Provocarea nr 2 – Leapșa Izolării 🎲🧩🎨🧵🧶

M-am gândit că până voi pregăti alte articole, despre alte subiecte și alte dileme, să vă provoc la această leapșă cu tema pe care o tot avem deja între noi..

Așadar, să înceapă Provocareeea !!!

Sursa foto: google

1 – Tocmai sa dat un decret cum că nu mai ai voie să părăsești locuința pe o perioadă de aproximativ o lună de zile, iar această interdicție te-a surprins singur/singură, cum reactionezi.?

Câteva zile pentru mine să mă aflu singur, este o adevărată terapie, însă dacă trece de 4/5 zile, deja mi se aprinde becul și încep să mă agit, văzându-mă și singur, și captiv în propria locuință. Totuși, dacă mi se spune că situația va revenii la normal, atunci voi căuta resurse în mine ca să uit de singurătate și captivitate😁

2 – Respecți cu strictețe izolarea, sau ești dispus să incalci regulamentul ?

Eu dacă știu că ceea ce mi se impune, este pentru protecția mea și a celorlalți, atunci respect cu strictețe. De ex. dacă știu că centura de siguranță este obligatorie pentru siguranța mea, atunci o port cu plăcere și nu din obligație ca să nu fiu prins și amendat. La fel și cu telefonul mobil în timp ce conduc sau cu orice altceva..

3 – Cum îți gestionezi timpul astfel încât să nu fi pus în situația să te plictisești teribil, sau chiar să intri în depresie.?

Asta este foarte important.! Gestionarea timpului. Acum dacă știu că am de stat în casă doar trei zile, pentru atât este chiar o plăcere, însă dacă durează săptămâni, atunci este musai să ai un „plan” bine stabilit al timpului și astfel treci mult mai ușor peste clipele din captivitate.. Eu îmi fac o lista cu proiectele mai vechi pe care din lipsă de timp, le-am abandonat și încerc să le „reîmprospătez”.

4 – Numește câteva activități pe care să le faci pentru trecerea timpului, atât singur cât și cu familia.

Inafară de cărțile de joc sau noroc, gen poker,  șeptică, sau orice altceva legat de aceste cărți care mă plictisesc teribil, mă pot juca orice joc. Totuși amintesc șahul, tablele, remi, nu te supăra frate, puzzle, etc. dar și creații handmade, citit, bedminton prin curte, etc..

5 – Primești un telefon de la vecinii sau cunoștințele din apropiere (vârstnici) cum că li s-au terminat medicamentele și proviziile alimentare, cum procedezi.? Renunți motivând că și tu ești în carantină, sau mergi să le faci cumpărături, sau chiar să împărți cu ei dintre rezervele tale.?

Când vine vorba pentru a ajuta semenii, sau pe cei neajutorați și necăjiți, eu sar primul. Îmi pasă de aproapele meu iar uneori chiar exagerez cu generozitatea, doar să-i știu bine pe cei care au nevoie de ajutorul meu.. (nu este nici o laudă, așa sunt eu.! )

6 – Să presupunem că pică internetul datorită suprautilizarii, cum te adaptezi fără.?

Pentru mine ar fi un coșmar să știu că dintr-o dată rămân fără net, deșii n-avem nici o certitudine că nu va fi o pană de internet la un momendat. Când aș simții nevoia de net, atunci încerc să mă „reprofilez”, cumva tot prin apropierea „internetului” în sensul că aș căuta filme, documentare, animații, jocuri pe CD-uri sau de pe memoria calculatorului 🤗. Apoi voi scrie articole în avans pe care ulterior le salvez pentru atunci când va veni din nou netul..

7 – Cum te-ai pregătit pentru izolare, ce provizii ți-ai făcut.?

Sincer să fiu, noi nu am făcut provizii pentru luni de zile, deșii cele mai multe dintre alimente sunt cu termen de valabilitate și de doi ani.. Chiar și o lună de zile dacă nu părăsesc curtea, eu aș avea de mâncare deșii nu am cumpărat așa cum au cumpărat uni într-un mod exagerat.. Mi-am încărcat de la butan-gass două buteli care îmi ajung pentru aragaz cel puțin până la finele acestui an.. Mai avem compoturi, dulcețuri gemuri din anul trecut și chiar de doi ani. Au dat urzicile😁 cât de curând se face salata și loboda. Mai trebe să bat cocoșul că nu prea se ouă, iar acum pe timp de criză n-ar fi rău să producă și el ceva, nu doar să cânte a pagubă 🤣🤣😂 deci supraviețuim..🤗🙏

8 – Ce le transmiți celor care sunt „pozitivi” cu Covid – 19 și părăsesc izolarea.?

