Dilema nr 8 – Circumstanțe

Poate mă ajutați voi.!!!

Bună dragi prieteni ! Miercuri am fost prins într-o ipostază cam dubioasă, să zic așa, și nu știu dacă am procedat corect, așa că am hotărât să vă cer părerea, ca dacă cumva voi mai întâmpina așa ceva să știu cum să procedez cât mai corect..

Sursa: google foto

Această săptămână a fost una foarte lungă și grea, cu multe ore prelungite peste cele normale de lucru.. Așa se face că miercuri seara după ora 20 am plecat de la serviciu împreună cu colegul meu și ne-am dus în stația de autobuz și de acolo a trebuit să schimbăm linia ca să nu așteptăm prea mult după următorul autobuz. Am coborât într-o altă stație și obosiți cum eram, ne-am pus pe o bancă să așteptăm circa 10 min până la sosirea următorului bus..

În stație mai erau doi băieți tineri până în 18 ani, stateau și așteptau și ei busul. Nu a durat nici 5 min, că de nicăieri a apărut un individ care era cu fața plină de sânge, la fel și pe piept, pantaloni și mâini..

Cum a zărit pe cei doi băieți, a mers la ei și le-a invocat ajutor să sune la 112 că unu la bătut la Mall, deșii mallul era la 200 de metri de stație. Atunci unu dintre băieți văzându-l plin de sânge, parea convins să sune la numărul de urgență, însă eu am „sărit” repede de pe bancă și am zis către băiat „NU suni nicăieri” !

Apropiindu-mă de individ, am simțit un miros de alcool și ulterior după o „analiză” scurtă, am constatat că era băut, bine.. Atunci îl intreb, „ai martori”, el nu mi-a dat nici un răspuns.. Îi pun altă întrebare, „te doare ceva”, atunci îmi răspunde că unu io dat un pum în gură. Eu din nou îl conving că pentru atât nu putem suna la urgențe pentru că ei acolo au cazuri mai grele și poate noi îi încurcăm cu nimica toată, plus că dumneata nu ai nici martori, apoi din momentul în care sunăm noi trebuie să rămânem aici pentru că altfel se complică situația, iar amenda este de aproape 1000 de euro.. Când a auzit băiatu, a băgat telefonul în buzunar și sa retras.. După circa 5 minute sosește și autobuzul și urcăm toți in bus, inclusiv și domnul nostru suspectat de agresiune.

Băieții au coborât la prima stație, iar eu cu colegul am coborât undeva spre finalul cursei iar omul nostru nu a coborât, semn că vrea să meargă până în gară. Pe drum, colegul îmi reproșează cum că era bine să nu mă fi băgat și să-i fi lăsat în pace, ceea ce parcă ma băgat într-o dilemă și mai adâncă..

Acum întrebarea mea firească. În acest caz, am procedat corect ? Poate era mai bine să stau pe banca mea ? Poate era bine să sunăm la 112. Nu am o certitudine dacă a fost o alegere bună sau nu, dar eu am încredere în voi că mă scoateți și din această dilemă, ca pe viitor să știu dacă voi mai păți ceva similar să știu cum să procedez cât mai corect..

Vă doresc un weekend plăcut și fără astfel de evenimente.

Cu Prietenie, Ștef 🖐️

33 de comentarii

 1. Păi nimeni nu-ți sparge „mufa” din senin, nu ?
  Este posibil ca el să fi fost vinovat..
  Eu niciodată nu beau să mă îmbăt, iar dacă am chef să beau două pahare de ceva, asta se întâmplă seara cand nu mai ies din casă..
  Orice băutor trebuie să-și asume orice acțiune atunci când pleacă ori unde după ce a băut bine..
  Merci fain de trecere și mesaj.
  Weekend Plăcut iți Doresc.!!!

  Apreciază

 2. Stai puțin, el dorea să vină cei de la poliție pentru că la bătut unu de la mol, dar martorul nu era de față..
  Sânge doar din nas îi curgea, care între timp sa oprit.. Ajutor la ce ?
  Nu suni la 112 că ești băut și ai luat o palmă sau un pumn.. Poate este singura salvare disponibilă, iar în timpul ăla chiar există cineva cu adevărat bolnav, zic și eu..
  Merci.!

  Apreciază

 3. Stef in momentul cand diseci pe cineva de obicei nu-l mai ajuti! O stiu de la mine! Omul era plin de sânge dorea sa sune ii dădeam telefonul sa o faca si gata!
  Poate nu e corect cum gandesc dar ma straduiesc sa nu gandesc cand mi se cere ajutor fiindca daca o fac nu il mai dau! Prefer sa dau ajutor cui nu trebuie de 10 ori decat sa nu-l dau o data celui care chiar are nevoie!

