Karma mea – Am fost Înger 🤭

Iulie 2007

Una dintre pasiunile mele este șofatul – îmi place să conduc mașini și încă nu pot spune că am atins punctul ăla încât să zic că m-am săturat de condus, pentru că chiar îmi place mult să turez mașini 🙂

O tipă mi-a spus că aș fi șoferul perfect dacă nu mi-ar sări țandăra atunci când o blondă conduce în fața mea cu 30 la oră, sau un nene de 70 de ani care se oprește spontan în mijlocul drumului fără motiv, și fără intenția de-a opri.. 😀

În 2007 am obținut permisul – din prima. Așa am vrut eu, însă pentru asta am tras tare și am muncit din greu pentru că mi-am dorit foarte mult să i-au carnetul și să conduc – tot din prima 😅. Cum eram proaspăt absolvent al permisului, abia așteptam un motiv să ies cu mașina la plimbare să fac experiență să pot deveni și eu un șofer de „elită” , deșii doar după o jumătate de an am putut să conduc mașina relaxat, astfel încât atunci când urcam la volan să nu mai curgă apele pe mine de frică și nesiguranță..

Sursa: pinterest. com

Dar ce legătură are asta cu titlul, ei bine, așa se face că după ce am ieșit de la servici, vineri, într-o după-masă caniculară de vară – am mâncat ceva, m-am odihnit puțin, apoi spre seară mi-a venit un dor turbat de a scoate mașina pe asfalt. Am coborât din bloc (pe atunci stăteam în chirie) și drumu la OMV (nu, nu fac reclamă absolut deloc) doar că eu alimentez ori de la Petrom, ori de la OMV, însă preferata mea rămâne omv pentru că îmi place foarte mult că la ei pot să îmi parchez mașina lângă pompă cum vreau și din ce parte vreau eu să intru, sau chiar mă pot întoarce în benzinăria lor fără probleme, pentru că este gândită fizica pompelor de la ei..

Am alimentat, dar nu aveam un anume scop pentru a mă deplasa în seara aia. Parcă aș fi vrut să merg spre ieșirea către Sebeș, însă mașina era poziționată spre șoseaua ce duce spre Cluj.

Fără să stau prea mult pe gânduri, îi dau bice Daciei (1310) și gonesc spre ieșirea către Teiuș.. După cum am spus, nu aveam un scop, așa că am hotărât să merg până mi se termină benzina, sau până mi se înfundă vreun jigler care să-mi strice distracția și cheful de condus😀 Astfel am plecat și uite că mă apropi de Teiuș. Înainte de a intra în oraș, este acel pod peste Râul Geoagiu, ei bine, după ce am traversat podul, îndată zaresc o tipă cu două genți după ea, și făcea disperată cu mâna pentru a fi luată la ocazie..

De obicei nu prea opresc oricum, pentru oricine, însă văzând fătuca în plină noapte că stă la ocazie cu bagajele după ea, parcă ma lovit așa o milă și am tras rapid pe dreapta și i-am făcut semn să vină..

Am coborât să pot pune cele două trolere în portbagaj și apoi am urcat împreună în mașină.. Eu nici una nici alta, fără sărumâna și alte menajamente, o întreb – ce cauți noaptea „pe uliță”? Ea a motivat cum că a fost la o prietenă în Teiuș și a scăpat autocarul și uite așa se face că vrea să ajungă în Turda, făcând autostopul.

Eu am întrebat-o că nu îi este frică, totuși, să stea la ocazie în plină noapte ? A spus că nu a avut de ales că trebuie să se întoarcă de urgență acasă, fără a mai da alte explicații..

Am ajus într-un final în Turda și am dus-o pe fată până in fața blocului unde locuia și am ajutat-o să ducă bagajele până la scară.. A vrut să mă plătească dar i-am zis că în weekend este gratis la mine 🙂 (de fapt întotdeauna) Atunci ea fericită îmi zice așa ușor la ureche ca semn de recunoștință, „ai fost un înger astăzi” iar eu în timp ce făceam pași spre mașină, i-am zis fluturând cu degetul arătător în sus – ai grijă data viitoare nu mai sta la ocazie noaptea, că s-ar putea ca îngerul să fie la vreo „bârfă” cu prietenii, sau să doarmă ! Și ne-am despărțit – eu un înger fără voia mea, ea o fată foarte mulțumită că a avut parte de o călătorie cu final fericit..

Asta a fost una dintre karmele mele – să pleci cu mașina fără un scop anume, dar uite că niciodată nu ști, de fapt, de ce a trebuit să procedezi așa. Sigur, după mine parcă aș fi ales drumul Partoș-ului spre Sibiu că îmi place ruta aia mai mult, însă poate așa a fost să fie ca fata care sta la ocazie să ajungă în siguranță acasă, iar soarta în momentul acela ma ales pe mine ca să fac treaba aia și să fiu și eu fericit că am putut fi de folos în acea noapte, pentru cineva – nu știu !?

