Leapșa schimbării 😀 – provocarea nr 4

Eheee, bună dragi prieteni.!!! Uite că v-am cam lăsat eu în lumea voastră, dar acum a sosit timpul să vă provoc – sper eu să vă fie drăguță și să vă placă această provocare 🤗

Așadar, nu mai trag mâța de coada, și dau drumu la porvocaaareeeee😀!

Sursa: google foto

1. Ce schimbări ai aduce la blogul tău ?

Recunosc că această pagină este cam rece, cam simplă, cam palidă și cred că ar avea nevoie de un look nou, de mai multă structură și de mai multă culoare. Știți voi că toate astea costă, iar world press nu este prea generos în această direcție, însă sper ca până la finele anului să mai umblu un pic pe la „butoane” 😀..

2. Ce schimbări ai aduce pe această platformă numită wordpress, dacă ar fi în puterea ta s-o faci.?

Sincer aș schimba culoarea asta albastră care seamănă cu cea a Facebook-ului 😅 Și aș face să fie cu mai mult verde, așa după cum este titlul acestui blog, sau roșie, sau portocalie🤪 . Aș mai schimba, de ex. chiar dacă ești pe domeniul neplătibil, dar totuși să ai acces gratuit la mai multe funcții și setări.. Și aș vrea ca butonul ăla de trimitere al mesajului să-l mut undeva sus ca să nu mai fie riscul ca accidental să-l apăs în timp ce scriu și să trimit mesajele ne finalizate.. Aș mai schimba la rubrica de mesaje să fie ca la you tube, după ce ai scris și publicat mesajul, să poți avea funcția de a-ți edita propriul mesaj – de ce – pentru că uneori ai făcut greșeli urâte de ortografie sau de scriere, sau poate tea luat valul și datorită entuziasmului de moment sau la nervi, ai scris ceva care la un momendat ai vrea să stergi sau să editezi ceea ce-ai scris 😊

3. Ce schimbări ai aduce la locuința ta, curtea ta?

Ooof Doamne, aici am mult de lucru ! Trebuie multe schimbări atât în cameră, cât și pe-afară.. Deșii programasem ca în acest an să zugrăvesc, dar nu sunt pregătit de data asta pentru această frumoasă schimbare, dar la anul sigur va fi.. Aș mai schimba și anumite mobiliere de la locul lor că mi-au venit niște idei și aș vrea să structurez puțin „peisajul” din cameră..

4. Ce schimbări ai aduce la automobilul, bicicleta, trotineta sau la orice alt mijloc de deplasare al tău ?

În cazul meu, aici am de făcut anumite schimbări la portocala mea – bicicleta. La ea trebuie, ar trebui să refac sistemul de frânare care este cam uzat. Poate anul ăsta nu, dar la anul cu siguranță va fi.. Costă cam 200 de lei afacerea asta, dar trebuie făcut pentru că aici depinde siguranța mea. Acum trebuie să mă opresc cam cu cel puțin 5 metri înainte de un obstacol, asta dacă pot preveni din timp, altfel, soarta..

5. Ce schimbări ai produce la jobul tău dacă ai fi în măsură să o poți face..

Uneori sunt supărat pe faptul că am impresia că sunt luat de prost și sunt pus să fac anumite lucruri care, fie nu vor alții să le facă, ori nu-i duce „tesla” mai mult.. Uneori îmi reproșez faptul că m-am tot băgat cu capul în rezolvarea multor probleme, iar acum eu sunt cel care am rămas cu ele.. Aș schimba culoarea pereților. Acum sunt de un alb imaculat care tot timpul îmi dă senzația că sunt la spital.. Aș diminua mult personalul care stau degeaba pe mulți bani, iar surplusul i-aș împărți cu cei care chiar lucrează și depun eforturi mari pentru progresul firmei😊