  Apreciat de 2 persoane

 4. Să ști că eu chiar mă lupt pentru dreptate și sar imediat când văd că cineva are nevoie de mine, însă nu-mi place nici când sunt luat de prost.. Deci, omu nu arăta cum că îl doare ceva. Ceea ce zice este că la bătut unu la Mall, nu zicea că îl doare ceva anume..
  Poate copilu suna, apoi tipu nu statea până vine smurdul sau poliția, ceea ce era mai mult decât posibil, apoi copilu putea fi suspicios că sună fraudulos la 112..
  Mai aștept și alte comentarii.
  Dacă toate părerile sunt pe același calapod cu al dumneavoastră, atunci o să trag o concluzie..
  Și apropo! Am un coleg care a pățit aproape identic așa ceva.
  În fața lui a picat un om jos, i sa făcut rău.. Colegu sună la 112, însă cel căzut jos se ridică și pleacă..
  Norocul lui a fost că nu a apucat să se îndepărteze prea mult că a sosit salvarea și apoi a spus că l-au certat că n-are voie să plece debla locul acela..

  Apreciază

 5. Chiar si un om beat este om… Un pumn in gura poate avea urmari grave pe termen lung… O ambulanta tot ar fi trebuit chemata – parerea mea. Cercetarile politistilor ar fi putut duce nu doar la identificarea agresorului, ci si la identificarea unor martori dispusi sa spuna ce-au vazut. Chiar si fara identificarea agresorului (indiferent de vina celui plin de sange) ar fi avut parte de ingrijiri medicale si, poate, o eventuala „mustrare” l-ar fi lecuit de-a se baga in bucluc.
  Cel care cheama ambulanta in astfel de cazuri trebuie sa ramana in locul de unde o cheama.
  Pe de alta parte, ai dreptate: cel plin de sange ar fi putut pleca pana la venirea ambulantei, dar copilul ar fi putut avea martori ca acel om chiar a fost acolo daca el, copilul, ar fi asteptat acolo sosirea ambulantei (sau echipajului de politie) si ai fi asteptat si tu, sa confirmi ca a fost asa.
  Nu ma pun in locul altora, ci scriu doar despre cum am reactionat eu in cele doua cazuri cand am chemat ambulanta pentru necunoscuti (beti) cazuti pe strada.

  Apreciat de 4 persoane

 6. L-a bătut la Mall… păi Mall-ul de obicei este plin, sau destul de frecventat, mi se pare dubios că nu a sunat cineva de acolo, de ce a trebuit să iasă în stradă după ajutor? Eu ce să zic, nu știu cum aș fi reacționat, femeie fiind… pe de altă parte, el n-a venit la voi, care erați maturi, ci s-a dus la niște copii, conștient fiind că nu vor pune întrebări suplimentare… îmi pare rău, se pare că îți adâncesc și mai mult dilema! 🙃

  Apreciază

 7. Eu am o problemă cu bețivii și chiar am fost implicat în mai multe astfel de evenimente colaterale care n-au avut legătură cu mine, și de fiecare dată nu a ieșit bine..
  Un om băut în public din punctul meu de vedere este ca o dinamită ne explodată care la cea mai mică atingere te aruncă în aer, de cele mai multe ori când nu ești vinovat absolut deloc..
  Nu zic nu, referitor la ce ziceai cu pumnul luat în figură, aici ai dreptate, însă eu am avut două temeri în cazul de față, 1. Era probabilitate mare ca individul să fugă, apoi lucrurile se agravau, iar eu la cât de obosit am fost, numa de așteptat și făcut declarații nu aveam chef, atunci.. 2 era teama că se sună degeaba că poate nu era disponibilă salvarea, ori era doar una care poate era ținută degeaba oprită la un caz minor, apoi cand era chiar nevoie de ceva concret, nu era alta.. Dacă pleca de acolo, era complicat pentru că era stație de autobuz și poate nici copii nu stateau acolo, și pe moment atât am putut judeca la o viteză de a lua cea mai bună decizie..
  Poate era mai bine să nu mă fi băgat, poate, nu știu..😳

  Apreciază

 8. Mulțumesc mult, Diana 😊
  Asemenea îți doresc și eu.!
  Un weekend departe de astfel de evenimente și vești triste..
  Îți Mulțumesc Mult de intervenție, am remarcat câteva chestii interesante..!

  Apreciază

 9. Da, așa a spus și știu exact unde este mallul.. Sigur ceva a făcut pe-acolo de la căpăcit careva..
  Nu, nu mai adâncit în dilemă, dimpotrivă, ai punctat niște chesti interesante la care nu m-am gândit..
  Erau niște copii foarte liniștiți și cuminți, era păcat să intre în jocul lui, de-aceea am și intervenit. Dacă erau adulți nu mă băgam că se descurcau singuri, dar dacă omu fugea de-acolo, polițiștii sau sanitarii de pe autospecială ziceau sigur că au sunat din joacă, mai ales că era noapte și martori nu prea erau dacă plecam și noi..
  Mulțumesc mult de mesaj și vizită, Weekend Superb îți Doresc.!!!

