Provocarea  10 x 10

Hmmm, voi ce credeți, să fie sau să nu fie o provocare cam provocatoare ???

https://semaiintampla.com/2020/06/24/ce-mi-place-ce-nu-mi-place/https://potecidedor.wordpress.com/Pe Poteci de Dor am găsit acestă leapșă iar șefa de-acolo a spus că leapșa a pornit de AICI, dar am citit-o și la Issabela pe blog..

Sunteți gata să vedeți 10 lucruri care îmi plac și 10 care-mi dis-plac total ?   Atunci haideți să începem cu cele zece chestii care pentru mine sunt de „groază”, nu de alta, dar așa îmi place ca măcar sfârșitul să fie cu Happy End-ing 🤗

Să-nceapă provocareaaa.!!!

Sursa: google foto

1. Religia – Religia urăște, dezbină, prigonește, ucide – Credința, iubește, dăruiește, unește, se sacrifică. Vreau să am credință, nu o religie plină de ego..

2. Cozile și îmbulzelile – Numai că aici este și din cauza lipsei de disciplină și a bunului simț. Să stai civilizat la un rând este ceva.. Deșii sunt atâtea modalități și tehnologie, și totuși, încă lumea mai stă la coadă pentru a cumpăra ceva, sau pentru un oarecare document. Nu mi se pare normal ca încă să se mai stea la cozi lungi în acestă vreme.

3. Semafoarele – De fapt și aici se leagă de punctul doi pentru că este tot un fel de așteptare, doar că de data asta oamenii stau la coadă în mașinile lor 😀. Eu sunt adeptul sensurilor giratorii care fluidizează mult mai bine traficul. Evident că nu se pot face giratorii peste tot, însă sunt și intersecti unde s-ar putea face, dar este mai ieftin să trântești un semafor în mijlocul drumului, și gata..

4. INSECTELE – uite, am scris cu litere mari să se vadă, că chiar insectele sunt  o problemă pentru mine.. O să ziceți, știu, că – băăă, tu bărbat te temi de o libelulă ?  Ce fel de men ești tu dacă tremuri cand se pune o gonguță pe tine..?  Vă spun sincer că am băgat la mine în buzunar un șarpe și era viu. Nu era de casă, era un fel de șarpe de iarbă, din ăla scurt de o jumate de metru, cu gândul să sperii pe surorile mele și pe încă câteva, dar ma văzut un nene și mă convins să renunț la idee..🤭 (eram tânăr atunci, să ne înțelegem) Am zis asta că mai bine aș prefera să mi se încolacească o năpârcă de doi metri de un picior decât să văd un țânțar pe mine, sau muscă, sau, sau.. Posibil cineva să mă fi speriat când am fost micuț cu vreo insectă, pentru că altfel nu-mi explic.. Apropo, dacă aveți vreun pont cum aș scăpa de treaba asta, vă rog să-mi spuneți, și sper că nu veniți cu din alea, că tot cu o insectă trebuie să mă tratez, că vă bat, serios, cu goange cu tot😀  Așadar, la mine în locuință nu există insecte de nici un fel pentru că am studiat tot ce era necesar pentru combaterea lor – poate este un lucru bun și ăsta până la urmă, nu ?

5. Zgomotele din timpul noptii  – indiferent că latră un câine pe umbra lui, că fac vecinii scandal în plină noapte, un motor pornit, o drujbă, un aspirator uitat în priză, o bormașină de dat găuri în pereți, noaptea, – muzică, vibrațiile de la te miri ce, un cocoș care a uitat să-și reseteze fusul orar și cântă până la amiaz, sau până i-au eu pușca la el. Toate zgomotele pe timp de noapte, le urăsc..mai bine aș dormii pe lumină, dar prefer liniștea nopții.                                            Apropo, la țară este liniște deplină, rareori se întâmplă ca un câine să se tureze ca turbatul, sau un cocoș cu GPS-ul dat peste cap, de restul mă ocup eu..