6. Dacă ai fi administrator în primărie, ce schimbări ai aduce pentru comunitatea, localitatea, orașul tău..

Aici aș face „curățenie” – la superlativ ! . Pur și simplu am impresia că noi membrii comunității suntem sfidați de acești șmecheri care ne conduc. Eu nu simt că primăria comunei mele ar avea administrație. Mă tot chinui să aflu, dar nu reușesc. Nu văd acțiune, implicare, o macara, un buldoescavator, un primar pe teren – ceva de genu. Aici am de făcut schimbări nu glumă.. Drumurile sunt praf și pulbere de ani de zile. Aș face și sistemul de canalizare de pe marginea drumurilor ca atunci când plouă să nu mai dea apa pe asfalt. Puțuri cu apă potabilă ca în Italia – funcționale, pe fiecare stradă măcar unu să fie. Sistem de reciclare civilizat de care să nu-ți fie silă când mergi cu gunoiul. Aș face că cel puțin iluminatul public să fie asigurat din eoliene și panouri solare și aș schimba toată rețeaua de iluminat public veche și foarte consumatoare, cu una pe leduri.. Sistem eficient de plăťi și servicii – fără stat la cozi. Urăsc foarte tare cozile și aglomerațiile.. Există atâtea surse și posibilități prin care un om să-și plătească o factură sau să primească un document.. Heloooo administrație de doi bani !!! Suntem în secolul XXI și încă mai stau oamenii la cozi – atunci la ce mai este bun internetul și tehnologia digitală.?

7. Un ministru al învățământului cum ai fi, ce schimbare în bine pentru viitorul școlii ai produce ?

Mi se pare că învățământul de acum este o glumă proastă ! Prea mulți miniștri se schimbă de la un an la altul, și pare că nimeni nu-și asumă responsabilitățile. Aș aduce vechiul sistem care era odată, dar îmbunătățit, iar odată ce funcționează bine, să nu mai poată fi schimbat pe o perioadă de cel puțin 10 ani.. Aș reduce numărul de materii și aș limita temele pentru acasă. Am impresia că se cere mult și prost, și degeaba. Aș vrea ca în școală să fie pusă problema pe calitate, nu cantitate. Prea multă prosteală fără rost, iar când trec elevii pe lângă tine nu știu să salute, nu știu să poarte discuții, nu știu să asculte și nu știu de ce trebuie să facă școală și nici cine sunt ei nu știu – nu toți, evident !

8. Cum vezi schimbarea după această pandemie – crezi că oamenii au învățat o lecție și vom fi mai responsabili când vom auzii despre focare de gripe și viruși ?

Mie personal niciodată nu mi-a plăcut înghesuiala. Cam ies din mulțime – la propriu și figurat – și îmi trasez propriile mele legi și limite, însă ascult cu plăcere sfaturile înțelepte și mesajele care sunt în măsura să mă ajute.. Totuși consider, și am și văzut, că marea turmă nu a învățat nimic și chiar dacă au învățat ceva, cred că uită rapid când dau de libertate..

9. Ce ai schimba la generația de acum, la oameni în general ?

Oamenii să fie OAMENI ! Cred că ar trebui să existe un echilibru între tinerii din ziua de azi și noi fosilele.. Ei au ce învăța de la noi, iar noi trebuie să ne coborâm puțin la nivelul lor de înțelegere și să facem „pace”. Nu pot pleca singuri la drum doar cu tableta în mână, iar noi nu putem rămâne în urmă cu Nokia 1100, trebuie să înțelegem evoluția lucrurilor și să fim echilibrați..

10. Eeeee – și nu în ultimul rând, ce schimbări ai aduce – la tine. ?

Recunosc că am mult de lucrat cu mine. Am muuulte de învățat. Aș vrea să treacă cât de curând pandemia și să văd un pic și de „caroseria” care mă găzduiește pe mine. Are nevoi de mici îmbunătățiri și trebuie să mai ajung și pe la service.😊 Da, se poate și așa, însă știm că amânările complică situațiile. Am ceva de lucrat pe la dantură, vreau să fac ceva cură măcar de câteva ori pe la vreo salină.. Trebuie, ar trebui să mă pun pe învățat cu engleza și binențeles, să trag de fiare🤪

Astea au fost seturile mele de întrebări despre ce mai schimbăm pe ici, pe colo. Recunosc că nu-mi surâde atunci când trebuie să iau o decizie de schimbare, dar mie mi-au adus de fiecare dată doar bine, schimbările. Deci, din când în când trebuie să mai producem modificări, dar evident, doar dacă este nevoie de ele, dacă nu, mergem înainte cu bune și rele. Și încă ceva – să nu vă fie frică de schimbări. Știu, la început îți vine să-ți iei câmpii, dar schimbările nu sunt rele atunci când sunt cu intenții bune..

Sper că va plăcut.? Cel puțin eu am mai desfăcut un nastur de la personalitatea mea, pentru voi. Dacă vrea cineva să preia această provocare, este liber să o facă, binențeles, cu pomenirea de rigoare al autorului veșnic cu provocarea-n sânge 😀

Cu prietenie, Ștef !

