza prin titluri… În Berlin, de ex, oamenii au ieșit sa demonstreze împotriva restrictiilor (știind ca boala e reala, face victime) dar la noi s-a „titrat”: „cei care nu cred în existența…” O miniciuna.

  Apreciat de 2 persoane

 32. Hai Diana că mai făcut să rând cu știrea aia de sus despre care ai amintit. 😅😅😅
  Undeva am auzit-o sau am citit dar nu ma interesat, așa că am tratat-o cu indiferență.. Tot felul de ciudățenii și cu toate astea nu au scăpat ne infectați, pentru că mulți se lasă influențați doar de instinct și nu au ei treabă cu protecția și distanțarea socială..

  Să ști că mi-ai dat o veste bună, și îți mulțumesc ! Este vorba despre ce spuneai cu privire la aerosolii salini.. Weekend-ul trecut am fost la Ocna Sibiului și îmi făceam cumva griji, deși încerc să am grijă și să caut momentul când sunt intru la apă, dar n-am știu că chiar face bine apa sărată și la chestia asta, măcar că am luat câteva înghițituri din cauza unor copii care făceau valuri cu picioarele 😀
  Știu, știu, știu că este de-a dreptul complicată situația copiilor și chiar nici miniștri nu știu cum s-o scoată mai bine la capăt și rămâne un mister greu și o grea încercare, chestiunea cu trimiterea copiilor la școală, oentru că ei nu sunt adulți și nu ai cum să-i faci să păstreze distanța unii față de alții.
  Sper din tot sufletul să fie bine și să ieșim întregi din toată chestia asta..
  Îți mulțumesc mult, Diana, o săptămână superbă îți doresc !!!

  Apreciază

 33. Si eu m-am distrat cu „stirea” aceea! 😂 N-au ei treaba cu scoala.

  Intregi la cap sa iesim.
  Ii vad pe copiii din cartier, care se joaca, practic, sub ferestrele noastre, si n-am cum sa nu-i aud (si pe parintii lor) – unii nu vor sa-si trimita copiii la scoala pentru ca se tem de dezinfectante in exces, de masti… Altfel, inclusiv in perioada arestului la domiciliu, au stat pe afara, si n-au patit nimic.

  Cu placere. Si eu multumesc, Stef.
  Saptamana excelenta iti doresc sa ai si tu!

  Apreciat de 2 persoane

 34. Mulţumesc şi eu, Ştef! Nu vorbeam de blogul tău sau, şi mai grav, de tine. Ştiu că nu e cazul, că tu nu ai putea reacţiona aşa. Dar mi-am impus eu să nu, după mai multe neplăceri în sensul ăsta. Şi oricum, nu am nimic de pierdut tăcând 😉
  Să ai o seară bună!

  Apreciat de 1 persoană

 35. Trist e că nici Covidu asta nu ne-a învățat nimic…am alăuri un vecin cu o crâșmă,vechii bețivi au revenit, aceleași mizerii prin șanțurile satului plus măștile jegoasee că sincer,părinții se și tem să mă mai scoată la plimbare pe undeva ca înainte de pandemie!Sunt așazisele ,,biserisoase. adică merg la biserică și teleleu chiar dacă e risc și cu mască jegoasă!Chiar mă și mir că sat propriuzis nu sunt cazuri de Covid 19 alți viruși sigur au făcut acele jegur!

  Să perăm totuși că odată și odată se va liniști și rerage acest Covid, altfel îl facem anual ca orice gripă până ne curățăm Că vacin ok, ca antigripalul dar an de an? Și virusul cesta observ a rezistat și vara!

  Apreciat de 2 persoane

 36. Ești o fată sensibilă și delicată și apreciez asta la tine, și știu că nu te preocupă deloc discuțiile contradictorii și dialogurile reci și fără sens, măcar că tu ai mereu cuvintele la tine. În schimb te rog io ceva ! Când simți că ai ceva de spus, spune-o că spui bine..
  Seară frumoasă îți doresc și eu !!!

  Apreciază

 37. Eu i-aș nu-mi și mai rău, dar mă abțin 😳 Cred că ai zis-o ironic că au adeverință în buzunar. Poate 5 la sută dintre ei au adeverință..
  Ai dreptate cu sistemul imunitar cam așa este.. Apoi spălatul ăla de 10 ori pe zi, sau poate mai mult cu dezinfectant, eu cred că este o mare prostie. In fine, unii chiar exagerează.. Am observat că la noi predomină extremele. Cei care exagerează și cu purtatul măștilor și cu folosirea dezinfectantelor, și cealaltă tabără care nu cred în nimic, nu ascultă de nimeni și nu se supun la nimic.. Eu cred că ar trebui să ne situăm în centru și să fim măcar cu capul pe umeri și ar fi bine pentru toată lumea, este greu, dar se poate.. Îți mulțumesc mult, Diana, Seară frumoasă !

  Apreciat de 2 persoane

 38. Să ști că chiar cumnatamea era foarte nervoasă și nedumerită și tot așa cum zici, parcă nu știe ce să facă.. Spunea că a luptat atât să-și țină copiii protejați și acum se simte nevoită să le de-a drumul în mijlocul focarului..
  Vom vedea. Să sperăm că sa mai pierdut din intensitatea acestui virus și nu va mai avea atâta efect molipsitor..
  Numai bine, Diana, îți mulțumesc !!

