Dilema nr 9. Tatoo – trend or pathology ?

Dragilor – și dacă constituția românească ne dă voie să vă zicem, dragelor ! 😅. Dacă nu-mi strânge nimeni mâna la ușă cu acest articol, atunci am scăpat ieftin și de data asta.. Cât despre zimbrii, de la ei mă aștept să mă bată careva în cuie ca pielea de iepure, ha, ha, ha, ha,🤣🤣

Lăsând gluma la o parte, totuși, aș vrea să putem avea schimb de replici decente, astfel încât să poată fi păstrate aici și să le facă plăcere oricui să le citească, altfel, voi fi pus în situația să le șterg și să blochez pe cei cu intenții agresive..                          Dacă tu care citești aceste rânduri, mă poți ajuta, este bine, dacă nu, la fel este bine. Cine știe, poate chiar primesc un răspuns pro tatoo și îmi voi face și eu un tatuaj, mai ști.? 😀

Sursa: pinterest. com

Tatuajul este o dilemă de-a mea pe care eu n-o înțeleg, și vreau ca voi, pasionaților de așa ceva, să mă lămuriți și pe mine.! Reprezintă tatuajul ceva, sau este o fiță de sezon, de trend, de că, așe fac toate oile și îi musai să mă „marchez” și io..?

Sursa: pinterest. com

Tu zici că este o poveste, okay, cu asta nu m-ai lămurit ca să îmi fac un tatoo, și îți zic de ce ?! Păi booon, este o poveste – și ce dacă ! Este importantă pentru mine povestea ta, sau bine, poate să fie ! Dar ce zici, crezi că aș vrea să știu toate poveștile de pe trupurile celor care le poartă, cred că nici tu nu vrei..?

Dacă este cu poveste, atunci triste povești 😕 Spun asta că eu mai toate tatuajele cărora le-am ascultat poveștile, de fapt erau dintre cele mai stranii și ciudate întâmplări pe care, sincer, nu mă interesează, ci mai degrabă mă sperie și întristează..

Sursa foto: pinterest

Spiritual, este o greșeală pentru că tu îl profanezi pe Dumnezeu însăși, de ce ? Cred că și tu ai realizat că ai stricat ceea ce Dumnezeu ți-a dat – o piele atât de frumoasă și catifelată. Nu contează ce culoare are, acolo este opera, arta, capodopera lui Dumnezeu. Ești tu mai bun decât El să compensezi la arta Sa, NU CRED ! Bine, nu mă crede pe mine ! Întreabă-ți duhovnicul sau pastorul tău, și sunt ferm convins că te vor îndruma cum știu ei mai bine..

Sursa: pinterest.com

Estetic, îmi pare rău ! Tot opera divină învinge, așa că NU, mulțumesc, mai bine duc un dog sau o un blat mai mare la un artist și voi avea un tatoo frumos pe bucata aia de lemn.. Eu sigurul tatuaj care îl accept pe mine este cel care mi-l dă viața. O zgârietură, o operație, tăietură, lovitură, arsura, ceva care la un momendat sa întâmplat în viața mea fără ca eu să vreau.. Aș mai adăuga și faptul că estetic nu-i văd rostul din momentul în care jumătate din an umblăm mai mult îmbrăcați. Care este rostul să te supui unor substanțe chimice.. Chiar dacă sunt vopsele, tu când vrei să le dai jos va trebui să speli tot cu substanțe toxice, sau să freci acea zonă cu ceva abraziv care numai bine nu este pentru pielea ta..

Sursa imaginii: pinterest

Medical, greșit ! Din cel puțin două motive pe care le cunosc și le-am aflat eu.. 1. Îți supui sângele la substanțe chimice – și chiar am auzit că au fost tineri care au făcut leucemie datorită acestui fapt. Binențeles că sunt cazuri minore, dar ele există și n-ai de unde ști că nu poți fi chiar tu un potențial infectat. 2. Psihologii spun că cei care se tatuează au probleme de personalitate și chiar poți dezvolta o boală pe bază nervoasă datorită chinului suferit în urma ședințelor extrem de dureroase, NU aș face așa ceva, mulțumesc.!

Creativitate ? Am avut un coleg la sala de fitness și avea multe tatuaje pe ambele mâini, însă unul dintre ele ma atras și chiar mi-a plăcut cât de frumos a fost făcut și cât de fine erau detaliile. Era vorba despre un vultur foarte reușit în zona cotului spre triceps, însă el a zis că nu e gata ca deasupra lui va mai veni un altul, iar între cele două aripi va fi alte două tatuaje mai mici. Dar eu i-am zis așa în glumă , dar ce, este un vultur răpitor ? Apoi l-am implorat să-mi lase vulturul așa cum este că arată super bine și dacă va completa zonele de lângă el cu alte caricaturi, se va pierde frumusețea lui, ceea ce sa și întâmplat. Acum arată groaznic 🥺 Ambele mâini sunt înnegrite la propriu și spunea că încă nu a terminat ședințele 🤨

