Cu Bicla pe coclauri Ep 8

Accidentul – și un copil drăguț !

Să nu vă speriați.! Încă sunt viu – de fapt nici n-am vrut să vorbesc despre asta, dar ceva ma determinat totuși să scriu. Veți vedea în cele ce urmează..

Ieri, deșii a plouat până pe la amiaz, dar după ce sa oprit ploaia, am hotărât să urc pe portocală și să-i dau „bice”, ceea ce s-a și întâmplat..

Am fost și m-am plimbat destul de mult, apoi pe la 9 seara am hotărât să mă cam întorc spre casă. Undeva cam pe la mijlocul traseului (de la întoarcere) mi sa rupt dintr-o dată scaunul la bicicletă și m-am accidentat, atât de tija metalică care ține scaunul, cât și de la impactul cu asfaltul.. Chestia nasoală a fost că m-am lovit de tija metalică la „instrumentul vulnerant” și „accesoriile” acestuia, iar durerile alea doar bărbații care au făcut cunoștință cu loviturile sub „centură”, măcar odată în viață, știu despre ce vorbesc.. Ca idee, sunt la fel de chinuitoare ca și durerile nașterii la femei, doar că în cazul nostru, durerea, (primul val) este extrem de dureroasă și dacă nu intri în stare de leșin, atunci cu siguranță te tăvălești pe jos ca peștele pe uscat timp de circa 30 de secunde, urmând să îți revi cu o pauză de câteva secunde, după care urmează al doilea val care ține vreo 5 minute ceva mai suportabil, apoi din nou o mică pauză publicitară, timp în care vine al treilea val care durează vreo 30 de minute o intensitate mai minoră.. Cam Astea sunt durerile de „grație” al instrumentului nostru reproducator.

Sursa foto: Can Stock Photo

Vreau să vă spun – de fapt, când ma lovit primul „val” am căzut instant de pe biclă și am zăcut pe asfalt cateva secunde. În acest timp, m-am trezit lângă mine cu un puști de vreo 10 ani care era cu BMX-ul (bicicletă de scheme). A rezemat-o de gard și a venit lângă mine și tot zice: „nenea, nenea, te-ai lovit, te doare ceva ? Apoi eu i-am zis să aibă puțină răbdare că îmi revin.. După ce mi-am revenit puțin, am adunat de pe jos cele două relicve – adică pe mine și pe portocală, și am mers pe marginea drumului, timp în care imediat am intrat în valul doi de chin. Iarăși m-am lăsat jos și mă țineam de gard, apoi băiețelul din nou tot zicea ceva, dar nu l-am înțeles din cauza durerii.

Într-un final mi-am revenit, m-am pipăit un pic să văd dacă am la mine toată anatomia întreagă.. Apoi am rugat pe băiat dacă poate să mă ajute să-mi gasesc un accesoriu de la tija scaunului căzut în timpul desprinderii și el a găsit-o imediat. După, ne-am despărțit, nu înainte de ai mulțumi și de ai transmite să pedaleze cu încredere că accidente cu bicicleta se mai întâmplă, ceea ce mi-a și confirmat că plățise și el.

Ce ma determinat să scriu acest articol – a fost tocmai acest băiețel care a rămas cu mine până ne-am despărțit.. Îmi pare atât de rău că fiind cam întuneric nu l-am prea văzut bine ca să-l țin minte. Sper să mă vadă el când trec pe la el prin comună și să-mi aducă aminte și să-l și recompensez pentru gestul său..

Într-un final am ajuns acasă aproape de miezul nopții, apoi la lumina becului mi-am studiat în detaliu „caroseria” să văd daunele. Am avut așa: sărit „smalțul” în zona pieptului și în alte trei zone ale puciorului stang de la căzătură, dar și cotul stâng mă cam doare puțin. Celelalte sunt la locurile lor – inclusiv „instrumentul vulnerant”😀

Așadar voi bicicliștilor: luați-vă la voi boxerii de tinichea, că nu se știe niciodată ce se poate întâmpla..😀

Până data viitoare, pedalați cu incredere!

Cu Prietenie, Ștef !!!

28 de comentarii

 1. Am scăpat bine fără probleme.
  Cu capul n-am dat și nici cu spatele. Eu când am fost operat de apendicită, nu știu ce naiba a făcut anesteziata că nu mi-a amorțit locul ăla deloc, și ma tăiat pe viu, dar vreau să-ți spun că nu mi sa părut atât de dureros pe cât este durerea asta de sub „centură” a noastră.. Unii nu rezistă și cad în leșin când se întâmplă. Eu mă tăvălesc pe jos câteva secunde până trece durerea.. Dacă lovitura este mai minoră, atunci te aduni un pic covrig până trece.. Asta e, se mai întâmplă si din astea..
  Mulțumesc mult de tot, o săptămână superbă, Potecuțo.!!!

  Apreciat de 2 persoane

 2. Au trecut până la urmă. Ce să-i faci, am mai avut ceva similar prin 2013.. Din când în când se mai întâmplă și dim astea, mai ales atunci când umbli mult.
  Așa sunt eu, îi musai să fac haz de necaz 😀. Sunt bine acum, aproape bine..
  Merci mult, Aura, numai bine și ție !!!

