Dilema nr 9 – Hoții de biciclete.

Prinși în flagrant și eliberați – de ce.?

Poate mă ajutați voi.???

Știți că io nu scriu două articole într-o zi, dar de data asta sar peste regulament pentru că sunt foarte nervos și vreau să mă eliberez – nu știu dacă voi și reuși..?

Pe telefoanele cu android, dacă glidați dreapta, apar titlurile cu știri – ei bine, eram pe autobuz și am zis să dau o tură rapidă să văd ce sa mai întâmplat prin țară și lume. Nici n-am apucat bine să-mi fac „incalzirea” că deja am dat de un articol cu interes pentru mine – era vorba despre niște hoți care în toiul nopții au dat atacul la locul unde bicicliștii erau cazați și le-au furat bicicletele..

arhivă – captura ecran

În articol se spune că: bicicliștii ar fi fost urmăriți de – Bad Boys – și chiar au fotografiat sau filmat „pepiniera” cu biciclete unde erau cazați cicliștii profesioniști. (bicicletele aveau prețuri între 2 mii și 4 mii de euro, bucata).

Numai că unu dintre cicliști – probabil dormea cu ochii deschiși ca iepurii, a auzit zgomot în toiul nopții și a ieșit să vadă ce se-ntâmplă – (probabil fiind familiarizat cu astfel de practici și de la alte competiții)..

Așa în pijamale și desculț, băiatul a fugit și a dat de urma „prietenașilor”, care ulterior au abandonat bicicletele în iarbă undeva pe câmp, și mașina lor tot acolo.. Au anunțat poliția și în scurt timp au fost prinși și reținuți cu ajutorul unui câine dresat..

Pentru că procedurile ar fi durat prea mult iar cicliștii nu aveau acest timp necesar, au renunțat la declarații și alte procesiuni judecătorești.. Pentru că hoților nu li s-au adus acuzația prin faptul că lipsea un act necesar la „dosarul” lor, declarația, uite că polițiștii i-au scos basma curată, iar ei acum sunt liberi să mai de-a și alte „tunuri” – deșii se spunea în articol că unu dintre ei era și recidivist..

Acum DILEMA mea cea grea.. Și vă rog, să mă scoateți din ea.  (uite că am făcut și rimă)

Deci:  prinzi hoții în flagrant, mașina fără număr de înmatriculare iar unul dintre tâlhari este și recidivist – apoi le dai drumu prin ușa din dos..?        Probabil zicându-le ceea ce le zicea Mantuitorul celor căzuți în păcat – „mergeți și nu mai păcătuiți”!

M-am înfuriat atât de tare încât, parcă îmi vedeam și eu amenințată portocala mea.. Uite o bandă de infractori care scapă atât de ușor datorită birocrației și a legilor atât de permisive cu prădătorii..

Nu m-am putut răbda să nu aduc această dilemă în discuții, că pur și simplu a început să mă doară capu. Nu-mi pot imagina că niște tâlhari prinși în flagrant, pot scăpa atât de ușor. Pur și simplu NU POT să-mi imaginez !!!

Sunt foarte supărat și abătut, dar vă rog să nu mă băgați în seamă.! Greșesc eu că sunt așa prea dur și aspru cu „fărădelegile” premeditate.

Cu Prietenie, Ștef !!!

19 comentarii

 1. Stefan fară o acuzatie nu exista acuzat! Politia in cazul asta nu are nici-o vina! Desigur putea sa pedepseasca pe cel care a anuntat furtul care s-a dovedit (prin lipsa acuzatorului) sa nu fie furt! Dar asta nu rezolva problema ta…..
  Eu gasesc un act de normalitate si de bun simt fata de ciclisti la care le-ar fi fost dat programul peste cap! Iar hotii? Le cad alta data in maini!

  Apreciat de 2 persoane

 2. Știu ce spui nea Ionică!
  Dacă o luam așa la rece, nu exista acest articol, dar încă tot nu înțeleg care este rolul unui organ de stat plătit de mine. Adică să mă apere de infractori, nu să le de-a drumu să plece, apoi să fie liberi să mai facă și alte abuzuri – poate data viitoare chiar le iese, pentru că deja capătă experiență în arta furatului..
  Doar așa pot spune și eu ca: legile sunt făcute pentru a fi încălcate, iar la unii chiar le merge foarte bine..
  Merci pentru punctul tău de vedere !
  Seară plăcută îți doresc!!!

