Trist în izolare, de ce ??

Trist că ești singur, de ce ? Ai ocazia să vorbești cu tine și să te descoperi. Ai ocazia să asculți muzica ta preferată, fără să deranjezi pe cineva cu gustul tău muzical, nu ?

Sursa foto: google

Ești singur/singură, și e vreo problemă ? Ai uitat să zbori ? Lasă-ți spiritul să zboare, el e liber, n-are ziduri și garduri. Ce dacă ești captiv, izolat, carantinat. Înseamnă că n-ai voie să visezi, să gândești.? Ai ocazia să îți urmărești serialul tău preferat, fără să fi stresat/ă că cineva nu vrea să vadă ce ție îți place.

Ești la reanimare ? Ai fost vreodată acolo, la ATI ? Vrei să-ți spun cum e,? (poate într-un alt articol) Ești în căsuța ta și ești bine, atunci n-ai motive de întristare ?!

Ești cu bunica, bunicu, mămica, tăticu, soră sau frate, sau cu copiii ? Dacă sunteți cu părinți și bunici, atunci rugații frumos să vă spună o poveste și sunt ferm convins că o să scoată din comoara inimii lor multe nestemate cu care vă vor alina sufletele întristate..🤗

Ești în Siria, ești Afganistan, în Irak sau Pakistan, nu.??? Atunci mai ai multe speranțe..! Atunci dacă nu ești pe-acolo încă nu ști ce înseamnă izolarea..!

Ți-a trecut un glonț pe lângă ureche, pică bombe din cer pe lângă tine.? Pășești pe câmpuri minate și pline de capcane și incertitudini, nuuu.? Atunci tu nu ești izolat, nu ști ce înseamnă izolarea..!

Trăiești viața într-un buncăr ? Aia înseamnă izolare – sau să-ți duci traiul într-o colibă fără geamuri, fără gaz, curent, apă, wc, canalizare. Fără mâncare, fără îmbrăcăminte, sau încălțăminte, fără internet, aia este de rău, nu noi că stăm câteva zile închiși și avem aproape tot ce ne trebuie.

Ești inchis într-o celulă de 2 / 2 și primești bulan în loc de papa, sau o porție amărâtă de mâncare pe zi, doar să nu mori de foame și să mai ai și lanțuri pe-deasupra.. Știu, o să-mi spuneți că atât timp cât îți restricționează libertatea, ești ca și condamnat, însă trebuie, TREBUIE, să faceți DIFERENȚA și să înțelegeți că expunerea este primejdioasă pentru voi și restul lumii.! NU este privare de libertate, este o măsură provizorie de prevenție și trebuie să ascultați și să înțelegeți !

Măi dragilor.! Nu, nu este un accident nuclear, că Doamne Ferește, dacă era, la cât de tâmpiți au fost foarte mulți, ar fi murit gloate-ntregi de neastâmpărați.. Ce-ar fi fost atunci de noi, nu.?

Ce poți face în izolare ca să înlături monotonia, plictiseala și depresia ?

Voi v-ați rugat vreodată cu adevărat, cu glasurile și gândurile voastre, lui Dumnezeu ? Acum aveți ocazia ! Aveți ocazia să practicați yoga dacă asta vă scoate din depresia Izolării. Uite, există muzică psihedelică care se ascultă cu perdelele trase, pui căștile pe urechi, (ca să nu deranjezi pe nimeni) și faci meditație pe acest tip de muzică. La fel este și muzica terapeutică, gen Tranqulity. Există concerte de J. S. Bach de orgă de biserică, de-a dreptul fantastice care te ridică din orice stare.. Și un concert de vioară sau pian de Mozart sau Beethoven face minuni. Adevărată terapie.!

Mai puteți asculta, Claiderman, Enya, Vangelis, Yanni, J. M Jarre și mulți, mulți alții..