Eu la majoritatea celor care și-au pictat „tencuiala”, nu am văzut creativitate și artă.. Doar niște desene stranii și irelevante pentru cei care le privesc. Atunci care este scopul lor până la urmă, dacă eu ca privitor nu înțeleg mesajul, nu descifrez povestea și nici nu pot vedea ceva artistic acolo – și da, tatuajele nu sunt pentru cei care le posedă, pentru că altfel nu le văd rostul. Că doar nu te uiți nonstop la tatuajul și povestea ta, nu ?           Ele se adresează privitorilor. Booon ! Păi dacă este un cod, un scris în chineză pe care nici tu nu-l ști exact, un desen, o grafică care eu n-o înțeleg și n-o pot descifra, atunci pentru ce este bun și de folos..?

Aaaa, este sub formă de provocare ? Adică să te intreb eu pe tine, deci asta era – știu, am întrebat pe câțiva, dar nu, mulțumesc, prefer să nu mai aflu acele povesti din spatele lor, sunt triste, iar uni dintre ei le-au „copiat” de la alții din lipsă de inspirație..

Sfatul meu. Eu sunt atipic pentru această generație, știu, nu trebuie să-mi spuneți voi ! Totuși, nu sunt extremist, nici radicalist, nici fanatic, dar un mic și discret tatuaj care chiar să reprezinte ceva, chiar ar fi frumos, dar nu pe pielea mea, ha, ha, ha 😅

Dacă nu ești sigur pe hotărârea de a-ți începe ședințele, atunci nu face nimic sub influența impulsului de moment pentru că vei regreta după ce îți va trece entuziasmul. Nici dacă ești băut sau sub influența medicamentelor sau al drogurilor că le faci degeaba – plus că vei fi agitat în timpul ședinței iar artistul nu-ți va reuși tatuajul..

Sursa: pinterest. com

Fi ferm, convins și hotărât, și consultă un psihoterapeut. Stai de vorbă cu duhovnicul sau pastorul tău, vei fi mai câștigat.

Aveți grijă de pielea voastră – este unică, catifelată, foarte frumoasă așa cum este ea.. Sunt mai mult ca sigur că dacă natura, sau divinitatea, ar fi lăsat ca oamenii să se nască cu tatuaje, ei le-ar da jos și ar face ca pielea lor să fie fără.. Mereu și mereu oamenii devin nemulțumiți de felul cum sunt și cum i-a lăsat Dumnezeu.. De ce ?

Sursa: pinterest. com

Am văzut pe cineva că și-a făcut o pizza cu aripi și o șaorma pe mână. Eu m-aș gândi serios la ce anume aș purta pe mine înainte de a trece prin chinul usturimilor și a substanțelor chimice.. Uitați-vă la voi cu ce piele minunată sunteți dotați ! Nu vă stricați pielea voastră, aveți grijă de ea..

Dacă chiar vrei o caricatură, un desen, o artă, o poveste, atunci du-te la un artist pictor și îți vei face un tablou superb, apoi când ochii ți s-au saturat de acele imagini, întorci tabloul invers sau dai comandă la altul..

Aveți o piele frumoasă, aveți grijă de ea !!!

Cu Prietenie, Ștef !

47 de comentarii

 1. Ideea de tatuaj ( cu culori naturale) provine din câte știu de la triburile africane. Acolo insa ele au un rol bine definit.
  In rest, este o fiță și atat. Una asa cum ai spus și tu, periculoasa pentru sănătate.
  Eu nu mi as face niciodată un tatuaj.
  O zi superba sa ai!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Să ști că nu am studiat istoria tatuajului, dar m-ai făcut curios, deșii nu ma motivat nimeni până acum pentru ce ar trebui să mă tatuez..
  Exact, este o fiță cum sunt multe altele în lume. Unele țin mai mult, altele se termină relativ repede.. Însă atâta timp cât „curentul” îți face rău, sau face rău și celor din jur (cum este fumatul), atunci este o prosteală pe care eu nu o voi agreea, darămite să mă și mândresc cu ea..
  Mă bucur mult că nu ești de partea efectului de turmă, doar de dragul de a fi în trend….
  Numai Bine îți doresc Ștefane, și mulțumesc mult de punctul tău de vedere, Te Salut.!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Mnda – tatuajul, fumatul, beția și goliciunea prea, prea, nici pentru mine nu sunt agreate în rândul femeilor. Nu caracterizăm după „pasiuni” dar și acestea pot fi anumite „simboluri de citit interiorul.
  Mulțumesc mult Nea Ioane pentru gândul tău, Numai Bine !!!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Merci mult de recomandare.!
  O să arunc o privire când am puțin timt. Sunt convins că are – sau avea o relevanță pentru anumite triburi..
  Multe Salutari din partea mea și multă sănătate îți doresc !

  Apreciat de 1 persoană

 5. Tatăl meu are 70 de ani și-a tatuat o ancoră la încheietura mâinii când a făcut armata în Constanța. Culorile s- au sters peste ani…pielea a îmbătrânit! Fratele de 30 de ani și-a tatuat portretul sotiei și al copilului pe braț…foarte reușit și un orologiu pe omoplat. Sunt ffrumoase dar ma intreb la 70 de ani cum o sa arate?