6. Animale maltratate, inclusiv cele de la circ – Nu aș putea vedea cum cineva își bate joc de un animal, deșii am văzut fără să vreau, câini maltratați, pisici bătute sau aruncate la câini. În special la țară sunt astfel de oameni, (mulți de altfel) care nu știu a iubi un animal, sau țin câinele doar pe post de paznic, sau ca înlocuitor de cameră de monitorizare. Ba, nu de mult, cineva mi-a spus că un vecin și-a lăsat câinele să moară de foame pentru că a mâncat o găină – păi cred că tot de foame a mâncat-o, săracu de el.. Deci, astfel de aberații și obiceiuri tâmpite NU îmi plac și NU vreau să aud cum cineva face rău unui animal fără apărare – este valabil și pentru animalele de la circ.             Bă fraților, gândiți-vă, ca un ursuleț să meargă pe bicicletă, de câte privări de libertate nu a avut parte, sau chin, bătaie și alte infometarări și lanțuri grele.? Nu mulțumesc, la circ eu nu pot să merg..!

7. Trântitul ușilor – deșii ușile sunt făcute să se închidă frumos, dar totuși, nu înțeleg de ce unii le trântesc așa de tare de sare lavabila de pe pereți, ba chiar se pot rupe și arcurile de la broasca din interiorul zarului. Să nu mai zic de ușile de la mașini, că fac alergie. Bine, aici treaba este discutabilă pentru că sunt și uși care se închid mai greu, dar nu trântite încât sare chederul din ramă.

8. Profanatorii de bunuri – aici mă refer în special la cei care au mâncărici la unghii  și chiar nu pot sta locului. Nu pot avea tihnă și pace în ei, și îi musai să spargă ceva, să zgârie ceva, să taie, să rupă tapițeria de la autobuze și de la tot ce se termină cu „buze” – trenuri, lifturi, stații etc. Ar trebui să fie tot camere de supraveghere peste tot ca astfel de terminatori să nu-și mai poată face jocul distrugerilor și al profanării bunurilor care le întâlnesc în drumul lor..

9. Aruncatul mizeriilor – era imposibil să nu menționez acest lucru.!  Când vezi o țară, un oraș, o regiune foarte curată, atunci poți zice că stai de vorbă cu altă cultură, cu altă gândire, o altfel de educație, religie, bun simț – într-un cuvânt, disciplină ! Dar nu la noi !  Cu părere de rău, nu la noi. Îmi pare rău că trebuie să zic asta, și chiar nu-mi place să-mi vorbesc de rău nația, dar la acest capitol (și la capitolul 8, binențeles), încă mai avem mult de lucrat în această direcție..

10. Prajitorul de pâine – bă oameni buni, cutia aia de plastic  unde bagi cele două felii de pâine, mă îmbolnăvește, mă face într-o zi să fac cu inima, nu glumesc 🤣🤣  Deșii stau cu ochii pe el ca pe butelie, și culmea,  doar un pic nu-s atent și ma și taxat.. Eu sper să scoată un prăjitor mai silențios, cumva după ce se termină feliuțele de prăjit, să mi le scoată afară frumos pe o tăviță. Dacă găsiți așa ceva să-mi dați de știre.. 😅😅😅

Sursa: google foto

Acum să vorbim despre alte 10 lucruri mai simpatice care pentru mine prezintă interes și plăcere totdeauna, iar cu unele dintre ele aproape mă puteți cumpăra, dar să nu trișați 🤗

1. Pianul, orga electronica și sintetizatoare – de fapt cam tot ce are claviatură, adică clape albe și negre, mai puțin acordeonul care nu-l suport mai mult de o jumate de oră..  Dacă vreți să-mi închideți gura, atunci pune-mă lângă un pian sau o claviatură, deșii trebuie să recunosc că nu am mai lovit de mult timp o clapă și ar fi cazul să-mi cumpăr din nou ceva..