13 comentarii

 1. Eu nu mă simt în stare să mă gîndesc la ce-aș schimba, că-s utopii toate!
  Dacă o pandemie ne-a urîțit, în loc să ne orice altceva…
  Cred că doar încrederea și așteptările mele trebuie schimbate 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Mă bucur că-ți place schimbările în teorie cum le-aș gândi eu, binențeles, doar de bine să fie 😊
  Atunci mă pregătesc pentru alegeri, cine știe ;))

  Mulțumesc Potecuțo, un weekend frumos îți doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Așa este ! Din utopia mintii mele cum altfel să „curgă” provocari firești 😀
  Cam așa cu pandemia. Chiar multe fețe triste, abătute și incerte am putut observa, dar trecem noi și peste asta, așa cum am trecut noi și peste alte și alte necazuri..
  Mulțumesc Issa, Weekend Superb îți doresc !

  Apreciat de 1 persoană

 4. Frumoasa initiativa si ideile!
  Cred ca in scoala ar trebui sa invatam sa Gandim si nu sa ne transformam in reportofoane! 🙂
  Si sa invatam ca suntem interconectati intre noi si cu natura si ca orice facem influentam totul din jurul nostru. Daca asa ceva nu vom invata, tot ne vom ciocni de aceste idei, dar poate mult prea tarziu…
  Spor la mestereala, Stef! Si ma indoiesc ca ne ajunge viata sa schimbam lumea, dar cine stie, daca ne schimbam pe noi ii antrenam si pe ceilalti!
  Un weekend placut!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Mulțumesc de apreciere, Suzana!
  Foarte bune observațiile tale !
  Așa este, avem multe legături între noi, atât unii cu alții, cât și cu natura, lucruri care dacă din școală dacă s-ar fundamenta în viața elevului, am avea mai puține distrugeri de toate tipurile..
  Da, foarte important ca până una alta să facem ca schimbarea să înceapă cu noi..
  Weekend Plăcut iți doresc și ție !!!

  Apreciază

 6. Bine ai revenit, Ştef!
  Întrebările sunt interesante, doar că la unele nu pot răspunde!
  1 şi 2. Aş schimba multe, dar nu am timp şi nici poftă să mă apuc de modificat! Acum am alți „bondari” prin cap!
  3 şi 4. Maşina mea este nou-nouță (cadou de ziua mea ). Acum semnăm actele pentru o locuință nouă.
  5. Jobul meu! Nu am un job in adevăratul înțeles al cuvântului. Dar mă ocup de artă. Hai să zic că acum arta este meseria mea!
  Cam atât!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Mulțumesc, Aura.!
  Ha, ha, ha, ha, Bondarii nu te mai lasă-n pace 😀
  Oooo, ce cadou generos, Bravooo, și mă bucur pentru tine că vine și locuința.. Când îți poți transforma hobby-ul în job, atunci chiar ești cineva.. Suuuper !
  Mulțumesc, Weekend Plăcut iți Doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

 8. Da, cam sunt multe de schimbat pentru la anul, nu te contrazic, da facem ce putem și cum ne ajung și banii, că ori ce schimbare se cam învârte în jurul lor..
  Numai Bine, Constanța.!

  Apreciat de 1 persoană

 9. Mi-au plăcut ideile tale și planurile de schimbare. Apoi mi-am amintit ce de planuri aveam la început de an și cum s-au dat toate peste cap, de când cu pandemia. Așa că, iau lucrurile așa cum sunt și încerc să le rezolv din mers, fără planuri prea mult elaborate și care pot să rămână doar… planuri.
  Toate cele bune și mult spor în tot ceea ce ți-ai propus să faci! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 10. Oooo, da, multe lucruri și vise ni s-au dat peste cap, motiv pentru care, așa cum ai spus și tu, cred că ar fi mai bine să reflectăm mai serios atunci când dorim să nutrim planuri mai ales pe termen lung..
  Îți mulțumesc mult, numai bine și ție îți doresc !

  Apreciază

 11. Buna Stef. Leapsa ta mi se pare interesantă si l-as prelua si eu, dar … nu m-as baga la politica. … Ma mai gandesc.
  La schimbarea de culoare a blogului, se poate face si fara bani, de la setari il poti face verde asa cum vrei tu. Asta daca esti la PC. De pe telefon nu stiu cum se schimba culoarea. Eu il am de 10 ani, cred, si am schimbat nu stiu cate culori.
  Multa sanatate iti doresc!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s