Există multe cărți extraordinare care așteaptă să fie citite și autori care așteaptă să-ți destăinuie din secretele lor adânci.. Sunt și cărți virtuale și audiobook-uri, doar să vreți.. De cât timp nu ați mai citit Biblia, acum există mai multe aplicații, pentru mai multe versiuni. Mie îmi place cea mai mult, versiunea de King James sau D. Cornilescu..

Sunt jocuri clasice deosebit de relaxante și antrenante pentru psihic, gen: Șah, Sudoku, Integrame, Puzzle, anagrame, rebusuri. Acum le găsiți și în format digital, tip aplicație..

De ce să fi trist și deprimat, dimpotrivă, ar trebui să profiți de acest timp prețios și să-l fructifici pentru sufletul tău.!  Dacă ai copii, Joacă-te cu ei și antrenează-i și pe ei și aduceti-le aminte despre activitățile pe care le aveați voi când ați fost de vârsta lor. Fiți creativi și învățați-vă micuții să se joace creativ și să faceți împreună creații handmade, așa cum făceam noi odată..

Dacă ai un animal de companie, atunci este un timp special de a vă bucura în compania lor, nu ?          Nu-i bucurie mai mare decât să stai  în prezența unui cățel sau chiar să provoci o pisicuță să toarcă, este energie pură,  it’s therapy  🤗

Făceți-vă play listuri muzicale după plăcerea voastră. Eu cred că am vreo 10 făcute, plus că am făcut și la alții.

Cumpărați-vă cărți de colorat și colorați, veți vedea câtă relaxare poate fi în treaba asta.. Faceți hăinuțe pentru păpuși, reparați jucării. Construiți clădiri, mașinuțe și vaporașe din lego..  Să vă mai dau și alte ponturi ? Jucați-vă avioane, este acel joc în care te poți juca doi, trei sau patru jucători pe o bucată de hârtie (tip aritmetică) Este extrem de stimulativ pentru memorie.

Nu trișați.! În special dacă joci cu copii, atunci oferiți-le credit de sinceritate, chiar dacă este doar un joc.. ! Nu mi s-ar mai părea incitant jocul dacă trișezi, plus că pot apărea certuri și se poate pierde încrederea în cei pe care-i preocupă. Fiți cinstiți chiar și în aceste amănunte, iar bucuria va fi mare.. 🤗

Nu, nu, eu nu mă plictisesc ! Am lipsit de la școală când sa predat plictiseala,😁 Chiar dacă aș fi închis pentru luni de zile în casă, aș trece cu bine pentru că sunt optimist și mă entuziasmez din lucruri banale. Am în mine treaba asta și de-aceea am hotărât să vă dăruiesc și vouă din entuziasmul meu și să vă spun, să stați departe de plictiseală. Plictiseala este sora mai mică a depresiei, așa că faceți ce puteți și ridicați-va moralul și încercați să faceți orice pentru a ieșii din asta..

Traian Dorz și Iosif Trifa, au fost preoți nonconformiști care nu s-au conformat cerințelor comuniste și nici celor mai laici decât ei, motiv pentru care au fost închiși în pușcărie, ani de zile, pe ne-drept. Nu, nu s-au plictisit. Au compus poezi, iar acum poeziile lor sunt cântate de către toți creștinii din țară, nu doar de lumea ortodoxă. După cum îmi aduc aminte, nici n-au avut pe ce să scrie versurile. Au suflat pe geam și au scris pe aburul de pe el..🙄

Te doare captivitatea, nu trebuie ?! Fiți creativi, inventivi și jucați-vă..

Mă opresc aici și vă rog să-mi spuneți, voi cu ce vă petreceți timpul, cum treceți peste orele Izolării..