Eu am învățat să nu mai judec anumite necunoscute pentru că nu ști niciodată de ce trebuie să se întâmple ceea ce ție ți se pare banal sau pe dos..

Richard Wurmbrand spunea: „niciodată nu poți să ști dacă un lucru este bun sau rău, până nu vezi sfârșitul”- așa că uneori trebuie să așteptăm finalul unei întâmplări și cu siguranță vom vedea de ce a trebuit sa se întâmple așa, și nu altfel..

Voi ce Karme ați avut de-a lugul vieții ?

Cu prietenie, Ștef.

25 de comentarii

 1. Mulțumesc mult, Issa.!
  Păi dacă este motivațional ă, atunci chiar te rog să-i dai drumu..
  Lucrurile bune nu trebuie ascunse, uitate, ignorate.!
  Așa ne inspirăm și învățăm unii de la alții..
  Weekend Plăcut iți Doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Îți mulțumesc de apreciere, Petre !
  Păi ce pot să zic ? Eu cu fetele am fost, și sunt de altfel, foarte timid, mai ales atunci când vine vorba de împărțit sentimente. Foarte greu îmi dau drumul, dar și când scap din „lanț”? 🤭😅
  Glumesc, glumesc.! 🤗
  Ai zis tu ceva ! Nu era rău un număr de telefon în agenda mea, mai ales că nu arăta rău deloc 🤣
  Merci mult ! Weekend Plăcut iți doresc, Petre dragă.!!!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Mulțumesc mult, Potecuțo.!
  Da, așa este! Lucrurile s-au petrecut de parcă erau premeditate. Dar mă bucur că s-au întâmplat așa și că totul a decurs firesc..
  Weekend Plăcut iți Doresc.!!!

  Apreciat de 1 persoană

 4. A, nu, e doar ciudata, desi tot cu un inger. O sa incerc 🙂
  Voiam sa mai spun ca chiar sint situatii in care trebuie sa cauti o ocazie. Si cit de mult ma feresc eu sa o fac, e ruleta ruseasca si tu esti exceptia, nicidecum regula 🙂 ❤
  Weekend frumos si tie!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Binențeles că există o recompensă pentru tot ce facem în acestă lume, de-aceea eu sunt de părere că mai bine să lasăm „urme” frumoase în urma noastră.
  Mulțumesc mult, Ina, și ție un Weekend superb îți doresc !!!

  Apreciat de 2 persoane

 6. 😀 – Chiar te rog să o scri, nu contează dacă este ciudată !
  Așa că aștept să citesc și despre alți îngeri mai ciudați decât mine☺️
  Știu, știu ce zici cu ocazia. Am fost mult timp și eu la ocazie, însă acum de când cu „rechinii”, sunt mai liniștit pentru că îi cunosc..
  Îți mulțumesc mult, Issabela, pentru apreciere..🤗
  Mi drag să i-au oamenii la ocazie, chit că nu toți au FOST, sau sunt OAMENI.. Mă refer la unii care, fie își aprind pipa în mașină fără să întrebe, fie ciordesc câte ceva din mașină, am pățit și de-astea..

  Apreciat de 1 persoană

 7. Intotdeauna se intampla asa: dupa eveniment iti dai seama de etapele care te-au atras catre el.
  O poveste simpatica care poate fi transformata si continuata. Cat priveste ideea de ‘karma’ este un subiect mult prea complicat, despre care am mai citit, insa nu prea pot pune cap la cap ideile corect.
  Numai bine, Stef! Un weekend placut si plin de lucruri interesante!

  Apreciat de 1 persoană

 8. Așa este, pe moment nu te gândești, însă dacă trece apoi realizezi de fapt că parcă nu a fost chiar Întâmplător ceea cea fost..
  Da, exact, poate fi continuată, sigur, și ori de câte ori se poate, cu drag îmi place să pun umărul. Și așa sunt atâția oameni răi care caută numai rău să facă, mai ales altora fără apărare sau foarte slabi..