  Apreciat de 1 persoană

 6. Cunosc mulți vârstnici care aveau astfel de tatuaje, însă nu știu de ce tot timpul îi asociez cu pușcăriași și ciobani – știu, nu trebuie, dar prin ani 80/90 eu la astfel de oameni vedeam tatuaje și credeam așa în mintea mea că datorită plictiselii, se tatuau.. Da, Întradevăr țesutul pielii în zona unde este „gravat” tatuajul, are de mult de suferit iar cu timpul pielea va arăta ca naiba..
  Cred că mai bine îți tatuezi pe cei dragi în suflet, de-acolo nu-i mai smulge nimeni și este mai bine..

  Merci fain de gândurile tale lăsate aici.. O seară frumoasă îți doresc !

  Apreciat de 1 persoană

 7. Nu, nu-mi plac! Nu am, dar nici gând să-mi fac! Însă pe aici, aproape toată lumea este tatuată sau mai bine zis, desenată peste tot! Unii chiar nu au un cm pătrat de piele curată/nedesenată! Consider că este decizia fiecăruia ce face cu pielicica lui!

  Apreciat de 1 persoană

 8. Obsesiile unor oameni sunt uneori atât de mari, încât nu pot fi combătute nici măcar de psihologi. Unii adoră șaorma și pizza, de parcă ar face dragoste cu ele și nu ar fi doar o mâncare cu care să-ți astâmperi foamea. Alții sunt fascinați de tatuaje, mai ales pentru că au văzut la câteva vedete și doar cu atâta știu să-i imite. Dar să-ți pictezi pe corp mâncare e prima dată când aud. Acel corp pe care-l primim imaculat și ar trebui să ne mândrim dacă reușim să-l păstrăm așa.

  Apreciat de 1 persoană

 9. Da, este o temă pe marginea căreia se poate discuta mult și bine. Eu recunosc că nu sunt adeptul lor, iar față de ceea ce vedeam pe vremuri, tatuajele de acum umplu corpul de… nu se mai vede omul, de la atâtea „picturi” . Adică… o exagerare, părerea mea.Oricât de artistic făcute ar fi, vorba cuiva de mai sus, vine o vreme când corpul își pierde frumusețea, pielea se zbârcește, iar „opera de artă” va semăna cu o caricatură… În schimb, am văzut la niște tineri …tatuaje temporare. Țineau câteva luni, după care dispăreau. Adică își făceau cheful și gata! Astea par mai convenabile, decât cele permanente. Dacă tot este omul foarte doritor să încerce această experiență!
  Țin minte o întâmplare hazlie din copilărie: vecinul bunicilor mei – nea Nicu, avea pe brațul stâng tatuat un cap de femeie. destul de stângaci, ca un desen de copil netalentat. Sub el scria Geta! Dar eu l-am întrebat de ce nu scrie Ștefana, că așa o chema pe nevasta lui!? La care omul a râs, gândindu-se că poate trebuia să le scrie pe toate mândrele din tinerețea lui. În ordine cronologică, nu? 😀
  Toate cele bune, dragă Ștef!

  Apreciat de 1 persoană

 10. Unele tatuaje sunt faine, dar nu, multumesc! Nu mi-as colora pielea cu astfel de stampile (stampe, in unele cazuri). Chiar si cel mai mititel va arata ca o pata dizgratioasa la batranete. Am cunoscut un domn care avea tatuat pe piept o sirena – el avea vreo 80 de ani la vremea cand l-am cunoscut si sirena… cam tot atat! :)) Era groaznic desenul – stia si el, si zambea amar.
  Fiecare, insa, e liber sa aleaga ce-i face corpului; nu-i critic, nu ma „crucesc” si nici nu ma intereseaza de ce au ales sa fie marcati de un „tatuator”. 🙂
  Zile senine iti doresc, Stef!

  Apreciat de 1 persoană

 11. Cam aceeași senzație o am și eu când le văd, chiar dacă sunt unele mici și discrete. Dar nu sunt tentat nici chiar un punct să-mi provoc pe pielea mea de bună voi.. Nici eu nu critic pe nimeni dar ca conștientizare îmi place să spun așa ca motivațional..
  Mulțumesc Issa !

  Apreciat de 1 persoană

 12. Așa este, se pare că din alte țări a venit curentul acesta și pe la noi.. Iar când este vorba de copiat lucruri, atunci cel mai ușor se leagă parcă cele negative.. Mie chiar îmi este silă când văd oameni cu aproape întreaga suprafață a corpului pictat.. Nu am nimic cu ei, însă dacă cineva mi-ar cere părerea, atunci cu drag i-aș ajuta sau sfătuii să se gândească bine înainte..
  Mulțumesc Aura, numai bine îți doresc!!!