2. Fenomenele naturale, dar nu noaptea. – de ce nu noaptea, pentru că nu știu intensitatea, direcția, plus că îmi place și să văd, nu doar să aud ploaia, vântul, etc.                               Îmi place mult să ies afară atunci când plouă torențial cu rupere de nori, dar când plouă mocnește îmi place să torc ca Tommi, și să dorm biiineee 😀

3. Sporturi: ciclism, fitness – la ciclism, nu ciclismul ăla în care se parcurg la viteză mare sute de km de circuit, în care îți distrugi genunchi, bazinul și hemoroizii. Mie îmi place să pedalez liber în mersul meu, pe coclauri, pe piste de biciclete, prin oraș, prin pădure etc.                            Fitnessul este sportul în care nu se trișează. Aici nu faci competiție cu nimeni. În acest sport te antrenezi pe tine, mușchii tăi, fizicul și mintea. Este sportul meu preferat în care nu concurezi cu nimeni. O faci pentru tine. Te antrenezi pe tine, deșii sunt și sportivi care îl practică pentru competiții și din care se câștigă și bani, asta dacă ești printre cei mai buni.. Nu-mi place competiția pentru că te obosește și distruge, iar odată cu sportul, îți antrenezi și ego-ul din tine.

4. Nopțile calde de vară – ce poate fi mai fain decât să te afli în grădinuță la para focului, la un grătar sau chiar la o poveste cu cineva drag.  Și pe hamac este chiar fain noaptea să stai și să asculți greierii sau o muzică bună în cască..

5. Verde, mult verde în jurul meu – ce înseamnă asta, păi să fiu înconjurat de multă vegetație cu pomi seculari. Nu mă simt bine în zonele aride, în deșert, în locuri doar cu piatră..          Îmi displace total când văd oamenii că-și taie arborii de lângă casă, sau pomii fructiferi.

6. Pizza 😀 – eram în Italia prin 2015 și mai aveam câteva zile și urma să-mi termin vacanța și să mă întorc în țară, dar i-am zis surorii mele că eu tot sper la o pizza italiană până nu plec. Apoi a plecat cumnatul meu și a adus o pizza cu 11 euro. No, era jumate cât masa și avea brânză și mozzarela pe ea încât curgea pe margini.. La noi am mâncat din multe locuri, dar o pizza ca la italieni eu unu n-am mâncat până acum, iar dacă voi știți o pizzerie unde găsesc pizza, nu plăcintă cu ciuperci, atunci dați-mi de știre.

7. Înghețata – sincer să fiu, în Barcelona am mâncat cea mai bună înghețată, dar și în Italia am mâncat foarte multă și bună, mai ales că la ei se cumpără tot din aia la cutii mari.      Acum au apărut și la noi de toate tipurile și foarte bune. Nu contează cu ce este, dacă este dulce și înghețată, apoi mai are și toping pe deasupra, atunci dați-vă deoparte că intru eu în „horă” 😅 Dar nu-mi prea place să o mănânc din mers.

8. Punctualitatea – am mai spus-o și o zic și acum.. Dacă eu fac un efort, îmi pregătesc programul și îmi împart timpul în așa măsură încât să ajung de fiecare dată la timp, ba chiar cu un sfert de oră mai repede, atunci același lucru îl doresc și de la ceilalți. Deșii eu n-am prea văzut femei punctuale, și sper că nu iau bătaie cu vreo poștă de la voi doamnelor și domnișoarelor dacă treceți careva pe-aici și v-ați simțit jignite, că îmi retrag cuvintele?!😜 Sigur, la partea feminină nu am așteptări că știu prea bine ce înseamnă să fi femeie, că eu am stat cu 3 surori plus mama în curte, și știu cât timp vă ia numai părul până îl aduceți la forma aia încât să ne placă și nouă, că de alte lucruri nici nu îndrăznesc să vorbesc.. ☺️ La domni dacă se întâmplă să întârzie o dată, se iartă, dar dacă se mai întâmplă, atunci mi se aprinde becu și nu-i bine.