  Apreciat de 2 persoane

 3. Așa sunt legile la noi: făcute să-i apere mai mult pe infractori decât pe păgubiți. Și pe mine mă oripilează când văd atâtea hoții, dar numai parlamentarii ar putea schimba ceva. Însă ei sunt ocupați cu furturile lor. 😦
  Știi bancul cu badea Gheorghe și bicicleta?
  ”- Bade, nu poți lăsa bicicleta aici, că-i Casa Poporului și aici lucrează parlamentarii, îl avertiză un polițist pe Gheorghe.
  – Aaa, nicio grijă, că am asigurat-o cu lanț.” ::)
  O zi cum nu se poate mai frumoasă, dragă Ștef!

  Apreciat de 2 persoane

 4. Dubioase legi, da, ai perfectă dreptate! Chiar, ce așteptări mai poți avea de la o conducere coruptă care ea însăși este pătată cu mulți infractori care au fost condamnați pentru abuzuri și hoții..
  Bancul este reflexia a ceea ce avem noi la conducerea țării, din păcate..
  Avem condamnați care au dat dume colosale la buget, iar eu vorbesc de niște amărâți de hoți de biciclete care nici măcar n-au avut noroc în aventura lor – Doamne, dar unde mi-o stat și mie capu ?
  Merci tare fain de contribuția cu acest mesaj, Petre dragă..
  O zi de Joi fantastică să ai și tu.!

  Apreciat de 2 persoane

 5. Ştef, trăim într-o lume în care masca e un abuz, tu nu vezi? Poliţistul nu are ce face, uite aici, sursă sigură: „Bunurile reclamate ca sustrase au fost recuperate integral și înapoiate părților vătămate. Întrucât în urma audierilor a intervenit împăcarea părților, cei doi presupuși autori au fost exonerați de orice răspundere penală”, spune Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu”. Ca şi la accidente, dacă părţile se împacă… aia e, bolovanul care nu ştie să dea prioritate scapă. Nu e vina poliţistului, ar fi fost linşat de toţi deştepţii care umblă dezlegaţi cu legea-n mână. Asta e legea, el a respectact-o.
  Să ai o zi frumoasă!

  Apreciat de 2 persoane

 6. Știu, știu că legile noastre sunt foarte simpatice, nu degeaba avem infractori în conducerea statului și criminali care încă se află printre noi.. Îți mulțumesc mult pentru articolul de lege foarte elocvent pe care mi l-ai trimis.! Nici nu credeam că se poate scăpa chiar atât de ușor, (adică împăca) .. Bine, pe mine ma indignat faptul că: uite, vin la noi în țară străini să facă o impresie, ceva, apoi primesc o astfel de „palmă”, și așa avem multe pete și exemple negative peste tot, apoi infractorii scapă bine merci, măcar dacă ar fi ultimul lor jaf, dar nu-i exclus ca mâine să aud că Potecuței i sa furat gentuța ei generoasă, sau mie mi sa furat „portocala”..
  Sper într-o altă viață să devin și eu polițist să le arăt eu infractorilor, „legea”..
  Mulțumesc mult de gândul tău adus aici. O după-amiază superbă, PO.!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Ștef, nu-s de partea infractorilor. Dar dacă noi nu am da-o pe-o românească în orice, nu ar fi așa. Dar deh, când o dăm cu ” hai, fra, facem o amicală, nici eu n-am ITP-ul la zi”, la un accident minor, fără victime, când ne fură ceva din mașina din fața casei și a doua zi ne primim bunurile înapoi și asta e tot ce contează și, cumva pe bună dreptate, de frică, că hoții știu unde locuim, de prea multe drumuri la poliție, retragem plângerea și ne doare-n cot de alte posibile victime… la ce te aștepți?
  Ștef, dacă în calitate de polițist îți faci singur legea, cum ar merita mulți, rămâi și fără insignă și uniformă, ești și pus la zid de sensibilii ăștia cu drepturile omului care interpretează cum vor ei și care da, uneori dau drepturi și criminalilor. Nu poți brusca omul, trebuie să îl mângâi pe cap, să îl legeni, să îi cânți…
  Mulțumesc și eu! La fel îți doresc!