Cu prietenie, Ștef 🤗

Sursa: google foto

49 de comentarii

 1. Eu n-am treabă cu singurătatea, uneori chiar o vreau, toți avem nevoie, și mi-o obțin, deși sînt cu toți în casă 🙂
  E trist doar cînd vezi soarele și copacii și nu te poți plimba printre ei. Dac-am fi avut și o curte, totul era chiar perfect 🙂

  Apreciat de 6 persoane

 2. Așa este.! Este nevoie câteodată să mai stăm și noi, cu noi.. Sau așa cum ai spus, să poți să stai cu tine de vorbă chiar și atunci când în jurul tău este agitație. Asta chiar înseamnă ceva🙄
  Într-adevăr esre trist să te vezi închis pe-o vreme atât de frumoasă și să privești soarele doar pe geam sau pe discovery..
  Parcă ne-ai arătat într-un articol căsuța aceea frumoasă de la țară..
  Este fain cu un pic de curte și grădină să poți avea în acest timp..
  Mulțumesc Issa, Weekend Plăcut.!

  Apreciat de 2 persoane

 3. Nici eu nu ma plicitsesc in casa, as avea multe de facut, dar nu-mi place ideea privatiunii si n-am stare sa fac ceva. 🙂 Nu ma compar cu cei amintiti de tine si, cu adevarat, alta e sa-mi treaca un glont pe la ureche…
  Din fericire, pe glob, tot mai multi incep sa inteleaga – si sa vorbeasca despre asta – ca anumite masuri de „siguranta” sunt, in fapt, aiuristice.
  Daca incep sa ascult muzica clasica sau… de relaxare, intr-o ora o iau la fuga pe strazi fara declaratia pe propie raspundere in buzunar! 🙂 Decat yoga, mai degraba ma gandesc la un sac de box!
  De-as avea curte, altfel ar sta lucrurile. 🙂
  Weekend frumos iti doresc, Stef!

  Apreciat de 2 persoane

 4. Partea cea mai nasoala este ca nu toti oamenii din lume isi pot permite sa se relaxeze acasa – si nu pentru ca sunt dintre cei care trebuie sa mearga la munca, ci pentru ca sunt in familii dezorganizate (cu scandaluri si alte cele), sunt saraci si nu au ce pune pe masa s.a.m.d.. Altfel spus, unii nu au nici tv, nici altceva la care sa asculte muzica… si ar vrea sa fie oriunde dar nu acasa – asta in cazul in care au o casa. Sunt copii care nu au jucarii, sunt copii care si in conditii normale merg la culcare flamanzi… Acum, in Ro, parintii lor nu mai au nici unde sa munceasca, cu ziua.
  Pentru unii, „stati in casa!” e cosmar – in toate statele unde a fost luata aceasta masura. In Italia, oamenii incep sa strige ca le e foame si nu mai au bani de mancare (dupa doua saptamani de izolare).

  Apreciat de 2 persoane

 5. Nici măcar acum nu am timp să joc în fiecare zi șah, măcar cu calculatorul dacă nu online. Poate jucăm împreună cu vreo ocazie, dat fiind faptul că garnitura de piese o ai deja expusă mai sus. 😉
  Un weekend cu activități din cele mai plăcute îți doresc, dragă Ștef!

  Apreciat de 1 persoană

 6. Cu mare drag !
  Acum este foarte accesibil vorbitul de la distanță, iar tehnologia ne ajută într-un mod inedit să putem lua legătura cu dragii noștri..
  Facem ce putem ca statul în izolare să nu fie monoton..
  Multă Sănătate vă doresc și eu la toată familia.!!!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Așa este ! Când cineva îți impune anumite restricții nu te simți bine și parcă ai dubii când se strigă de la megafon, să stai în casă.
  Știu că nu te compari cu cei care nu înțeleg menirea acestei izolări, dar no, zicwam in contextul în care poate chiar ar trebui să nu ne expunem, că poate chiar ne-ar prinde bine un pic de exercițiu dacă într-adevăr ar putea fi ceva mai rău..
  Hai că am izbucnit în râs când ai zis de muzică și yoga 😂😂😂
  Un antrenament de box ? Tu chiar vrei să bați pe careva. 🤣🤣🤣

  Știu, știu că o curte în asemenea cazuri de izolare este mai mult decât benefică. Păi poate acuma te vei gândi ca pe viitor să-ți cauți o căsuță care are și o mică curte..
  Mulțumesc, Diana, Weekend frumos și tie !!!