  Să ști că ai dreptate cu Karma, și să ști că și eu m-am tot gândit dacă să o formulez bine ca titlu sau nu.
  Deșii așa cum ai spus, karma are diferite interpretări și subânțelesuri.. Cred că în cazul meu cu această întâmplare, cred că fata a avut parte de această karma, eu mai degrabă am fost doar valetul care a dus-o acasă cu bagajele.. Ce pot să zic.. Cred că karma este mai degrabă atunci când faci un bine, apoi ți se întoarce înapoi, sau opusul, dacă faci rău, inevitabil ți se va întoarce cu rău.. Ar mai fi o altă interpretare prin faptul că ai un fel de revelație datorită a ceea ce tu ai făcut, bun sau rău..
  Totuși, faptul că ea ma privit ca pe un înger, atunci asta ma determinat să îi spun, karma.. Eu am considerat ca pe ceva firesc, dar până la urmă eu m-am întors fericit acasă că nu am chiar consumat benzina degeaba, urmându-mi un moft, ci chiar a fost o mică karma până la urmă, la ea ☺️

  Mulțumesc mult, Suzana, un weekend plăcut îți doresc și eu !!!

  Apreciază

 9. Bravo! Atât cât mai există oameni ca tine omenirea nu e pierdută! Eu de multe ori îmi amintesc că cineva zicea: Dumnezeu lucrează prin oameni! Sunt cazuri diferite în viață când ți se pare că nu reușești, nu te descurci, apoi apare câte un om care te ajută să ieși din încurcătură.
  Cât despre relația eu-șoferie 🙂 Cred că nu e pentru mine. Am învățat la școala de șoferi, e clar că examenul nu l-am susținut, eram încă prea tânără și credeam că în viața asta poți dobândi ceva și cinstit 🙂 Așa îmi imaginam că dacă înveți bine, te strădui, reușești și fără a băga bani 🙂 Am eu ce am cu ideea aceasta de Cinstit și viața cotidiană 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 10. Mulțumesc mult, Emilia !
  Binențeles că există și oameni de caracter, doar să credem în ei..
  Referitor la școala de șoferi, da, eu l-am obținut pe meritul meu, n-am dat absolut nici un bănuț în plus pentru a-mi dobândi pe pe ne-meritate, permisul..
  Da, am auzit că sunt și orașe în care fără mită nu poți trece, cel puțin de examenul cu polițistul.. Acum totuși s-au schimbat multe și se urmărește în așa mod încât să se elimine șpaga..
  Eu zic, și te susțin să dai pentru permis că se poate să îl iei. Este bine totuși să ai și permis, câteodată este chiar necesar să poți conduce o mașină..
  Mulțumesc mult, o seară frumoasă îți doresc, Emilia !!!

  Apreciat de 1 persoană

 11. Da, așa este, ai dreptate !
  Cu trecerea timpului am învățat să nu mai judec necunoscutul, ci mai degrabă să-l accept așa cum vine de la sine..
  Exact, ieși și nu ști că poate dintr-o banală plimbare, de fapt tu ești premeditat de necunoscut să faci lucrarea unui înger. Nu știu dacă m-am exprimat prea bine..
  Mulțumesc tare mult, O săptămână superbă îți doresc.!!!

  Apreciază

 12. Mulțumesc mult, Constanța !
  Am avut un instructor foarte sever care mereu ne spunea „bă copii, să conduceți mașina în așa fel încât atunci când vă văd în trafic, să nu-mi fie rușine de voi că v-am fost instructor”. Punea mult accent pe bunul simț în trafic..
  Am nevoie de mai multă răbdare, în special în vremurile astea, trebuie răbdare multă în trafic, iar restul vi-n de la sine..
  O seară plăcută îți doresc !!!

  Apreciază

 13. Intuiam că eşti un om de omenie! Foarte frumos gestul tău şi sunt convinsă că ți s-a întors binele făcut! Dacă nu, sunt convinsă că atunci când te aştepți mai puțin, un înger te va ocroti într-o situție deosebită!

  Apreciat de 2 persoane

 14. Mulțumesc frumos, Aura !
  De aceeași părere sunt și eu că nu se poate să faci vreodată vreun bine sau rău și să nu fie răsplătit..
  Eu cred că îngerii sunt printre noi, doar că prin comportamentul nostru putem să-i înlăturăm sau să-i atragem.
  Merci fain de gândurile bune.!

  Apreciat de 1 persoană

 15. Nu există întâmplări întâmplătoare, dar parcă nici karmă nu i-aș spune. 😊 Cum zicea și Emilia mai sus, cât încă mai există oameni ca tine, lumea asta mai are o șansă! 😉

  Apreciat de 2 persoane

 16. Așa este ! Și eu sunt de părere că nimic nu este la voia întâmplării pe lumea asta.
  Nu știu ce să zic, că parcă nici eu n-am vrut să-i zic karma, dar n-am știut altceva mai bine cu ce să asociez întâmplarea.
  Păi eu consider că în fiecare dintre noi sunt trăsături nobile și toți ar trebui să le alimentam, însă unii preferă mai degrabă să-și alimenteze ego-ul lor personal..

  Îți mulțumesc mult de cuvintele frumoase, apreciez !!! ❤️

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s