9. Câinii și pisicile – sigur, câinii sunt favoriții mei, însă dacă stai la țară, sau la curte, atunci o pisică nu mai este un moft sau plăcere, este chiar vital pentru locuința ta să ai o mâță, pentru că ele țin departe de casa ta rozătoarele care sunt extrem de dăunătoare, plus că transmit și boli.. Oricum la curte, slabe șanse să scapi fără vreo pisicuță, doar dacă o alungi și nu-i dai de mâncare, nu te vizitează.

10. Prieteniile adevărate – Deșii de-a lungul vieții până acum, nu am avut mulți prieteni adevărați (fizic vorbind) pe care să mă pot baza și în care să am încredere maximă. Nici în momentul de față nu mă pot lăuda cu niște prieteni în care să am încredere. Poate sunt eu prea pretențios, dar nu pot să mai cred în într-un prieten care mi-a invadat spațiul personal, ba chiar a mai spart și „cutia” pandorei personale crezând că îl află pe dracu acolo.  Nu zic, ne-am înțeles o treabă, apoi treaba n-a fost treabă, sau să nu fie în stare să păstreze un secret, atunci nu poți merge mai departe cu o astfel de prietenie.. Dar am avut și parte de prietenii cu adevărat sincere și de încredere reciprocă. Din păcate am pierdut astfel de oameni, unii au plecat peste ocean, alții peste oceanul vieții, dar încă mai sper să întâlnesc măcar un prieten adevărat în viața mea, dar să rămână pentru totdeauna..

Cam ăștia au fost „nasturii” personalității mele pe care mi-am permis să-i pot deschide pentru voi, cu această provocare.

Nu nominalizez pe nimeni, așa că poate ori cine să o prelueze, binențeles, cu pomenirea autorului..

Cu Prietenie, Ștef !

26 de comentarii

 1. Na ja pe mine m-ai pierdut de la punctul 1.Religia dezbina credinta uneste! Credinta la fel a mai multor oameni (ca altfel nu are ce sa uneasca) uneste intr-o religie. Ea se poate numii ateism, crestinism, islam, ecumenism, satanism samd. Deci ori ai credinta ta si esti dezbinat de toata lumea ori ai una comuna la mai multi si atunci esti dispretuit de restul si iubit de ai tai sau ucis de restul si iubit de ai tai!
  Dar la oameni toate sunt asa ca le zice grupuri, partide sau organizatii! Poti fi singur sau cu altii impreuna. Punctul 1 l-as reformula in nu-mi place cine nu-i ca mine!😉
  Inainte sa te superi gandeste la ce am spus!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Vrăbiuță dragă, nu vreau să te contrazic, și nici nu-mi fac plăcere discuțiile contradictorii, în special cele legate de biserică, Dumnezeu, religie, însă nu pot nici tăcea la unele chestiuni și replici atunci când nu sunt relative cu perspectiva mea personală, și probabil nici cu cea divină..