  Apreciat de 1 persoană

 13. Așa este Petre dragă !
  Ăsta a fost și scopul acestui articol de a conștientiza în măsura în care am putut-o face, sau dacă nu, să mă convingă și să mă scoată cei „pasionati” din dilema asta ca să pricep și eu ce se află în spatele unui astfel de curent.. Deșii așa cum ai spus și tu, eu personal aș consulta sfatul unui terapeut sau a unui duhovnic, înainte de a mă arunca înaintea unei astfel de obsesii..
  Se pare că efectul de turmă este foarte accentuat în țări cu cultura la pământ.. Să ști că este real ceea ce-am spus despre tipul care și-a tatuat șaorma și pizza. Este vlogger iar când a făcut un clip special pentru a-și „promova” mâncarea de pe piele, din momentul ăla nu l-am mai putut urmării..
  Exac ! Am primit un corp foarte frumos în starea lui naturală și ar trebui să avem mai multă grijă de el, nicidecum să-l profanăm..

  Merci fain Petre de gândul tău..!
  Numai bine și Sănătate.!!!

  Apreciat de 1 persoană

 14. E o alegere. Mie nu mi displace un tatuaj dragut, finuț. E un desen și îmi plac și desenele și fotografia. Cei ce au tatuaje la vedere – sunt personalități puternice, rebele, cu delicatețe lor. Așa cred. Sunt influențată nițel de „Bastarda Instabilului” citită în izolare, in care o tipă avea un salon de tatuaj. Deși nu m-aș tatua niciodata, cel puțin de frica, daca nu din motivele descrise de tine, cochetez cu niste tatuaje_actibild. Se ia la spălat, sunt diferite, nu te plictisești. Altfel na, eu sunt de părere că ești liber, cat nu-mi îngrădești libertatea mea. 🙂 Numai bine!!

  Apreciat de 1 persoană

 15. Deșii nu vreau să critic sau știu eu ce cred unii, dar măcar dacă nu putem combate aceste „ritualuri” împrumutate de la alții, măcar să le putem discuta, să schimbăm păreri și impresii pe marginea acestor chestii care poate chiar și biserica le trece cu vederea așa cum trece peste multe alte lucruri. Nu ca să impui cuiva ceva, dar măcar în speranța că poate ajutăm tineri care se aruncă mult prea ușor în „mreaja curentului, ne-gândind că sunt și lucruri care nu doar că nu ajută pe nimeni cu nimic, dar pot face și mult rău..
  Exemple sunt multe referitoare la nenea despre care ziceai..
  Uite aici este problema..! Pentru că nu se discută în școală, poate nici la biserică, se ajunge prea ușor ca tinerii în general să urmeze exemplele „vedetelor” pe care ei le plac, dar nimeni nu le explică și să le spună că tatuajul nu va fi la fel de frumos și peste 15 – 20 de ani pentru că deja țesutul pielii este grav perturbat – mă refer la cei care își ard pielea, adică fără tatuaje aplicate..
  Sunt unii care la un entuziasm puternic i-au o astfel de hotărâre, apoi la fel ca dânsul cu sirena, regretă sau se îmbracă cu haine de rușine că apare în relief o hidoșenie pe corpul lor.
  Bun exemplul cu toate mândrele tatuate, exact, atunci unde s-ar ajunge pentru mulți.. 🤭
  Mulțumesc tare mult, Alex, pentru gândul tău lăsat aici..
  O seară plăcută îți doresc !!!

  Apreciază

 16. Așa este, Diana, sunt și tatuaje micuțe, drăguțe și discrete, însă așa cum ai spus și tu, să fie pe pielea altora nu a noastră. Să le vedem la ei nu pe noi..
  Exact, despre faptul că cu înaintarea în vârstă, pielea își pierde elasticitatea și forma și odată cu ea, și tatuajul, la asta mulți nu se gândesc, apoi regretă mult alegerea greșită..
  Măcar dumnealui cu sirena, să ajute și să conștientizeze și pe alții care la fel ca el se tatuează, iar unii pe suprafețe mult mai mari decât se făceau oamenii pe vremuri..
  Așa este, nici eu nu impun, Doamne Ferește, nimănui, însă dacă pot să sfătuiesc, să ajut și să conștientizez pe cineva, pozitiv, și pur motivațional, atunci o fac de plăcere și drag – și să fim serioși, cu-i îi place când vede pe stradă sau în fața lui un corp mai bine de jumătate colorat, ba chiar am văzut la unii niște caricaturi încât a trebuit să-mi întorc fața, și n-ar fi exclus să nu port la mine acum, că tot se deschide sezonul dezbracatului, un borcan cu muștar în rucsac, nu de alta, dar unele „picturi” sunt de-a dreptul grețoase..
  Mulțumesc mult, Diana, zile superbe și ție!