  Apreciază

 8. Din păcate pentru astfel de familii este foarte nasoală o astfel de „închiziție”, dar totuși ar trebui ca măcar cineva dintre ei să fie mai cu capul pe umeri și să restabilească organizarea.. Este drept că sunt și familii care chiar soarta le-a dat o „palmă” grea și sunt foarte săraci și poate și bolnavi, însă cunosc și cazuri de familii cu puturoși în care nu vor să lucreze nimeni, dar toți fumează, toți se îmbată, chiar oare de unde au bani pentru astea..
  Da, pentru asemena cazuri este grea captivitatea la domiciliu, dar cu cooperare și înțelegere, nu văd de ce nu ar merge treaba..
  Eu consider că și izolarea asta este o lecție foarte bună pentru mulți care consideră că viața este un miraj cu care s-au obișnuit, dar trebuie să fi pregătit oricând, pentru orice, că nu se știe niciodată cum se pot răsturna situațiile vieții pe care noi am cunoscut-o.
  Trebuie să facem față și acestui coșmar. Totuși, au fost vremuri mai grele când treceau avioane și lansau bombe și oamenii de frică se baricadau, plus că traiai cu frica-n sân că nu știai dacă nu cumva, va fi următoarea ta casă, sau bloc, aruncat în aer..
  Cred că putem sta liniștiți o lună de zile și va fi din nou bine 🤗
  Mulțumesc Diana, zi frumoasă !!!

  Apreciază

 9. Te cred ! Minutele și orele trec la fel de repede și pe timp de izolade..
  Nici eu n-am mai jucat un șah chiar de mult timp, dar nici nu prea am timp și nici cu cine juca..
  Mi-ar face placere să jucăm o partidă, cu nu ?
  Da, tabla expusă este una extravagantă care costă mult, dar m-aş mulțumi și cu una clasică de pe vremea bunicului, doar să te am pe tine la celălalt capăt al mesei 🤗
  Mulțumesc Petre dragă, la fel îți doresc și eu un Weekend foarte relaxant și plăcut.!

  Apreciază

 10. Nu-i voi înţelege niciodată pe cei care se plictisesc. Nu pot înţelege şi punct.
  Foarte bune ideile tale, Ştef. Voi apela şi eu la câteva deşi nu ştiu cum trece ziua.
  Weekend frumos îţi doresc!

  Apreciat de 1 persoană

 11. Mă bucur enorm să aud asta 🤗
  Să ști că eu mă sperii când aud pe cineva că zice că se plictisește, deșii are multe lucruri de făcut. Zic asta pentru că am cunoscut două persoane apropiate mie care pe gura lor nu am auzit altceva, decât că, sunt foarte plictisit și nu mai știu ce să fac. Din păcate oamenii ăștia au avut o lume mică și o viață scurtă, că nu au vrut, nu au știut să se regăsească.. Nu și-au înțeles scopul și menirea pe acest pământ..
  Îți mulțumesc, Potecuțu și un weekend cu bine îți doresc.!!!

  Apreciază

 12. Mai trist nu se poate.. 🙄
  Am luptat pentru un prieten foarte bun timp de 10 ani să îl scap din ghearele depresiei survenite din plictiseală și faptul că nu se regăsea deloc în acestă lume.. Până la urmă l-am pierdut.. ☹️
  Atât am putut face pentru el. Sufăr foarte mult când mă gândesc.
  Dar mai mult n-ai ce face. Am constatat că pentru a fi longeviv și să trăiești frumos, nu trebuie decât să vrei. La cine nu vrea, nici Dumnezeu nu le cere mai mult..