  Spune-mi ce religie are Dumnezeu ?
  Spune-mi te rog, ai citit ceva din istoria bisericii, din istoria religiilor sau viețile sfinților, dacă nu, atunci mesajul tău este nu-l. Dacă ai citit câtuși de puțin din ceea ce-ți spuneam, atunci te rog fi sincer, ce ai găsit matale acolo ?
  Dacă nu ști, îți spun eu ! Religia este pătată cu sânge – cu sângele martirilor ca mine care n-au vrut să se supună unei religii, unei dogme, unor ritualuri.
  Chiar citind Biblia, cuvântul lui Dumnezeu, vei vedea că Dumnezeu este neutru de religie. N-are nici o treabă cu asta. Ma simt obligat să-ți spun citate din Biblie cum că Dumnezeu nu are o casă pământeană făcute de mâini omenești în care să locuiască pentru a nu-L bătea vântul și ploile și să-L fie un colț acolo unde oamenii credincioși să vină să i se închine – de parcă nu ne-A spus clar, că, citez, „Închinători adevărați, se vor ruga lui Dumnezeu în duh și în adevăr”. Am incheiat citatul.. Dumnezeu este omniprezent, invizibil, atotștiutor, infinit – atât de mic încât intră în fiecare celulă, nucleu, atom, neuron din care suntem noi creați. Este atât de mare încât nimic nu-l poate cuprinde, nici măcar galaxia cu toate planetele ei, și nici măcar catedrala mântuirii neamului..
  Ca să-i clădești divinității o religie, o „biserică” din bolțari, asta înseamnă să îi micșorezi puterea, să o neutralizezi..
  Îți scriam la început, oare ce religie are Dumnezeu ?
  Păi nuuu are !!!
  Mântuitorul a venit pentru „ca să mântuiască pe cei păcătoși”. Ne spune Biblia că „cine CREDE în mine din inima lui vor curge râuri de apă vie” – unde este religia aici lângă, CREDE, unde ?

  Ți-am spus ! Nu vreau, și sper să fie ultimul mesaj, în care să fiu în situația să ne tot cramponăm cu nimicuri..
  Sf. Apostol Pavel spunea „să nu fie între voi certuri de partide”.
  Dacă tot timpul ne scoatem ochii cu niște chesti pe care nici chiar savanții laici nu le-au dat de cap, atunci ce folos ar fi.?
  Cheia spiritualității NU este religia..
  Domnul Hristos doar două legi ne-a dat,
  „Să Iubești pe Domnul Dumnezeu tău, cu tot sufletul tău și cu toată puterea ta, și pe aproapele tău ca pe tine însuți”
  Când ajungem să face cu toții asta, atunci vom uita, să ne mai uitam, în religia altora, plus, că vom trăi în armonie, și așa cum spunea fratele nostru Eminescu „să trăim ca frați”

  O seară frumoasă îți doresc, Nea Ioane !!!

  Apreciat de 3 persoane

 3. Subscriu din nou.
  Cu mare drag am tag-uit.!
  Iar eu respect autorii și mi se pare corect să amintim pe cei care au sacrificat din timpul lor pentru a scrie articolul sau orice..
  Eu mulțumesc !

  Apreciază

 4. Prietene crede-ma ca am obosit! Pot sa-ti dau si eu citate sa-ti povestesc de Templu unde a locuit Dumnezeu cel necuprins asa cum a incaput in pantecele Fecioarei…dar nu am chef! Sa ma ierte bunul Dumnezeu dar daca vreti sa mergeti in iad cine sunt eu sa va opresc? Vorbesti de martiri, sfinti uitand ca ei faceau parte din biserica, aveau ierarhii….Ce religie are Dumnezeu? Aceea din care s-au alimentat sfintii martirii 1054 de ani pana la prima divizare si de atunci la fel cea in care au aparut sfinti! Cunosti personal vreun sfant? Nu? Eu da! Cand vezi sfintenia intrebarile, teoriile pe care le formulezi devin (scuze) penibile!
  Dar cum spuneam, am obosit!
  Un citat si de la mine: Tu vei vedea!