  Apreciază

 10. Cred ca firul in patru merita despicat dupa acordarea primului ajutor. Si cred ca as fi sunat la 112 explicand poate necesitatea unei salvari. Nimeni nu poate fi sigur de nimic si deobicei nu ma grabesc sa judec. A cere ajutorul unor oameni obisnuiti cu astfel de subiecte mi se pare mai firesc.

  Sper sa nu mai ai parte de astfel de situatii, Stef! O seara buna!

  Apreciat de 3 persoane

 11. Să ști Suzana că nu-mi face plăcere absolut deloc să intru în astfel de jocuri, dar nici să cadă cineva în plasa unora care își merită fapta.
  Fără a judeca, dar am cam început să cunosc oamenii după trăsături, dar acel individ după privirea și aspectul lui, chiar părea foarte dubios..
  Nu venea de la servici mort de beat, fapt că era cu mâinile în buzunar..
  Sunt oameni fără ocupație care mereu își fac ocupație de a produce scandaluri și neînțelegeri între oamenii liniștiți..
  Sunt pățit de până peste cap, și culmea, tocmai oamenii buni și liniștiți sunt puși în situații complicate..
  As vrea să găsesc un oraș liniștit, fără bețivi, fără drogați, fără fumatori care fumează în public, fără, fără și fără.
  Pur și simplu să își asume fiecare libertatea astfel încât să nu fie pusă în pericol libertatea altora..

  Sper să nu mai stau noapte târziu la serviciu, poate ziua este mai bine.
  Mulțumesc mult, Suzana, am intuit ceva din mesajul tău..
  Seară frumoasă și ție !

  Apreciază

 12. Important este că ai avut intenția de a reacționa ,și nu ai rămas indiferent în situația aferentă!Daca era mai gravă starea lui,la cum te cunosc eu ,sigur sunai..așa că uneori este nevoie doar sa nu fim pasivi și să acționăm cumva ..😁😁(Mira)

  Apreciat de 1 persoană

 13. Nu, nu, asta nu voi putea face niciodată, să stau indiferent. Numai că nu totdeauna atunci cand vrei să ajuți, îți și iese cum ai vrea să fie bine.. Sper din tot sufletul că ceea ce am făcut, să fi fost de bun augur.

  Îți mulțumesc frumos, Mira.
  Mesajul tău nu îndeamnă la atitudine, iar atunci cand cineva are nevoie de ajutorul nostru, să nu stăm cu mâinile în sân..

  Apreciază

 14. Da, așa e Petre.!
  In unele întâmplări din viață, mi-aș fi dorit ca drumul meu să nu fi dus pe-acolo. Sau să pot schimba cumva traiectoria celor întâmplate, dar nu se mai poate..
  Dar mă gandesc că poate așa a fost să fie să fiu și eu pe-acolo. Poate acțiunea a fost bună, poate a trebuit să învăț o lecție importantă de-acolo..
  Mulțumesc mult pentru mesaj și gândul transmis..
  Ideea ta este una bună. Poate chiar ar fi trebuit să sun chiar eu la 112..
  Un weekend superb și din partea mea, Petre !!!

  Apreciat de 1 persoană

 15. Exactly,dar mesajul meu îndeamnă la atitudine..ai făcut ce ai crezut tu că este cel mai bine atunci..Știu că nu poți rămâne indiferent,te cunosc cat de cat din scrierile tale,și chiar ești un om minunat!!!Te îmbrățișez tareeeeee!!!💗😌

  Apreciat de 1 persoană

 16. Îți Mulțumesc din Suflet.!
  Nu aș putea și niciodată nu voi putea sta indiferent, ci totdeauna îmi face placere să pun mâna să ajut..
  Eeeei, eeei cum ști tu să deconspiri oamenii și unde ști să te uiți 🤗
  Încă o dată miii de Mulțumiri!!!
  Imbracisari calde și din parte mea ♥️♥️♥️🤗

  Apreciază

 17. Cu cea mai mare plăcere!!!!Am darul asta ,sa citesc oamenii chiar și de la distanta..așa că…da ,pot spune că ceea ce ai scris până acum m-a făcut să cred că ești un om minunat ..Am acceptat îmbrățișările ,și da ,au fost calde!:)))Merci muuult și eu !!!O zi cu soare…😌😌😁🤗🤗

  Apreciat de 1 persoană

 18. Mulțumesc muuult . 🤗
  Asta ma determinat și pe mine să mă ridic de pe bancă, faptul că arăta ciudat, omul ăla, apoi pe el nu-l interesa ne apărat că îl doare pe el ceva, ci faptul că ar fi vrut să se razbune pe cel care i-a dat un pumn în gură, și nici nu a spus de ce la primit..
  Da, este foarte bine să cunoști oamenii, chiar si de la distanță☺️
  Cu mare drag !🤗
  Mulțumesc de gândurile tale frumoase 🤗♥️