  Apreciat de 2 persoane

 8. Mnda.! Sigur că nu suntem toți corecți, că mai greșim și noi într-un fel sau altul, dar NU suport nebunia, prostia, șmecheria și aroganța aia neagră în care faci rău premeditat și apoi râzi pe la spate. Când se întâmplă asta, atunci pun coarnele la bătaie chiar și când râde cu dosaru plin de legi și am biruit de fiecare dată. Au fost și cazuri așa cum ziceai tu, mai complicate, și a fost necesar să tac și să fac pace pentru a nu duce o „luptă” la nesfârșit, chiar dacă aveam cauză de câștig..
  Acuma știu, din punct de vedere feminin, astfel de abordare cum ai zis-o tu, eubo ador, însă eu mai scot bărbăția la vedere 😅

  Ps. Tine-ți poșeta lângă tine, Potecuțule, că vin să ți-o fur 😀

  Apreciat de 2 persoane

 9. Hmmm, ciudat, dar tipic românesc! Şi mi-am adus aminte de o întâmplare tragi-comică petrecută în familie. Socrii mei aveau o mică gospodărie pe lângă casă, câteva găini, un porc şi câteva straturi cu legume. Într-o noapte, nişte țigani au intrat în curte să fure găinile. Socrul a auzit zgomote şi a ieşit afară. L-au bătut măr. A stat aproape 2 săptămâni în spital. Asta este partea tragică.
  Urmează partea comică!
  Anunțăm poliția, dăm declarații şi nimic! Revin cu întrebări după un timp! Dacă au văzut că insist să găsească făptaşii, mi s-a spus, verde-n față: „găsiți dvs făptaşii şi noi îi pedepsim”!
  Nu contează ce le-am spus, dar după 2 zile i-au găsit!
  Dilemele tale se vor multiplica! Într-o societate în care legile nu se respectă…
  Numai bine!

  Apreciat de 2 persoane

 10. Da, doar la așa ceva te poți aștepta ca să le urezi „drum” bun infractorilor ca să-și poată perpetua fărădelegile..
  Nu m-am gândit că se putea întâmpla ca în povestea ta, adtfel încât băiatul să poată fi bătut zdravăn de gașca de hoți..
  Deci, am fir lung de dileme, la cât de mulți prădători sunt în țara asta unde se pot bucura de un „paradis” de libertăți și drepturi..
  Sper să-mi vină o idee despre un alt tip de „serial” mai scurt, că văd că dilemele se duc până spre ceruri..
  Merci fain de aportul tău cu acest comentariul la dilema mea, ciudată.
  Weekend Plăcut iți dotesc, Aura !!!

  Apreciat de 1 persoană

 11. Ştef, nu a fost un băiat, ci un biet bătrân, cred că avea vreo 70 de ani. Dar ai dreptate cu dilemele! Ele sunt şi vor fi! Problema e că nu vor dispărea niciodată! Atunci lumea ar fi perfectă…şi nu există nicăieri o lume perfectă! In cel mai bun caz, perfectibilă…
  Să fie şi la tine un weekend cu linişte şi bucurii!

  Apreciat de 2 persoane

 12. Of, off, Doamne ! 😳 Cum să jefuiești un biet bătrânel ?
  Ce inimă rece pot avea unii..
  Din păcate asta-i umanitatea și trebuie să o acceptăm așa cum e..
  Ce să zic: voi mai veni eu și cu alte dileme, măcar așa am aici în blogosferă prieteni așa minunați care cu ajutorul vostru, o voi scoate cu dilemele la capăt cumva, sau măcar să mai primesc câte-o palmă să mă trezesc la realitate..
  Numai bine, dragă Aura !!!

  Apreciat de 1 persoană

 13. Și totuși, așa a fost…
  Citisem și eu titlul, dar chiar nu îmi mai suportă sufletul mizerii aît de mărunte, sînt prea mari cele mari… Am aflat acum detalii de la tine și n-am nimic de zis în plus.

  Apreciat de 1 persoană

 14. Rușinos moment pentru noi! Dacă nu-și recuperau bicicletele, cred că era pericolul să nu mai participe la competiție. A fost, după părerea mea, o pată neagră pe această ediţie, deși organizatorii nu au avut nicio vină. Dar așa suntem noi, românii, nu ne putem abține să ne batem joc de munca altora.

  Apreciat de 1 persoană

 15. Da, îți dai seama ce neplăcut a putut fi chiar și pentru organizatori să întâmpine așa ceva..
  Asta ma determinat să fac articolul. Am simțit acel eveninent de parcă eu am trăit momentele alea. Să vi tu cu entuziasm să aduci prieteni de prin alte țări străine, organizezi, programezi, apoi vin niște tâmpiți care strică tot.. Iar indignarea mea a crescut când au spus că i-au lăsat să plece liberi, când așa cum ai spus și tu, deja și-au bătut joc și au adăugat o altă pată la cele deja existente..
  Mulțumesc mult pentru vizită !
  O Duminică plăcută îți doresc, Constanța !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s