  Apreciat de 1 persoană

 39. Păi nu, bine zici, că nu a reușit să ne transmită nimic 😳
  Greu și complicat cu oamenii !
  Chiar și sociologii și antropologii rămân șocați la ce devieri de compoetament au oamenii în astfel de situații..
  Dacă noi suntem speriați și facem ce ougem pentru a ne proteja pe noi și ceilalți, uite că de partea cealaltă sunt alții care n-au habar de nimic.. Au focul la fundul lor și ei tot fără griji.. Nu știu zău ce s-ar întâmpla cu noi la un atac sau accident nuclear, oentru că nici măcar o mască antiatomica per familie nu avem, iar la cât de tâmpiți sunt unii, ar ieșii afară din adăpost și ar murii imediat..
  Și eu tot sper ca 2021 să fie un nou început cu bine și speranțe de viitor..
  Seară frumoasă, Ana-Maria!!!

  Apreciat de 2 persoane

 40. E adevarat, poate ca numai 5% au adeverinta, sau mai putini, dar eu nu stiu care are care nu, deci nu dau deloc cu piatra. Daca vreau sa ma protejez de ei o pot face fara complicatii.
  Nu voi avea niciodata „pretentia” ca un strain sa se gandeasca sa-mi fie bine; poate ca lui ii e rau daca face sa-mi fie mie bine…

  Daca sunt sanatosi copiii riscul de a dezvolta o forma grava e mic – pentru adultii din familie (mai ales daca sunt varstnici) ar putea fi mare riscul, daca cei mici ar avea nesansa sa se infecteze. O spun specialistii care apar des la tv.

  Multumesc, Stef! Zi frumoasa iti doresc! 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 41. Sunt genul de om care respectă legea. Cum altfel? Despre lipsa de educaţie a unora ce pot spune? Dacă nu o au, nu-i putem înzestra noi cu una. Deși am fost în ultimul timp în multe locuri cu mulţime de oameni, tocmai am constatat că majoritatea știau să folosească masca, altfel nu li s-ar fi permis accesul. Concluzia? Când se vrea, se poate.

  Apreciat de 2 persoane

 42. Cred că dacă lumea ar fi mai conștientă și un pic mai atentă, nu doar cu ei, ci noi cu noi, atunci altfel am trece peste acest virus, și nu doar peste covid, peste orice viruși.. Dar dacă ne place să stăm înghesuiți, dacă o mână la gură este greu să pui, dacă îi musai să se calce în picioare la magazine pentru nu știu ce oferte – atunci suntem prin ceea ce facem și acționăm..
  Mulțumesc, Diana, Seară Frumoasă !

  Apreciază

 43. Referitor la ce spuneai, am rămas plăcut surprins când în autobuz am văzut copii singuri, în sensul că părinții nu erau cu ei dar purtau masca așa cu trebuie, încât m-au uimit. Evident că nu toți. Deși sunt mai puțin vizați de virus, dar se conformează mai bine și mai ușor decât ce în vârstă..
  Exact, când este vorba de a patrunde într-o încăpere cu mare interes pentru ei, pe loc le vine „inspirația”, deși nu este regulă, pentru că chiar Diana menționa despre unii care nici în bancă nu purtau masca cum trebuie..

  Apreciat de 1 persoană

 44. E o tema curajoasa! Eu am preferat sa dau doar citate si link-uri, deoarece ma citesc cei din familie si stiu sigur ca o parte dintre ei cred in conspiratii mondiale…
  Multumesc pentru link!

  Apreciat de 1 persoană

 45. Cu multă plăcere! Am făcut că chiar mi-a plăcut articolul propus de tine..
  Este fain să fi citit de către membrii familiei, sau măcar o parte dintre ei, Suuuuper tare..
  Mulțumesc mult și eu !

  Apreciază

 46. Impart comentariul in două părți:
  Partea întâi: Aura și masca
  Port masca doar în magazine. Mi-am cumpărat un set de 10 bucăți și le spăl când trebuie spălate. Și le calc deși nu-mi place respectiva acțiune.
  Partea a doua: cei din jurul meu și masca
  Aici toată lumea poartă mască. Personal, cred că unii exagerează cu purtatul măștii. Exemplu: singur în mașină și cu mască!

  Apreciat de 2 persoane

 47. Păi nici nu trebuie făcut uz de mască dacă nu sunt oameni, spațiu închis tot cu oameni, și alte chimicale și poluări..
  Așa da, sunt bune măștile dacă se pot refolosi. Eu folosesc mai mult de unică folosință, dar sunt slabe rău.. Aici sunt mult idioți care nu țin cont de nici o regulă..
  La noi predomină extremele: cei care poartă masca și singur prin pădure, dar și partea cealaltă de încrezuți care nu știu de nici o regulă.. Și eu am văzut singuri în mașini cu masca, dar și pe alții care pe lângă că se urcă în autobuz fără măști, se mai și înghesuie în mulțime..
  Mulțumesc, Aura, Weekend plăcut!

  Apreciat de 2 persoane

 48. Aaaa, deci asta era ?
  Off Doamne, cam mulți sunt dintre cei pe care îi doare în cot de Covid. Să sperăm că nu este chiar așa de molipsitor pe cât se mediatizează, că nu-i prea văd bine pe cei ce îi cam dor în cot de multe lucruri..

  O zi frumoasă, Roxy !!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s