Perseide 2020

Ploaia de stele 🤗

Dacă nu a-ți putut ieși măcar într-o noapte, sau mă rog, câteva minute sau ore, nu este târziu pentru că ploaia de stele se va putea observa în mai toată luna August..

Eu am reușit în trei nopți cam circa o oră să casc ochii pe sus și să privesc steluțe umblătoare sau căzătoare. Unele luminează mai puțin, pe când altele lasă o adevărată dâră de lumină..

Sursa imaginii: Pinterest

La țară se pot observa mai bine pentru că cerul este mai puțin „poluat” cu lumini dar se pot zării bine și într-o margine de oraș unde este ceva mai intuneric..

Am pus o lampă cu UV într-o margine ca să atragă țânțarii și am stins toate luminile. Am pus un scaun pliabil, căștile pe urechi și am dat play la bass..

Sursa foto: Pinterest

Vă doresc vizionare plăcută pe panorama cerească, celor pasionați de astronomie, și nu numai !

Cu Prietenie, Ștef !

38 de comentarii

 1. Să ști că de data asta a fost așa cum mi-a plăcut mie. A fost și un cer senin și liniște, mai puțin cea din căști 😀
  Cu mare drag. Eu îți mulțumesc pentru vizită! O zi superbă îți doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Deși astronomii au spus că vârful va fi în data de 12 spre 13, dar mie mi sa părut că a fost 11 spre 12 cel mai spectaculos și un cer de-a dreptul senin..
  Îți mulțumesc mult, Roxy, o zi faină îți doresc !

  Apreciază

 3. Eeeeh, nu trebuie☺️
  Ele sunt acolo, așa că oricine poate să le admire. Trebuie doar să-ți placă, atâta tot. Mai sunt și oameni care îmi spun că este pierdere de vreme. Decât să mă uit la un meci de fotbal trucat, mai bine stau cu ochii pe cer în căutare de stele rătăcitoare. 🤗
  Te susțin să-ți faci timp 👍🏻👍🏻

  Apreciat de 1 persoană

 4. Eu și din oraș am văzut mai anii trecuți. Trebuie doar să te retragi puțin din zonele prea luminate și e okay..
  Nu știu cum ar fi de pe bloc de sus, dar cred că ar fi tare dacă nu este luminat prea tare de jos..
  Baftă și seară bună, Issabela !

  Apreciat de 1 persoană

 5. Bună Dimineața și ție Aurelia !
  Este frumos să mai privești și pe verticală, pentru că la orizontală suntem conectați unii cu alții toată ziua, însă nu trebuie să uităm să ne mai conectăm și cu cerul din când în când.. Îți mulțumesc frumos !
  Un sfârșit de săptămână binecuvântat îți doresc și eu ție.🤗

  Apreciat de 1 persoană

 6. Îți mulțumesc mult, Potecuțo !
  Așa este, contează și altitudinea, lipsa poluării și a luminilor, însă dacă vrei te poți bucura și de micuțul tău petic de cer așa cu e☺️
  Un Weekend superb îți doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Mi-am amintit că din copilărie nu am mai stat în curte, cu orele, să privesc stelele de pe cer… Mă bucur mult pentru tine, că ai avut așa clipe faine de tihnă și bucurie.
  Toate cele bune! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 8. Da, lampa cu UV am luat-o de la Lidl și a costat vreo 70 de lei, dar ce este bine la ea că are acumulator intern și o poți duce ori unde, inclusiv la pescuit (noaptea).
  Perseidele se pot zării în toate luna August dar nu chiar așa de multe..
  Weekend Plăcut iți Doresc !

  Apreciat de 2 persoane

 9. Păi nu-i târziu nici acum să mergi la um prieten sau rudă undeva la țară și să poți să te bucuri de un asemenea eveniment astronomic. Poți dacă ai mașină, să-ți scoți familia la marginea orașului unde găsești o zonă întunecată și poți să te bucuri panorama cerească, plus aer curat și racoare.. ☺️
  Este chiar plăcut să te mai deconectezi de toate, și măcar câteva minute să lași ochii să se piardă printre galaxii..
  Merci tare fain Alex dragă, numai bine și ție !!!