  Apreciază

 5. Ști ce nu-mi place mie la lumea voastră ortodoxă, și nu numai, că prea ușor îi băgați pe oameni în iad..
  Citește prietene ce biblie vrei, și spune-mi mie unde găsești tu iad ?
  Ai și dat cu mine în cazan – deja îmi put hainele a smoală..
  Serios, așa de simplu trantiți oamenii la „bivoli” când în Biblie stă scris că „Dumnezeu va mântuii pe toți oamenii”.
  Cum o face ca să-l mântuiască și pe Bin Laden, este strict treaba SA. Este Dumnezeu, face ce vrea. Toți suntem chipul și asemănarea LUI..
  Dacă ar fi să mă arunce Dumnezeu pe mine în iad, atunci are toate motivele s-o facă, și pe tine la fel. Dacă vrea să mă salveze/mântuiască, atunci poate găsi motive ca pe putregaiul de mine să mă ducă în raiul SĂU și pe nea Ioan și pe Pablo Escobar..
  Ce sfinți ? Eu n-am pomenit de sfinți..!
  Sfinți sunt doar cei pe care Dumnezeu îi numește și consideră, sfinți, nu oamenii..

  Dumnezeu este o Iubire pură, o dragoste infinită !
  Nu mai trantiți oamenii în iad așa simplu, dacă Dumnezeu n-o face.!
  Dumnezeu nu poate să-și arunce chipul și asemănarea SA într-un iad care nici măcar nu există..
  Doar un sigur paragraf există în Biblie unde stă scris că „iazul de foc a fost făcut pentru diavol și îngerii lui”
  Să lasăm oameni să-i judece Dumnezeu, ce treabă avem noi cu Cel de sus dacă vrea să îi mântuiască pe toți. ?
  Hai s-o dăm p-aia dreaptă !
  Ar fi vreun muritor de om atât de sfânt încât Dumnezeu nu i-ar găsi nici un păcat.? Te întreb dragă, Ioane ?

  Eu am cred că divinitatea este Muuuult mai mult decât poate mintea noastră să-și imagineze și chiar mi-a fost dat să am parte de cel puțin trei revelații, așa că eu rămân la cuvintele astea și doar atât pot să mai zic,
  Dumnezeu este dragoste infinită !

  Apreciat de 2 persoane

 6. Sa dea Dumnezeu si sa ai tu dreptate nu eu! Nu am nici o satisfactie ca merge cineva in iad! Si nu te-am trimis nicaieri! Mai citeste o data si nu te aprinde!Daca cineva te trimite in iad esti tu! Nu Dumnezeu nu eu! Ca daca raiul inseamna o biserica mare imne de slava multime tu nu vrei acolo cum nu vrei nici aici.Tu vrei raiul care ti-l inchipui tu….
  Sigur Dumnezeu e dragoste infinită si doar raiu se primeste de pomana, pentru restul, pentru o ceapă ne pune sa aram, semanam, prasim, udam, recoltam! Hai sa fim seriosi!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Mi-a atras atenția necazul cu prăjitorul de pâine, pentru că și eu pățesc la fel. Ori sunt prea arse feliile, ori nu sunt suficient de prăjite.
  La capitolul plăceri, votez pentru înghețată, dar nu sunt atras de pizza.
  Zile rodnice îți doresc, dragă Ștef!

  Apreciat de 1 persoană

 8. Să ști că eu sunt mulțumit de felul cum prăjește feliile, însă pe mine mă termină, ști tu, chestia aia când decupează și face zgomotul ăla ciudat care te sperie de fiecare dată. 😅
  Merci că mi-ai spus, așa că dacă cumva drumurile noastre se vor întâlni, să știu la ce să mă aștept și să i-au în calcul ca rezerva de înghețată să fie asigurată.
  La fel îți doresc și ție, numai bucurii, Petre dragă !

  Apreciat de 2 persoane

 9. Te-am vazut! M-a amuzat ca ti-e frica de insecte… eu le mor cu mana libera, daca nu mi-e sila de ele… De serpi ma ngrozesc. Iar la prajitor am zambit.. Cainii si pisicile, verdele… sunt ”comune”, si si nu numai… 🙂 O zi buna, Stef!