Este o dovadă de inconștiență și lipsă de respect pentru ceilalți oameni. Chiar dacă nu îți pasă de tine, atunci ar trebui să-ți pese de părinții, frații, copiii și oamenii pe care iai putea contamina. Nu ești inchis pentru eternitate, nici măcar nu te incastrează cineva între ziduri ca Meșterul Manole pe soția lui, Ana.. Nici nu te ține captiv într-o pușcărie pe viață. Pur și simplu ești „rugat frumos” să stai liniștit în propria ta locuință o perioadă scurtă în care te poți regăsi pe tine. Poți povesti cu tine, poți să fi alături de familia ta mai mult decât ai putut fi până acum, sau cu părinții tăi la fel.. Nu este nici o pierdere, dimpotrivă, pierderea este enormă atunci când te transformi într-o „dinamită” biologică și pui în pericol pe toți cei cu care intri în contact.. #staiîncasă, nu pierzi nimic.!!!

9 – Ce mesaj ai pentru conaționalii care fac migrație în această perioadă.?

Dacă nu au motive întemeiate pentru a părăsi țara și orașele cu focare de infecție și să se întoarcă înapoi în țara de origine, atunci să se abțină ! Dacă totuși nu există altă șansă, atunci asumați-vă cu maximă seriozitate, atât campările pe unde faceți opririle, cât și sosirea la domiciliu. Anunțați și autoizolați-vă din oficiu față de restul lumii..!

10 – Dacă copilul tău sau altcineva te-ar întreba peste 20/30 de ani despre pandemia cu Covid – 19, ce răspuns le-ai da ?

Cred că în primul rând le-aș spune că sa produs o isterie generalizată care a avut loc atunci pe toate canalele și sursele de stiri, dar și despre faptul că oamenii cumva s-au speriat și au început să-și facă mari provizii de alimente și consumabile pentru carantină. Ia-și sfătui să nu intre în panică dar să asculte recomandările autorităților și să se protejeze. Că a fost o pandemie cu un virus periculos care a ucis mulți oameni, în special pe cei vârstnici..

Poate prelua oricine această provocare cu menționarea autorului.. Multă sănătate vă doresc, Tuturor !!!

25 de comentarii

 1. Flicitări pentru ingeniozitate! Ai dat răspunsuri minunate,eu mă voi strădui la fel să răspund sincer și concis!Deci preiau leapșa!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Îți Mulțumesc mult, mă bucur că ți-a plăcut provocarea 🤗
  Cam astea au fost răspunsurile cum eu le-am gândit, dar îți mulțumesc mult pentru apreciere !
  O poți prelua cu tot dragul.!
  O săptămână frumoasă îți doresc!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Fiind cam accidentată nu reuşesc azi toate răspunsurile!Mâine sper să pot vedea mai bine!
  Mulţumesc o săptâmână frumoasă şi ţie!

  Apreciat de 2 persoane

 4. 1.Va reveni la normal cand? Dupa ce am casa aratand ca o farmacie, toate cartile din biblioteca citite, frigiderul gol si nimic altceva de facut sunt sigura ca n-o sa ma apuc sa joc sah cu mine daca intr-o luna nu e liber la plimbari – eventual voi incerca sa-l imit pe Omul Paianjen. 🙂
  2. normal ca respect ordinele – daca le respect cu strictete e probabil sa nu ma imbolnavesc asa ca… ce fac altii e cam treaba lor daca absolut toti ceilalti respecta cu strictete absolut toate ordinele.
  Cu centura de siguranta e cu dus-intors; acum vreo doua saptamani a fost un accident: tanarul sofer nu avea centura de siguranta, a fost aruncat prin parbriz si a scapat cu doar cateva zgarieturi; daca ar fi avut centura ar fi fost adunat cu farasul (asa de rau arata masina).
  E si un banc pe tema – politistul le explica unora viitori soferi… Asa arata un om care nu a avut centura de siguranta: e mort, pentru ca a fost aruncat prin parbriz, dar poate avea sicriu deschis; aici e unul care a avut centura: a fost adunat cu farasul.
  3. te plictiseste pokerul?
  8. celor infectati care parasesc izolarea nu le transmit nimic – sunt atat de nesimtiti incat nu le-ar pasa.
  10. absolut toti virusii sunt periculosi (mortali); in functie de rezistenta organismului celui atins.
  Le-as spune “urmasilor” sa respecte ordinele dar sa tina ochii larg deschisi (si creierul la fel), sa nu cada in capcana vrajelilor.