  Așa este, dacă nu poți să te entuziasmezi de un fluture sau o floricică, nici de lucruri mari nu vei putea.. Să auzim de bine.!

  Apreciat de 1 persoană

 13. Sincer, nu inteleg ideea de plictiseala in propria casa. Nu am suferit vreodata de aceasta idee.
  Sunt infinite posibilitati de a-ti petrece timpul. Dar ideea cred ca este alta: una este sa fim obligati la ceva si alta e sa petrecem timpul noi cu noi prin propria vointa! Si intotdeauna exista ceva rau sau infiorator care prin comparatie ar trebui sa ne faca sa ne simtim bine. Iar daca nu, se impune o autoanaliza! 🙂
  Numai bine, Stef si multumesc pentru postare!
  Sa zambim acum, ca doar acum-ul il avem! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 14. Plictiseala este un fenomen ciudat aflat în sânul celor care nu se ragasesc în nimic, în cei care au o lume mică în ei, sau în cei care nu regăsesc arta frumosului nicăieri..
  Când auzi oameni așa ca tine care găsește infinite posibilități de a-ți petrece timpul, atunci te poți bucura de astfel de oameni și poți fi prieteni cu ei, pentru că lângă ei timpul n-are valoare.
  Știu, este neplăcut să te vezi captiv în propria locuință, să te vezi și amenințat că ieși afară din casă. Sună dubios, dar să sperăm că se va termina cât de curând aceasta tâmpenie. Totuși la casă nu prea simți deloc această interdicție, dar la bloc este într-adevăr mai greu. Simți mai profund izolarea..

  Cu mare drag, eu îți mulțumesc Suzana ! Wekend plin de Bucurie îți doresc.!!!

  Apreciază

 15. He, he, vad ca si tu ai abordat un subiect similar cu al meu in acest articol, ce sa faci in aceasta carantina neprevazuta.
  Uneori, am impresia ca suntem tristi din interior uneori, si este o tristete neagra pe care nu o poti alunga cu una sau cu doua.
  Ai grija de tine, Stef! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 16. Nu am știut, trebuie să intru să văd dacă am citit, sunt curios și eu să văd cum oamenii își petrec timpul, ce ideei și activități mai practică în propria lor colivie..
  Ai dreptate, că am observat și eu pe chipurile multor oameni, acest gen de tristețe apăsătoare 🙄
  Poate că și faptul că nu avem o certitudine despre evoluția acestui virus.. Dar cu iubire, comunicare și optimism putem trece peste toate.
  Au fost probleme și boli multe peste omenire, dar uite că am ajuns până aici și cu siguranță covid-19 va pleca, iar noi vom rămâne 🤗

  Mulțumesc mult, Katy, și tu să ai grijă de tine și de ceilalți..
  Să auzim de bine.!

  Apreciază

 17. Da, adica aceasta tristete este imposibil de alungat total, Stef. Pentru ca esti constient ca se intampla ceva afara, in lume, ceva ce tu nu poti controla sau ajuta in vreo masura. Bine, poti sa stai in casa pentru a preveni raspandirea virusului, insa nu este in totalitate tot ceea ce ne-am dori noi 😦 … .
  Si mai este si presiunea faptului ca nu te simti poate atat de bine, si fiind stresat si gandindu-te daca ai putea avea si tu ceva, insa fiind in imposibilitate din cauza situatiei actuale ramai acasa si oftezi pur si simplu.
  Schimbi ce poti din interiorul locuintei, din interiorul sufletului si mergi mai departe. Desi stii ca nu ai dreptul sa alegi si trebuie sa accepti.

  Multumesc si eu, Stef!
  Toate cele bune.