  Apreciat de 2 persoane

 3. Eeeeh, n-ar trebui! Accidente se pot întâmpla de orice natură. Totuși, voi fetelor sunteți mult mai liniștite și mai atente cu orice, așa că nu trebuie să te sperie mersul pe biclă. E foarte sănătos mersul pe bicicletă, așa că nu ezita să mai ieși la câte o plimbare..
  O săptămână superbă, Diana !

  Apreciat de 1 persoană

 4. Acuma sincer, dacă atunci când am fost mici și am învățat să umblăm în picioare, oare câte trânte nu am luat, nu, dar pentru aia tot ne-am ridicat și până la urmă uite că umblăm în picioare fără să ne mai gândim la astam. Așa este și cu mersul cu bicicleta, mai și picăm, dar până la urmă devine plăcere.. Și când umblăm pe picioarele noastre, tot se mai întâmplă să ne impiedicăm de cea și să picăm, dar ne ridicăm și mergem înainte, ok ?
  Curaj, curaj !

  Apreciat de 1 persoană

 5. Imi pare rau sa aud de acest accident. Sper ca esti mai bine acum. Loviturile astea sunt cam naspa, insa se mai intampla, din pacate. Si nu-mi dau seama cum se poate rupe asa ceva. De acum lista de verificari a crescut chiar si pentru o bicicleta…
  Sanatate multa, Stef.

  Apreciat de 1 persoană

 6. 😀😀😅 Asta e 😅
  Nu știu la ce te-ai referit cu soprana. Dacă am urlat la durerea aia.. Nu, nu am urlat.. De obicei la plăcere mă exteriorizez mai tare. De exempku, dacă mănânc o înghețată bună, pot să urlu mai tare decât atunci când mă doare ceva. Durerea o țin în mine cât pot rezista.. Dar la plăcere sau ceva fain, nu prea îmi pot abține.. Eeee, cu gândirea nemților puturoși și grași, nu sunt de acord. Eu merg pe principiul asiaticilor care spun că: „pe piatra care se află tot timpul în mișcare, nu crește mușchi”.
  Acum hai să nu mai ieșim afară din casă deloc, că poate ne zboară o țiglă în cap nu.?
  Merci mult, Nea Ioane, Seară frumoasă îți doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Da, așa este, Suzana !
  Durerile „alea” sunt insuportabile.!
  Atât de crunte încât mi se duce pe șira spinării și pe picioare în jos. Dar nu țin mult, asta este bine..
  Păi să-ți zic: Scaunul are două borne de oțel care vin prinse cu două cleme din aluminiu dur doar printr-un singur șurub. Când șurubul se rupe, zboară scaunul de sub mine instant. Deșii am mai pățit acum 7/8 ani un eveniment mai urât tot din același motiv, apoi am fost la servis să-mi schimbe scaunul cu totul și „specialiștii” au apus că nu-mi recomandă, pentru că tija mea este antifurt și dacă o schimbă risc să-mi fure de fiecare dată careva scaunul.. Acum o să merg și schimb totul acolo, ori schimb bicla, dar așa nu se mai poate. Și am doar 70 de kg, nu ar trebui să aibă voie să se rupă..
  Îți mulțumesc mult de tot, Suzana, pentru toate gândurile bune.
  Seară frumoasă îți doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

 8. Hai ca fost tare chestia asta.. Mai puțin cu castratul. Da, am auzit și citit și eu tot felul de fabule legat de această chestie, dar nu le prea agreez, doar în cazul violatorilor și proxeneților. Aceștia ar trebui să fie transformați în soprane, nu să fie eliberați după doi ani..
  Merci fain, am mai învățat ceva 😅

  Apreciază

 9. Acuma te cred cu băieții soprano. Nu știam !
  Pe ntru violatori, cred că ar fi suficient, doar că la noi nu se face nici măcar atât.. Știu ce ai vrut să zici. Și eu aș milita pentru pedepse și mai mari, în special pentru proxeneții care „ucid” îngerii..
  O zi de marți, super, Ionică !!!

  Apreciază

 10. Toată compasiunea mea pentru accident și durerea sfâșietoare prin care ai trecut, dragă Ștef! Ai mai mare grijă, în viitor, pe ce scaun te urci, pentru că-i păcat să-ți agresezi bijuteriile, mai ales la vârsta ta. 😉
  Drum întins și fără incidente îți doresc, de acum înainte!

  Apreciat de 1 persoană

 11. Mulțumesc din suflet Petre dragă pentru toată compasiunea ta și gândurile bune !!!
  Acuma na, trebuie să recunosc că am scăpat bine și că nu mi sa mai întâmplat chiar demult – bine, asta nu înseamnă că tre’ să se intample, dar ști și tu că bicicleta nu-i automobil, iar accidentările pot fi multiple și se mai lasă și cu mici, sau mari, urmări..
  Să fie drum întins și fără atac la „bijuterii”. Multe Salutari.!!!

  Apreciat de 1 persoană

 12. Da, din păcate se mai întâmplă și din astea.. Sistemul de prindere al scaunului este unul prost conceput, dar îl voi schimba..
  Merci mult, Daurel, Sănătate că-i mai bună decât toate. Și ție la fel !

  Apreciază

 13. Apreciez mult de tot gândul tău, Constanța, și a tuturor celor care au lăsat un gând aici. 🤗
  Acum sunt bine, vânătăile încep să dispară și am avut o lovitură un oic mai mare la genunchi, dar sa risipit.
  Păi, va trebui să schimb ori scaunul, ori sistemul de prindere și va fi bine.. Îți mulțumesc tare mult ! 😊💐

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s