  Maine trebuie sa ies la cumparaturi! 🙂 Scap cu bine si de data asta!
  Sanatate, Stef! Saptamana faina iti doresc!
  (imi plac raspunsurile tale) 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 5. 🤣🤣🤣🤣
  Hai că m-ai făcut să râd la replicile primelor două puncte, însă chestia centurii de siguranță eu unu nu renunț la ea chiar dacă ar fi facultativ purtatul ei.. Există cateva cazuri (foarte rare) când centura de siguranță te poate „încurca”, dar nu mă poate acel 1 la % să mă dezminte să nu o port..
  Păi cam toate jocurile cu cărțile alea mă plictisesc teribil de repede, nu îmi place, nu mă regăsesc în ele.. La fel de plictisitor este să urmaresc un meci de fotbal televizat. De jucat îmi place să-l joc, dar să nu mă ți pe fotoliu să urmăresc meciul, că fac spume..mai bine trimite-ma după lapte, după pâine cu gunoiul, cu câinele la plimbare.. Dau cu aspiratorul, curăț cartofi, dar nu mă pedepsii să stau la pescuit sau să mă uit la un meci de fotbal. Știu, sunt foarte ciudat, sunt un altfel de bărbat, dar ăsta sunt și degeaba m-aş ascunde. Nu am mulți prieteni🙄

  Cam așa cu cei care părăsesc izolarea, corect ai spus. Cum te-ar putea asculta, dacă ei ignoră avertismentul autorităților? 🙄

  Și mie mi-au plăcut răspunsurile tale, dar să-ți pui centura de siguranță ☺️
  Îți mulțumesc mult, Diana!
  O săptămână frumoasă și ție îți doresc.!!!

  Apreciat de 1 persoană

 6. Cele mai frumoase aprecieri pentru leapșa atât de actuală și de provocatoare, Ștef!
  Uite așa mai învățăm și de delectăm unii de la alții, făcând în ciudă virusului și timpului care trece mai greu în această perioadă.
  Sănătate și vigoare îți doresc!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Bună, Ștef! Excelent! Mi-au plăcut întrebările, dar și răspunsurile! Dintre toate însă, unul mi-a atras atenția cel mai mult! Dacă m-aș întoarce în țară, mi-ar plăcea să fim vecini.
  Nu promit că preiau leapșa, din motive de lipsă de timp (mă confrunt în ultimul timp cu o acută lipsă de timp!), dar o voi trece pe agendă la priorități! Noi încă nu suntem „izolați”, dar într-un fel ne „auto-izolăm”. Este limpede că lumea a luat în serios virusul, dar oamenii sunt calmi. Încă. Ar fi multe de spus, vorba ta: am deja prea multe dileme legate de situția actuală.
  De la mine, pentru tine, numai bine!

  Apreciat de 1 persoană

 8. Îți mulțumesc mult pentru aprecieri, Petre dragă!
  Păi am zis că dacă tot stau mulți oameni la izolare prin casă, așa poate ar fi o idee să îi provoc pe cei doritori la o leapșă, sau să se inspire, de ce nu ?
  La fel îți doresc și eu, multă sănătate și numai bucurii !!!