  Apreciat de 1 persoană

 18. Mergeam joi după ce am ieșit de la servici prin oraș și trecea poliția și au început să strige de la megafon cum că „stați în casă, pentru sănătatea voastră și a celor din jur..”
  Nu știu, pe moment mi sa făcut pielea de găină, m-am simțit penibil, și te simți penibil, în special eu prin faptul că compania te cheamă la servici, dar alții trag de tine să stai acasă, plus faptul că noi nu am întâlnit niciodată acest gen de avertizare.. Nici chiar la revoluție nu a fost așa ceva. Oamenii mergeau la servici, prin oraș se auzea câte un kalasnicov, dar nu îți interzicea nimeni să stai în casă..
  Încercăm să depășim aceste măsuri și să ne revenim noi cumva..
  Pentru cei care stau la țară, este mai bine, însă la bloc dacă nu te doare liniștea, atunci te doare gălăgia provocată de vecini și de sirenele smurdului și al poliției..

  Cu mare drag, și eu îți Mulțumesc !

  Apreciat de 2 persoane

 19. Ooof. Nu, cu depresia e altceva. Nu e moft, nu e fiță, nu e ca și cum, vorba bătrânilor, „i s-a urât cu binele”. E ceva foarte serios și e nevoie de multă atenție și tratament.
  Îmi pare rău că ai trecut prin asta cu prietenul tău…!

  Apreciat de 1 persoană

 20. Of doamne, Stef, te inteleg.
  Mama imi spunea ca a auzit acea masina de n ori pana acum, si ea sta intr-o zona rurala.
  Intr-un fel ma bucur ca la mine tata a incetat munca, sa intelegi de fapt ce se intampla si ce magarie fac sefii lui: il dau in concediu cu plata automat zilele astea de carantina, fara voia lor. Si banii pe concediu or sa ii primeasca ei la vara gen, dar cum poti sa faci asta? Pana la urma, angajatul nu are un punct de spus, nu isi poate alege ce va face?
  Eu stau la bloc si inteleg galagia, vecinii si tot tam-tamul de la pachet.

  Insa trebuie sa fim puternici, o sa trecem noi cu bine peste toate.

  O duminica placuta! ^^

  Apreciază

 21. Așa este din păcate! Doar cine a trecut pe aici sau au avut prin familie așa ceva, poate ști cât de greu este pentru asemenea oameni.. Este o treabă serioasă, așa cum ai spus, dar chestia nasoala este că cei mai mulți dintre ei nu vor să urmeze un tratament..

  Din acel momment, eu am încercat să nu-mi mai leg prietenii cu astfel de persoane care „li se urăsc cu binele”
  Mulțumesc mult !

  Apreciază

 22. Eu de exemplu, am urcat până la vie după urzici (și eu stau într-o zona rurală) și de acolo de sus se vede tot satul. La un momendat aud sirenele politiei, dar nu era orice poliție, erau două dube și trei logane, goneau în trombă prin sat în sus.. Binențeles că satul era pustiu și doar țăranii se mai puteau zării ici colea câte unu ca mine prin vie, dar atunci m-am gândit, mă, doar nu m-au localizat ăștia și vin după mine să mă escorteze că m-au prins pe dealuri după urzici 🤣
  Eu atâta nebunie nu am putut vedea niciodată cu impresiile astea ale poliției și nu numai..
  Este nasoala și la mine situația cu serviciul și cu concediul. Sper să nu-mi strice și mie planurile vacanței.. Accept în astfel de situații să-mi fie împărțit concediu dar jumate din el să pot să mi-l servesc cum doresc eu..

  Îți mulțumesc mult de gândurile bune..🙏
  O Duminică frumoasă îți doresc și ție.!!!

  Apreciat de 2 persoane

 23. Dacă îţi găsești tot timpul ceva de făcut, nu este trist. Poate puţin deranjat pentru că nu-ţi poţi folosi timpul exact cum vrei, dar poţi cu siguranță să găsești ceva cu care să-ţi ocupi mintea.