  Apreciat de 1 persoană

 10. Ca la mine în curte nu mai găsești cer Stef..și am călătorit în copilărie peste tot în țară.E boltit ca o cupolă uneori văd luna în timpul zilei la 2 pași de soareȚin minte că aveam vreo 18-19 ani stătam serile comentam Cerbul de aur, mai făceam și noi spectacol cu chitările.eu și prietenii -copii vecinilor.Dar să stau singură, maș și teme!?
  Am văzut dimneață un concurs cu premiu o lunetă.E deajuns să faci poze cu Perseide…….dar offffffff nu mai g[sesc clipul 😦

  Apreciat de 1 persoană

 11. Știu că la țară unde este un pic de altitudine, poluare aproape inexistentă și întuneric, atunci poți avea o panoramă cerească de toată frumusețea..
  Da, așa este, era o vreme când stateam la taifasuri și tot felul de jocuri în drum sau prin grădină, împreună cu prietenii și vecinii. Acum s-au dus astfel de obiceiuri și copiii stau mai mult prin casă, iar din unele zone nici chiar copii nu mai sunt sau foarte puțini..
  O lunetă sau un observator sunt foarte bune, nu doar ca să fotografiezi, ci și pentru a vedea în detaliu stelele mult mai bine ☺️
  Mulțumesc mult și o Duminică frumoasă în continuare îți doresc !

  Apreciază

 12. Oooo, păi deja în trei ore ai putut vedea mulți aștri în cădere liberă sau călători spre nicăieri..
  Ce idee superbă ai avut ?
  Păi acolo chiar că poți sta nopți la rând pe salteaua gonflabilă.
  Mă bucur că ai reușit să îți clătești puțin ochii pe bolta cerească ☺️
  O zi superbă îți doresc!!!

  Apreciază

 13. Ce faaain? ☺️
  Te cred, știu ce înseamnă o saltea gonflabilă că am și eu vreo două..
  Atunci trebe să mai stați împreună. Cât este de plăcut acum vara cu nopțile calde să poți sta la taifasuri până târziu, și dacă mai ai și cer senin și liniște, atunci ști tu mai bine ce vorbesc.. 😀

  Apreciază

 14. Intr_un singur an am vazut „ploaia de stele”, chiar din balcon. Desi ies in fiecare seara, tarziu, in acest an nu am vazut, desi stele erau pe cerul senin.
  Numai de bine, Stef!

  (cat am lipsit, la tine pe bloguri _ si alte cateva _ nu am reusit sa accesez de pe mobil) 😦

  Apreciat de 1 persoană

 15. Acuma ca să zic.. sunt ani în care nu trebuie să stai cu capul pe sus uitându-te după stele până faci spondiloză, pentru că le vezi întâmplător, mai ales pe cele care lasă ca o dâră de foc în urma ei. Câteodată trebuie să stai mai mult ca să le zărești, dar este ceva frumos la cine îi place și îi vorbește ceva chestia asta..

  Nici o problemă, Diana, se întâmplă și astfel de chestii ca tehnologia să ne dea bătăi de cap..
  Îți mulțumesc mult !!!

  Apreciază

 16. Mai sunt la primăvară în luna Aprilie.. Eu azi noapte n-aveam somn și m-am dat la stele dacă oi tot n-am să număr.. Și am văzut niște stele căzătoare suuuper, așa că le mai poți surprinde și acum..

  Apreciat de 2 persoane

 17. Au fost tare faine și de data asta, deși am impresia ca s-au mai împuținat. Le-am vânat trei nopți la rând, unele sunt spectaculoase de-a dreptul, când urma luminoasă rămâne mai mult de câteva secunde pe cer. Și sper că nu uitat de dorințe, Stef. 😉 😀

  Apreciat de 1 persoană

 18. Întradevăr nu au fost așa multe, dar au fost superbe. Nu am prea văzut multe umblatoare, meteori sau cum se numesc, în schimb am văzut multe din alea care lasă o dâră de flacără în urmă, ca niște comete..
  Oooo, dorințele le-am lăsat uitate. Cel puțin anul ăsta a fost un an, poate cel mai greu și provocator din viața mea cu multe schimbări.. așa că dorințe există ele, sigur, dar rămân acolo ascunse până se vor limpezii apele..
  Mulțumesc Aura, un weekend plăcut îți doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s