  Apreciază

 9. Te salut și eu, Aura.!
  Mă bucur mult că ți-a plăcut provocarea și răspunsurile !
  Mă bucur că ai vrea să fim vecini, chiar și eu aș fi bucuros să am vecini așa faini și buni🤗
  Liniștită cu provocarea, doar când se poate și timpul te ajută..
  Situație pandemică de la noi este tare ciudată și cu multe necunoscute.. Șefii trag de noi să mergem la servici, mass-media și autoritățile trag de noi să stăm acasă.. Transporturile se tot diminuează cu numărul de curse pe zi și nimeni nu știe cu certitudine ce va fi, tipic Românesc..
  Și pentru mine dilemele legate de această pandemie, se țin lanț, dar le mai dau și drumul pe
  „apa sâmbetei”.. Și la noi s-au cam terminat cu prefăcătoria și încep să fie mai responsabili pentru că au apărut multe interdictii, iar amenzile nu sunt mici..
  Și din partea mea îți doresc multă sănătate și gânduri de mai bine.!!!

  Apreciat de 1 persoană

 10. Mulțumesc mult, Potecuțo, mă bucur că ți-au plăcut răspunsurile despre cum mă raportez eu la izolare..! 😊
  Asta este foarte important pentru mine ! faptul că ți-ai dorii să fim vecini, îmi dă așa un credit de încredere ceea ce nu poate decât să mă bucure..
  Este foarte important să ai vecini de calitate, de ajutor și de încredere, în special la casă.
  Mulțumesc de încrederea oferită !

  Apreciat de 1 persoană

 11. Numai bine, Stef! Recunosc ca nu vreau sa dezvolt acest subiect, ca e oricum prea mult!
  Dar cred ca ai punctat corect ideile principale. Nu prea am inteles cum e cu cocosul cel fara gainuse! 🙂 Oricum, cred ca de aceasta perioada ar trebui sa profitam si sa facem toate nefacutele din… lipsa de timp! Ca daca nici acum, inseamna ca n-avem nevoie!
  Toate cele bune si inspirate, Stef!

  Apreciat de 1 persoană

 12. Mulțumesc.! Și ție la fel, numai bine.!
  Știu, poate nici nu trebuia să intru pe blog cu provocarea despre carantină, dar așa mi-o venit..
  Da, poate găinile și cocoșeii vecinilor că noi nu avem.. Era o glumă 😊
  Exact, sunt multe lucruri de făcut și de pus la punct, și multe de recuperat și cred că nu ne-ar ajunge doar o lună de zile.. Eu abia aștept să stau să mă odihnesc că de după anul nou nu am avut nici o zi liberă și ce fain e să te mai regăsești și pe tine pierdut prin negurile grijilor și lucrurilor vieții..
  Doar bine îți doresc și o
  seară plăcută!!!

  Apreciază

 13. Mă bucur mult că-ți place.!
  Timpul este prețios și trebe folosit și profitat de fiecare secundă..
  Oricând, ea se află aici. Su t curios ce răspunsuri vei da..
  Numai de bine să auzim.!

  Apreciat de 1 persoană

 14. Dacă ai zis că-ți place, atunci nu-mi rămâne decât să mă bucur că nu a fost în zadar 🤗
  Mă bucur că ți-au plăcut și răspunsurile mele☺️
  O poți prelua când dorești și ai timp. Abia aștept să văd cu ce răspunsuri vi🤗
  Cu mare drag, a fost o plăcere și pentru mine, Weekend Frumos.!!!

  Apreciază

 15. Buna Stef. Am aflat despre leapsa aceasta de la „Oaza pentru fluturi” si mi-ar placea sa o preiau si eu, chiar daca, cica, pandemia e pe sfarsite. Ne da drumul pe 15 mai din casa … Ma indoiesc ca va mai fi vreodata ca inainte de pandemie.
  Simpatice raspunsuri! La unele am si ras.
  Te astept si la mine pe blogul https://alinapetruta.wordpress.com/ in caz ca nu ai fost.
  O zi frumoasa iti doresc!

  Apreciat de 1 persoană

 16. Te Salut, Alina.!
  Cu mare drag poți prelua leapșa, și chiar mă bucur și abia aștept răspunsurile tale..
  Mă bucur că ți-au făcut plăcere răspunsurile mele și că te-au binedispus 😀
  Totuși nu trebuie să fim pesimiști în privința revenirii. Trebuie să credem că va fi bine, și așa va fi, ok.?
  Nu poate dura o veșnicie această pandemie, doar e chinezărie, ce naiba 😀
  O să intru la tine pe pagină dacă am un pic de timp.. Seară Plăcută să ai !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s