  Apreciat de 2 persoane

 10. Mnda, ăsta sunt eu 😀
  Mi foarte silă de insecte, chiar și la servici mi-am confecționat o paletă cu care plesnesc orice zburătoare sau mergatoare..
  Mă bucur că au fost și lucruri comune. O zi superbă și ție, Ina !!!

  Apreciat de 1 persoană

 11. Nea Ioane, eu nu mă duc în iad pentru că nu cred în el și potrivit bibliei și altor culturi, el nici măcar nu există..
  Biserica mea NU este cea construită din BCA și ciment, biserica mea sunt oamenii credincioși ori unde s-ar afla, inclusiv pe Everest. Biserica pleacă de la „doi sau trei oameni care s-au unit pentru a se închina lui Dumnezeu”.
  În biserica ortodoxă este reprezentată biserica într-un mod eronat, și cei mai mulți o asociază cu clădirea făcută din bolovani și alte materiale de construcții..
  Dacă întreb peste 90 la % dintre frații ortodocși să-mi spună ce înseamnă biserică, o să-mi arate cu degetul o tură cu cruce și clopotniță..
  Normal că dacă se tot scot texte din context, se transmormă în pretext și așa cei care nu se documentează vor fi ușor de păcălit, și din păcate nu sunt puțini..
  De-aceea, mulți au frică de clădirea cu cruce, apoi după ce au plecat de lângă ea, uită de Dumnezeu și de cele sfinte, pentru că n-au învățat că de fapt, Dumnezeu nu rămâne cu icoanele în „biserică”, El pleacă cu BISERICA ori unde s-ar afla ea..

  Nea Ioane, eu NU vreau să avem dezacorduri de ordin spiritual/religios, și nici Dumnezeu NU dorește asta!
  Eu vreau să fim prieteni și mi-aș dori din TOT SUFLETUL să evităm „zonele sensibile” și să rămânem la ce putem fi uniți.. N-ar avea nici un sens s-o tot dăm p’anoastă că na-jungem nicăieri..

  Cu stimă și respect, prietenul tău, Ștef !

  Apreciat de 1 persoană

 12. Nu, nu, nu ! Cel puțin pe pagina mea, înjurăturile n-au ce căuta, și nici jignirile, atât adresate împotriva mea, cât și/sau a oricui prieten și membru al acestei frumoase comunități – iar dacă se vor ivi, atunci are tăticu grijă de dânșii..

  Nea Ionică dragă, ești invitatul meu și oricând aici pe pagina asta este un loc pentru domnia ta, și a oricui vine cu gânduri bune..
  Ar fi culmea, acum după ce m-am învățat cu stilul matale antagonist (al meu mai mare 😅), așa că dacă este ceva de adăugat, atunci eu vin cu miii de scuze că uneori mă mai ia și pe mine valu și o dau pe-ale mele..
  Îți mulțumesc mult pentru răbdarea și timpul alocat cu scrierea mesajelor !
  Multe Salutari.!!!! 👍