  Apreciază

 19. Ştef, faptul e consumat. Nu mai e cazul să îţi faci singur mustrări.
  Eu cred că aş fi sunat. Undeva, a fost o infracţiune. Oricare. E posibil ca omul să fi căzut, şi asta e drept. Dar cred că e important şi instinctul tău. Dacă nu ai simţit că ar fi ceva grav, atunci nu mai contează ce am fi făcut noi.
  Dar da, poate că e bine să lăsăm autorităţile să îşi facă treaba. Dacă ar fi sunat şi ar fi spus ce vede, un om băut, pe picioarele lui, cu sânge din nas, poate cea care ar fi răspuns nici nu ar fi trimis ambulanţa. Sau ar fi constatat la faţa locului ce şi cum.
  A trecut, nu te mai gândi acum.
  Weekend frumos îţi doresc, Ştef!

  Apreciat de 1 persoană

 20. Îți Mulțumesc din suflet, Potecuțo!!! 🤗Așa mă simt mai liniștit 🙄
  Câte-o dată este bine așa cum mi-ai transmis prin mesaj, să ne liniștim și să lasăm dilema, „în lumea ei.
  Uite ceva foarte ciudat care astăzi mi-o venit așa fulgerător prin minte, și m-am tot gândit, cum de nu mi-am dat seama..
  De la mall am urcat toți în bussul acela, dar nu m-am gândit că de fapt el nu are nici o treabă cu poliția și salvarea.. Eu cu colegul meu am coborât dincolo de spitalul judetean de urgență și individul nu sa dat jos dacă chiar avea nevoi, asa unu la mâna, iar doi, dacă chiar avea nevoie de poliție, poliția era la circa 500 de metri din acel punct și nu trebuia decât să treacă pe partea cealaltă și astepta un buss care îl ducea direct in stația poliției. Și uite că nu mi-a sărit fisa decât acum.. 😮
  Corect , așa voi face, nici nu știu de ce am pus-o pe „masa” de dezbatere, dar cateva învățăminte am putut trage din asta..
  Sarumâna Potecuțo, mesajul tău ma ridicat 🤗☺️
  Un Weekend Superb îți doresc și eu !!!

  Apreciat de 1 persoană

 21. Eu îți mulțumesc mult !
  Sper să întâmpinam lucruri frumoase și să nu mai avem astfel de dileme, dar dacă vor mai fi, atunci este și o Potecuťă care mă ajută să-mi scot din minte necunoscutele..
  Numai bine și din partea mea !

  Apreciat de 1 persoană

 22. Ștefan, părerea mea este ca ar fi fost ok sa sunați la 112.
  Probabil venea și politia și ambulanța. Nu se știe niciodată peste ce situație poți da.
  Dar, când cineva iti cere ajutorul, indiferent daca e beat sau nu, acționezi fără sa clipești.
  E bine ca ai scris despre asta și ai cerut părerea noastra. Tot timpul avem de învățat din experienta altora.
  Multumesc și o zi frumoasa sa ai!
  Weekend fain!

  Apreciat de 1 persoană

 23. Acesta a fost și scopul să pot afla mai multe idei și să trag o concluzie..
  Pe moment mi sa părut prea minor acest caz pentru a „deranja” aceste organe foarte importante pentru cazuri concrete..
  Dacă era grav, atunci nu exista nici o ezitare, cel putin din partea mea, și acționăm..
  Pe de altă parte el era foarte aproape de poliție, dar se pare că nu avea nevoie de poliție, apoi busul a oprit exact în fața spitalului județean de urgență, dar nu sa dat jos, deci nu avea nevoi..
  Probabil va suna, sau au mai sunat și alții pentru el la 112, și mai mult ca sigur astfel de persoane, atâta timp cât îi preocupă scandalul, vor avea parte de scandal și de număr unic de urgență..
  Cu siguranță, nu stau cu mâinile în sân niciodată, dacă este nevoie de un ajutor sar urgent, însă cand mi se pare FAKE, atunci gândesc înainte de a acționa..

  Mulțumesc Mult, Ștefane, voi încerca să fiu mult mai atent și poate chiar era bine să-l fi condus la spital, dar faptul că arăta foarte dubios și băut, am evitat alte conflicte..
  Weekend superb și ție.!!!

  Apreciat de 1 persoană

 24. Poate dacă nu era băut, sunam, dar faptul că era băut și nu avea nici martori, plus că nu era ceva grav, asta ma determinat să nu sunăm pentru ceva minor..
  Mulțumesc pentru parerea ta !

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s