  Apreciază

 17. Este o alegere, binențeles, și nimeni nu le poate impune și nici restricționa libertatea de alegere..!
  Totuși, am văzut mulți tineri, aproape copii care au hotărât să-și „gravureze” o parte importantă din corpul lor frumos și nu știu dacă cineva i-a sfătuit și adus la cunoștință despre efectele adverse, și că s-ar putea ca într-o zi să-și smulgă părul din cap că – fie n-au ascultat, sau nimeni nu le-au spus că tatuajul peste timp va arăta groaznic..
  Ina dragă, eu la 43 de ani încă mă uit la desene animate și încă nu m-am certat cu copilul din mine, dar asta nu înseamnă că tre’ să-mi caricaturizez toate personajele animate pe trupul meu – asta ar însemna ca pe toată suprafața pielii mele să fie doar picturi cu benzi desenate pe care le prefer eu, ba dimpotrivă, ar trebui să mai împrumut niște mâini, picioare și alte părți din corpul altora, că nu mi-ar ajunge..
  Bă dă-o dracu, noi ăștia care nu ne tatuăm, nu avem personalitate, sau poate suntem slabi de înger că nu putem s-o facem ?
  Să-ți zic ceva ! Dacă tu vezi la mine pe chept un dragon tăiat cu sabia în două și și se vede cum se prelinge sângele pe sabie în jos, apoi mâine vrei și tu unul la tine pe pieptuț, sau mă rog, pe spate, că ești damă și vrei să se vadă TOT, atunci te întreb – de ce-ai avea tu o personalitate mai puternică decât una care nu se tatuează în acest fel, sau poate deloc ? Păi poate nici măcar n-a fost ideea ta. Am văzut tatuaje pe brațele unor medici stomatologi, pe spatele unui tractorist, pe mâna unui cioban, și chiar aseară a dat mâna cu mine un tatuat care era să-mi rupă mâna de atâta finețe, mai era și beat pe-deasupra.. Oare ăștia toți să fie cu o trăsătură psihologică mai tare decât a mea sau a ta, să fim serioși.. Măcar psihologii și terapeuții îmi dau ei dreptate..😀
  Cu niște rebeli i-aș putea asocia mai degrabă, ai dreptate aici.. Nici măcar cu niște vikingi nu pot să-i compar, chiar dacă unii își desenează un topor pe umăr, pentru că mândrețe tatuajelor vikingilor erau cele câștigate prin lupte, nu de pe fotoliul unui salon de „gravură”
  Personalitatea nu constă în a face ceva ce poate face toată lumea, sau a copia exempul altora, dimpotrivă, o personalitate puternică este atunci când te poți biruii pe tine însuți, iar în vremuri ca acestea, să stai cu coloana și capul sus, nu că mi-am făcut io o zvârlugă pe pectoral că mie îmi place pescuitul..

  Mă bucur însă că deșii îți plac și le admiri, dar ești conștientă de latura negativă al acestora, măcar ca tine dacă ar gândi mulți, atunci nu ar trebui să-mi întorc fața de la imaginea unor picturi grețoase a tunci când le privesc pe stradă – că nu vreau să mă imaginez în sezonul estival stând în mulțimea „colorată”, poate cu un bidon de moare lângă mine😀..

  Vezi Ina că ai cam tras mult aer în piept și ar cam trebui să treci și tu pe la pupitrul tastaturii, glumesc 😋

  Merci tare fain, Seară Plăcută îți doresc !!!

  Apreciază

 18. Recunosc ca nu imi bat capul cu asa ceva. Fiecare face ce vrea cu propriul ‘templu al sufletului’.
  Ma gandesc ca poate ar merita, daca tot ai chef sa faci asa ceva, sa practici tatuajele temporare, gen abtibilduri. Nu stiu cat de sigure sunt cele care iti scurma pielea. Masochism curat! 😀
  Numai bine, Stef! Zile cu bucurii!

  Apreciat de 1 persoană

 19. Bine faci că nu-ți bați capul.!
  Uneori este mai bine să nu te complici astfel încât să ți se aprindă scăfârlia și să te alegi și cu un „tatuaj” pe tărtăcuță, glumesc !

  Uite Suzana, aceste cateva rânduri de-a tale sunt vrednice de a fi predicate în biserici..
  Vezi tu, cu prea ușurință creștinii noștri împrumută niște obiceiuri și ritualuri care se regăsesc în sânul unor popoare și culturi păgâne – asta dacă tot ne dăm creștini !
  Halal de el creștinism !
  Da, ai pomenit două chestii interesante la care mulți ar trebui să reflecte înainte de a ajunge pe fotoliul maestrului. 1. că corpul nostru este Templu al propriului nostru suflet și trebuie să avem grijă de el, nicidecum să-l profanăm, apoi masochismul care n-are ce căuta în rândul creștinilor – care se numesc așa.
  În general nu optează tineretul după „stichere” care se duc în câteva săptămâni, așa că preferă chinul și supunerea propriului corp la substanțe chimice și multă suferință, fizică și emoțională, până la urmă..
  Numai bine și ție, Suzana, o seară superbă să ai.!

  Apreciază

 20. Liniștită, Ina, fiecare își cunoaște limitele, așa că mă bucur că ai fost pe „ring” și ne-ai dat binețe 🤗
  Mulțumim mult de atenția acordată..!
  Să ne auzim/citim cu bine..
  Seară Faină !