  Apreciat de 1 persoană

 13. Potecuțule, îmi cer miii de scuze că dau răspuns așa întârziat.!
  Deșii mie îmi place să răspund cât pot de repede, și rareori mi se întâmplă să trec în următoarea zi cu „restanță”..
  Să ști că mie îmi place atunci când se distribuie un link, tag sau un articol cu autor necunoscut, să merg pe fir și să aflu autorul, deșii nu reușesc de fiecare dată, pentru că așa cum ai spus și tu, uneori drumul până a afla ce și cum, devine intortochiat.. Eu din câte am citit la Diana, ea ar fi primit o propunere, apoi ea a transformat-o să zic așa în această leapșă. Dar nu, NU sunt sigur, așa cum ziceai, „drumul” până la autorul provocării poate fi mult mai lung, însă important este că a ajuns până la noi..Issa a fost a doua la care am citit-o..
  Hai mă, chiar la aproape toate punctele ai spus da.? Păi cu restul o mai dăm cum o mai dăm, dar cu înghețataaa, trebuie să negociem neapărat acum pe caniculă că nu vreau să te las fără 😉
  Vaaaai măi, dar mi-ai stârnit niște sentimente de atunci din vremea aia. 🤗 Păi tu ai fost pasăre de noapte dacă numa la 1/2 te duceai acasă 😀. Tu ști că bunica mea mergea imediat după sfințitul soarelui cu mătura și bătea găinile să meargă la culcare, apoi după ce își închidea cotețu pleca pe uliță în căutarea nepoților care greu se lăsau convinși să intre și ei la „coteț”😅
  Să le fie rușine băieților că te-au abandonat în plină noapte🙄
  Eu niciodată așa ceva n-am făcut și nu aș putea face, în fine..
  Nu, nu, mie nu mi-e frică noaptea, ba chiar au fost cazuri când am coborât de pe munte și ma prins întunericul pe drum, dar n-am nici o problemă atâta timp cât am o luminiță și cunosc drumul..
  Vaaai, dar ai fost totală rău de tot și am râs de numa, numa când ai zis că tresăreai și la strănutul tău 🤣🤣
  Îmi place mult umorul tău 🤗
  Ha, ha, ha, ha, ha, ha, merci mult pentru prăjitor, ai fost drăguță, mi-o plăcut mult, abia aștept 😀
  Da, da, sigur că am bifat și sporturile despre care ziceai.
  Păi normal că dacă sportul antrenează mintea, atunci este ceea ceea ce trebuie.. Nici eu nu practic fitnessul pentru a-mi umfla mușchii ca Arnold Z., merg pentru că mă simt și psihic foarte bine..
  Merci tare fain de mesajul tău drăguț și haios. O zi superbă îți doresc, Potecuțo !!!

  Apreciat de 1 persoană

 14. Şi eu îţi mulţumesc mult, Ştef! Nu-ţi face probleme, nu putem sta tot timpul conectaţi, şi eu las răspunsuri pentru ziua următoare, nu e nevoie de scuze.
  Dau eu de data asta îngheţata! 😉
  Să ai o zi bună!

  Apreciază

 15. Habar n-am cum ai putea scăpa de reacțiile tale la insecte. Și asta pentru că și eu sunt la fel, ba mai mult sunt alergică la înțepăturile lor. Și acum am o umflătură pe braţ – de vreo săptămână – și nu-mi dau seama ce m-a mușcat, în condițiile în care am mare grijă să nu se întâmple.

  Apreciat de 2 persoane

 16. De copil mic aveam probleme și eram foarte supărat că sufăr de frica lor când vedeam alți copii că se joacă cu ele, pun mâna pe ele și eu tot bine mă scuturam de frica..
  Eu la mușcături sunt imun, adică nu fac alergie deloc, nici chiar la înțepatura de albine, doar la înțepatura de viespe mă înroșesc în zona aia puțin apoi trece repede fără nimic..
  La mine frica este cea mai mare și durerea care n-o prea suport la înțepături. Când ma înțepat niște viespi într-o vară era să leșin datorită durerilor. Spre deosebire de albina care moare după prima înțepătură, viespele nu-și pierde acul și te înțeapă de câte ori vrea el, iar dacă îți ajunge unu sau mai mulți pe după haine, nu prea ieși bine..
  Știu ce zici. Alergiile la înțepături sunt foarte urâte și am în familie pe vreo trei membri care sunt extrem de alergici.. O nepoțică mi-a arătat ieri mâna foarte umflată și nici ea nu știa ce anume o mușcat-o..

  Pentru imunizare eu îți recomand să mănânci multă miere de albine.. Eu aproape zilnic mănânc și niciodată nu mă satur de miere, dar nu am alergie la nimic..
  Îți mulțumesc mult, Constanța !
  Lasă că mai sunt 3 luni și scăpăm de ele. Dumnezeu frumoasă îți doresc !!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s