  Apreciat de 1 persoană

 24. Eu niciodată nu mă plictisesc de singurătate, izolare etc. Cred că cel mai important lucru e sănătatea, dacă este sănătate, găsești ocupații, mai rău de cei bolnavi sărmanii 😦
  Am observat că odată cu începutul ,,izolării ” parcă și timpul trece mai repede: până termin treburile la bucătărie și prin casă deja e seară, mai vorbesc la telefon cu rude și prieteni și deja e ora de culcare 🙂 Nici nu reușesc să mă mai ocup de blog. Eu mai croșetez seara, noaptea. Atunci parcă e mai liniște și timpul se oprește.
  În fine, eu nu cred în ,,plictiseala izolării „. Important e să fim sănătoși și vom reuși să ne bucurăm și de alte activități.

  Apreciat de 1 persoană

 25. Aici este secretul, dacă îți găsești tot timpul ceva cu ce să-ți petreci timpul.. Totuși sunt destui care nu se regăsesc, nu văd și nu percep ce ar putea să-i facă pe ei fericiți..
  Chiar este necesar, așa cum ai spus, să-ți ți mintea activă, să-ți găsești ceva prin care să ai grijă ca să pui și creierul la treabă, pentru că gândindu-te doar la aceste vești și zvonuri, doar rău îți faci..
  Mulțumesc Constanța, o săptămână faină să ai.!!!

  Apreciază

 26. Mă bucur mult că faci parte din grupa celor care nu știu să se plictisească. Din grupa celor care au o lume mare în ei, care știu, pot și vor să fructifice orice clipă a acestei vieți, cu folos..
  Da, așa e, fără sănătate nu te poți bucura de nimic..
  Cand ești sănătos, altfel treci prin toate problemele vieții..
  Să ști că și eu am constatat că timpul parcă zboară groaznic de repede, o fi de la faptul că noi suntem tot cu sufletul la gură și așteptăm să se întâmple ceva..
  Și eu am restanțe cu articolele, ba chiar m-am gândit să renunț la o pagină datorită timpului limitat..
  Dar mă mai gândesc ce voi mai face.. Oricum de blogging nu mă las, dar trebuie să mai cumpăr niște timp. 🤣😋
  O săptămână frumoasă îți doresc!!!

  Apreciat de 1 persoană

 27. Nu știu de ce am impresia că nu-mi ordonează cum trebuie mesajele. Eu ți-am scris un mesaj și am observat că mi le-a pus undeva mai jos, sau poate doar așa văd eu.. Oi avea orbul găinii. 😋
  Am zis in caz că nu-ți apare mesajul.. Măcar din două unu să apară..😊

  Apreciat de 1 persoană

 28. Ba să nu fie, Emilia dragă !
  Dacă ar fi viața aceasta eternă, am fi cei mai nenorociți oameni..
  Există galaxii și planete cu timp și energii colosale, așa că pe lumea cealaltă nu vom mai avea oră..
  Eu aș vrea așa măcar pentru odihna noastră și timp de recreere să mai facvrostvde niste timp, dar nu-mi da nimeni.. 🤗

  Apreciază

 29. Minunat, Ştef! Ai dreptate, nu ar trebui să ne plictisim, pentru că avem atât de multe posibilități, atâtea de făcut…dar, vezi tu, omul este foarte greu de mulțumit…şi, până la urmă, totul ține de structura ta ca om…
  Numai bine de la mine!

  Apreciat de 1 persoană

 30. Mulțumesc Mult, Aura !
  Deșii auzisem de cateva cazuri de oameni care au ajuns la spital, dar nu din cauza covid-19, din cauza depresiei.. 😳
  Exact, așa este, uni pot sta închiși ani de zile și să nu se plictisească, pe când alții se plictisesc și de ei înșiși.. Fiecare cu lumea lor interioară, la uni lipsește, alții o au foarte mare, iar când nu mai găsesc în exterior ce face, se mută în interior..
  Numai bine și ție îți Doresc.!