  Apreciază

 21. E un subiect interesant, ar fi bine sa recitesc mai atent postarea si comentariile. E posibil ca nepotii mei din California sa se lase influentati…
  Toate cele bune!

  Apreciat de 1 persoană

 22. Dacă părinții lor au tatuaje, atunci nu vor putea să le dea lecții.
  Nu este filozofie..
  De trei aspecte ar trebui să țină cont..
  1. Oricum ai lua-o, pielea în zona unde va fi gravat tatuajul, are mult de suferit.. Este arsă cu substanțe chimice și se va rida mai repede decât cea sănătoasă..pe deasupra și după ce se va vindeca acel loc, vor avea momente de usturime la schimbare de vreme..
  2. Merită să ai o pictură pe corp care va arăta bine 10/15 ani, după va arăta ca naiba încât unii vor purta haine ca să-și ascundă murdăria..
  3. Pentru circa 6 luni nu văd de ce ar fi nevoie să te tatuezi, pentru că nu vei umbla tot timpul anului la bustul gol, deci nu are rost să suferi niște usturimi îngrozitoare și să vte supui unor substanțe chimice pentru ce și pentru cine. Doar că au văzut și ei pe alții că fac la fel..
  Totuși tentația este atât de mare, încât, miramaș să „scape” ne marcați.. Măcar dacă le-ar spune cineva și partea întunecată al acestui curent..
  Numai Bine îți doresc !!!

  Apreciază

 23. Era, acum câțiva ani, o emisiune pe TLC. Cu artiști tatuatori. Venea omul cu o poză dragă și artiștii o transpuneau pe piele. Stăteam și mă holbam. Am înțeles că durerea actului crează dependență. Nu m-ar mira. Și nu cred că simțul estetic primează..
  Dar am văzut cândva și o aplicare practică (eu aș scrie formule :D) a unui tatuaj. Personajul din film (carte?) a lăsat cu ”limbă de moarte” cum că să fie ras pe cap înainte de a fi îngropat. În urma procedurii s-a descoperit că avea tatuat pe scalp ceva important. Am uitat ce 😦 Mi-a plăcut ideea. Atât.

  Apreciat de 1 persoană

 24. Să ști că nu am fost și nu știu cum este într-un salon de tatoo, doar am văzut un documentar, cred că de pe la americani și am văzut acolo prin ce chinuri trec.. Bănuiesc că o fi și asta o plăcere de a se chinuii..!
  Eu o văd ca pe o autoflagelă, o ramura a masochismului, doar că nu este pe bază sexuală, tinde mai degrabă spre un anume fanatism religios, sau anume cult.. Da, s-ar putea asocia în cultul de a se tatua.. Iar dacă este plăcerea de a se „tortura” și este însoțită de acest cult de a-și etala povestea pe trup, atunci este autoflagelă..
  Uite că tot așa descoperim necunoscute ale acestei „arte” ale tatuajului.. Care după parerea mea o practică oamenii slabi cu personalitate zero..
  Adică, de ce trebuie să arăt eu la toată lumea că mie îmi place calul, sau șarpele, sau să arăt cât de spiritual sunt, încât îl „gravurez” pe patriarh, sau pe vreun sfânt, sau pe Hristos, alături de câteva cruci și formule..
  De ce trebuie să știe ori cine că mie îmi place albă ca zăpadă, și îi musai să oictez pe toți piticii pe pielea mea ?
  Până la urmă fiecare este liber să facă ce vrea cu trupul lui, însă cred că protagonistul din povestea ce mi-ai zis-o, avea o idee mai bună..

  Mulțumesc mult, Albinuțo !

  Apreciat de 1 persoană

 25. Mie nu îmi plac deloc tatuajele! Mi se pare ceva absurd. Nu am înțeles această ,,plăcere ” și nici nu vreau s-o înțeleg. Niciodată nu mi-au plăcut bărbații cu tatuaje, chiar un pic mă dezgustă, cât despre femei- femeia trebuie să rămână femeie: senzuală, gingașă, naturală, cu pielea catifelată, fără ,,aberații ” pe ea.
  Tatuajele nu au nici istorie prea bună. Cu ele se ,,marcau” anumite ,,categorii” de oameni. De exemplu,în lumea interlopă ( mai ales din Rusia și spațiul post-sovietic) tatuajele sunt ceva evident, deoarece ele au semnificații anumite și fiecare interlop ,,răspunde” pentru fiecare tatuaj. Chiar există și lucrări întregi despre semnificația tatuajelor printre interlopi.

  Apreciat de 1 persoană

 26. Uneori instinctual trec cu coada ochiului pe lângă cineva care sa tatuat, deșii la prima vedere, oricât ar fi de mic, am impresia că este o murdărie acolo, apoi realizez că este un tatuaj, deșii eu dacă aș avea nebunia să-mi fac unul – nu în viața asta, desigur. Eu nu m-aș putea mândrii cu așa ceva, dimpotrivă, aș sfătui pe alții să nu-mi urmeze exemplul și să-și facă de bună voie mizerii pe propriul lor corp.. La fel ar fi și cu țigările, drogurile, alcoolul etc.
  Toate sunt mizerii care fac mult rău atât „posesorilor”, cât și celor din jur..
  Cei care fumează deranjează și pe cei din jur dacă fumează în public sau din mers, la fel, cei tatuați pot fi un deranj vizual pentru ceilalți chiar dacă aparent ar spune că dacă nu-ți place nu te uita, dar nu-i tot una când apare în fața ta un astfel de bastard care are niște caricaturi care te sperie doar ceea ce vezi, darămite lucrurile ascunse de dincolo de povestea tatuajelor..

  N-am știut despre ce ai zis, deșii eu la fel am asociat pe cei care se tatuează – atât bărbați cât mai ales pe femei, cu lucruri negative..
  Exact, o femeie n-ar trebui ca să-și facă niște tatuaje permanente pe pielea lor atât de fină și delicată..

  Este alegerea lor până la urmă și sunt liberi să facă ce vor cu ce este al lor.. Însă mai trebuie și puțin control și rușine la modul cum îți exerciți libertatea, în special când vi cu ea în public..
  Mulțumesc frumos Emilia de opinia ta lăsată aici !!!

  Apreciat de 1 persoană

 27. Hiiiu, am citit întreg articolul🙈
  Nici n-aș fi bănuit că au atâtea semnificații.. Nu mulțumesc, nu-mi voi face o poveste pe pielea mea..
  Să știe toată lumea că ești așa sau așa, sau reprezinți aia, sau aia, înseamnă că ești slab de înger..
  Și nu neapărat să fi violent, hoț și așa mai departe, dar de ce să știe toată lumea că mie îmi plac păianjenii, ca exemplu, trebuie să am tot pânze de păiajen pe mine..
  Merci pentru link, am mai descoperit ceva din spatele tatuajelor..

  Apreciat de 1 persoană

 28. Apropo, cu păianjenii e o teorie întreagă 🙂 numărul de fire sunt anii în închisoare, dacă paianjenul merge în jos – persoana ,, s-a lăsat de rele” , dacă e în mijloc, e ,,în temă ” , un tip de pianjeni au ,,producătorii” de droguri , alt tip – consumatorii și tot așa. Și mafia japoneză are o semnificație a tatuajelor, însă nu așa ca la ruși. În Republica Moldova sunt mulți care au tatuaje,,fidele tradițiilor ” 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 29. Da, deci am citit tot acest articol, Stef.
  Ce pot spune, nu am avut niciodata realizat un tatuaj pe pielea mea. A fost un moment, in liceu, cand mi-am dorit sa imi fac un mic semn, infinty pe mana. Nu ma intreba de ce, ca nu stiu sa iti spun.

  In mintea mea era cool, ceilalti prieteni au avut si ei facute si mi se parea o durere mica in comparatie cu cat de frumos o sa arate pe piele.

  Insa am vazut atatea esecuri, si nu ma refer neaparat la tatuaje in sine, cat si la efectele de dupa. Infectii, ace nesterilizate, tatuaje care in timp arata oribil, in special cu inaintarea in varsta.

  Ce pot spune, adevarate „povate” si ganduri pozitive.
  Multumesc! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 30. Asta mă bucură mult când un om studiază și analizează toate laturile pozitive sau negative.
  Prea mulți se aruncă cu capul înainte fără să gândească mai întâi și la efectele adverse, care de regulă nu lipsesc nici ele și mai devreme sau mai târziu își lasă amprenta peste cei care la un moment de andrenalină și entuziasm au pus „botul” apoi după ce au revenit cu picioarele pe pământ, a fost prea târziu..
  Prea multe obiceiuri și ritualuri mai practică lumea pentru că așe trebe, că așa fac toți prietenii – ști tu, tot ce izbește privirea și efectul de turmă care ia amploare, în special în rândul tinerilor..
  La eșecuri nimeni nu se uită, în special atunci când ai la bord două beri sau alții se droghează că nu suportă durerile chinuitoare..

  Mie nu mi se pare logic să-ți faci rău cu mâna ta.. Ori ce durere provocată în mod voluntar este sadim, chiar dacă nu produce excitanție..
  Mie unu îmi ajung tatuajele pe care mi le dă viața, sunt cele mai interesante povești..

  Mulțumesc mult de apreciere, Katy !!!

  Apreciat de 1 persoană

 31. Sa stii ca sunt de acord cu asta, avem destule urme si destule povesti de spus, desi suntem inca la inceputul vietii.

  Fiecare are gandurile si alegerile lui, nu cred ca este in sarcina noastra sa judecam ce a facut o persoana sau nu.

  Uneori, cele mai bune raspunsuri le gasesti din lucruri nepotrivite, precum tatuajele si o sa razi, dar uneori durerea ajuta. Te face sa simti ca traiesti si ca esti in viata.