  Apreciat de 1 persoană

 31. Din fericire am găsit pe google imaginea, ceea ce înseamnă că se mai găsește de cumpărat..
  Să ști ce înseamnă jocul „nu te supăra frate”, atunci trebuie să te fi născut în anii 70/80..
  Mulțumesc mult, Albinuțo 🤗

  Apreciat de 1 persoană

 32. Jucam acum 15/20 de ani destul de des, acum n-am cu cine sta la masă. Am jucat și cu computerul dar nu mă satisface.
  Deci ești șahistă bună 😊
  Dacă ai cu cine îți întreține această pasiune, atunci perseverența își spune cuvântul..
  Da, trebuie invațați copii pentru că le dezvoltă mintea, bravooo.!
  Merci și weekend frumos !

  Apreciat de 1 persoană

 33. Ii bat pe toti din casa, in copilarie jucam incontinuu pe scara blocului si nu ma lasam, cand pierdeam, desi pierdeam rar, ceream revansa si ajungeam si la 20 de partide jucate. Ce amintiri! Cand cresc copiii, facem campionat! Un weekend fain sa ai si gaseste-ti un partener, e naspa cu calculatorul!

  Apreciat de 1 persoană

 34. Foarte fain 🤗
  Atunci te cred că după atâtea meciuri jucate, ești cea mai bună 😊
  Da, erau amintiri dragi. Atunci era altceva, deșii se poate și acum, însă cam lipsesc adversarii😊
  Dar sper să gasesc și eu vreun prieten mai vechi așa ca mine care știe ce înseamnă jocul ăsta..
  Bună deea ca să înveți copiii, apoi să organizezi campionate cu ei..
  Mulțumesc Florina, Weekend Plăcut și ție !

  Apreciat de 1 persoană

 35. Ziua bună, dragă Ștef! Mare dreptate ai. Să fim bucuroși și mulțumitori pentru că suntem sănătoși, că suntem alături de cei dragi, că putem să facem o mulțime de lucruri faine, pentru care nu aveam deloc timp înainte de izolare.
  Ființe cârcotașe ce suntem noi, oamenii, nu realizăm, de multe ori, „mai răul” care ar fi fost posibil…
  Numai bine și zile cu sănătate și bucurii!

  PS. Mesi mult pentru momentul de bucurie muzicală! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 36. Te salut Alex dragă și îți mulțumesc mult de vizită și de aprecierile sincere !
  Cam acesta este modelul meu de contracarare a acestui fenomen și m-am gândit ca să împărtășesc cu voi prietenii mei dragi din blogosferă cum anume trec peste ceasurile acestei sumbre pandemii care ne-au cam dat planurile peste cap tuturor..Poate acum mai mult ca oricând, avem nevoie uni de alții ca să ne îmbărbătăm și să ieșim cu bine la liman..
  Tot timpul ne gândim că se putea și mai rău, sau să privim în curtea celor cu adevărat marcați de acest flagel numit covid-19..

  Mă bucur mult că ți-a plăcut revomandarea muzicală.
  Este o bucurie să împărtășim și să învățăm uni de la alții 🤗
  Numai de bine să auzim.!!!

  Apreciat de 1 persoană

 37. Ai dreptate, sunt o mulțime de activități pe care le facem pentru a nu simți captivitatea. În ceea ce mă privește nu sunt prea afectată pentru că sunt genul introvertit care se simte bine în singurătate.

  Apreciat de 1 persoană

 38. Îți mulțumesc, Roxi !
  Așa este, în perioada asta, persoanele care au fost răsfățate și care au avut parte de multă atenție, acum m-am uitat la ei și nu se simt prea bine..
  Totdeauna mi s-au părut puternici oamenii care s-au putut descurca singuri, iar perioada asta pentru ei nu înseamnă ceva WoooW, pentru că ei, adică noi ăștia care știm cum să trăim și în astfel de situații, acum ne adaptăm foarte ușor și nu ne urcăm pe pereți de plictiseală..
  Seară Frumoasă !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s