  Multumesc si eu!

  Apreciat de 1 persoană

 32. Eu am tatuaj, sigla Pink Floyd pe braţul stâng. L-am făcut pentru că mi-a plăcut, am fost la un specialist să mi-l facă pentru că nu-mi las pielea pe mâna oricui. Am respectat cu sfințenie toate instrucțiunile, nu s-a infectat și nu am avut niciun fel de probleme. Fiecare este liber să facă ce vrea, iar eu fiind rocker asta am crezut de cuviință să fac.

  Apreciat de 1 persoană

 33. Pentru mine era mai mult o dilemă, tatuajul, nicidecum să judec pe cineva, doar că mi se pare așa ciudat că doar cam după 2010 a început acest trend să prindă contur foarte mare la noi în țară, dar prea ușor se aruncă lumea înspre anumite curente fără a conștientiza și părțile negative..
  Despre provocarea durerii propri nu sunt de acord pentru că ascunde dedesubt niște traume, dureri, depresi. Am avut un prieten care făcea așa ceva din disperare. Atumci când ajungea la un punct critic al psihicului său, recurgea la forme despre care spui tu..
  Pur și simplu mi silă doar când îmi aduc aminte. A devenit imun la durere, chiar și un electroșoc încărcat la maximum, pentru el era aproape ca un gâdilat, iar dacă-l punea pe mine, cădeam jos..
  Și a sfârșit rău de tot..
  În spatele acestui sadism se ascund: traume, frici, depresii, incertitudini, frica de propria persoană. Și da, este și adrenalină, poate și extaz, dar prea puțini se schingiue doar pentru adrenalină și extaz. Sunt atâtea forme și mijloace prin care poți ajunge la extaz, nu doar facandu-ti rău..
  Eu pot ajunge la extaz chiar privind o floare sau o cascadă, ceva de genu, pot avea adevărate trăiri și nu cred că omul ar avea nevoie de resuscitare pentru a simții că trăiește.. A fost opinia mea.!

  Mulțumesc Katy pentru punctul tău de vedere.!

  Apreciat de 1 persoană

 34. Bine, nu am zis că-mi displac total tatuajele, chiar am văzut multe desene faine și interesante.
  Am înțeles faptul că îți place rockul, sigur, aici nu se pune problema de a îngrădi libertatea nimănui, totuși, tatuajul este o împărtășire a propriei tale povești cu privitorul. Să fim serioși, tu și toți care v-ați tatuat mai mult sau mai puțin, nu ați făcut-o pentru că acolo pe mână sau picior trebuie să stea acel simbol sau poveste ca să n-o uitați, nu ? Te-ai tatuat pentru alții, nu pentru tine. Nu tu te uiți la tatuaj în timp ce traversezi zebra, eu mă uit. Nu tu te uiți la tatuaj în timp ce-ți plimbi pe bulevard, alții se uită, iar prin tatuajul respectiv încerci să transmiți ceva. Ceva din personalitatea ta, dacă este. Pentru uni nu este deloc, pentru că au copiat pe alții.
  Ceea ce mi-aș dori de la cei care se tatuează este să o facă delicat și discret, adtfel încât cei care îi privesc să nu-și întoarcă fața în altă parte, iar eu să nu fiu pus în situația să merg pe stradă cu borcanul de muștar după mine..
  Când imaginea ta suprimă privirea mea, atunci tatuajul nu este în regulă și nici degetul lui stalin fluturat pe sus, și țigara la fel..
  Tatuajul nu este al celor care le posedă, este povestea transmisă privitorului – am spus-o cu cuvintele mele, psihologic au alte interpretări..
  Este părerea mea personală.!
  Mulțumesc de opinia ta lăsată aici.. O zi bună, Constanța !!!

  Apreciază

 35. Mulțumesc mult !

  Nu, nu, NU, ai judecat cu absolut nimic pe nimeni și nu m-ai supărat deloc ! 🤗
  De-aceea scriem și facem anumite articole ca să împărtășim păreri și impresii despre temele respective..
  Eu sunt bucuros că mă aflu într-un cerc de prieteni frumoși care știu să mă scoată din astfel de dileme și cu care poți interacționa și avea schimb de idei și opinii atât de faine..
  Îți mulțumesc mult, Katy 🤗

  Apreciat de 1 persoană

 36. Am regăsit la tine propria idee despre tatuaje. E păcat să urâțim un dar de la Dumnezeu, o piele frumoasă. Citeam undeva că tatuajele sunt cicatrici cu o poveste mai bună decât cele rezultate din automutilări. O zi minunată să ai! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 37. Când eram mici tăticu ne arăta cicatricile din zona genunchiului rezultate în urma mușcăturii unui câine periculos și ne spunea ca să nu avem încredere în câini..
  Ai dreptate – este chiar păcat să-ți autodistrugi propria ta frumusețe exterioară prin tot felul de chestii..
  Îți mulțumesc de gândul lăsat aici.!
  O zi superbă și ție, Roxy !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s