Leapșa alegerilor..

Heeei dragi prieteni, vă salut pe toți !Sper că sunteți bine? Uite că am revenit și eu în familia mea blogosferică, dar am zis să întru așa finuț și să las dilemele mele deocamdată deoparte, deșii s-au cam adunat dar le va veni lor vremea să fie puse în dezbatere aici pe blog, plus un nou episod „cu bicla pe coclauri” și altele și altele..                                       De început vă servesc cu niște praline de ciocolată, așa ca să începem provocarea într-un ritm dulce și relaxant 🙂

Sursa: Google foto

Zilele trecute am dat peste acest tag pentru prima dată la Issabela pe blog, apoi la Potecuťă și am înțeles că a pornit de AICI, deșii eu n-am fost nominalizat pentru asta, dar mi-a plăcut foarte mult această provocare și am hotărât să intr-un „joc” și să dau de seamă acestor alegeri.. 😉

Așadar, să înceapă provocareeea !!!

Laptop sau Telefon ?

Eu n-am laptop, în schimb am calculator și un telefon nou (Huawei P smart Z cu ecran de 6,2 inch) de care sunt foarte mulțumit. Ce să zic, eu pe calculator intru destul de rar, doar atunci când am ceva de lucru mai mult, sau de vizionat un film, sau pentru editat poze.. Aleg telefonul întrucât am libertatea deplină să stau în toate pozițiile atunci când citesc, scriu, urmăresc, fac, etc.., plus că pe telefon ai o multitudine de aplicații și setări care mai de care mai interesante, pe care la laptop sau calculator nu le prea ai..   Deci, aleg telefonul..                   

Sursa: captură ecran. 🙂

Cărți sau TV ?

La această întrebare mi se pare foarte simplu de răspuns pentru că eu am renunțat de câțiva ani la televizor. Mai nimeresc la câte un prieten cu TV în toate camerele, și-n suflet, dar mai bine dorm sau mă plimb decât să pierd vremea pe tembelizor care chiar nu prea mai are ce să-mi ofere mie acum când ai internetul în buzunar cu absolut TOT ce vrei.. Televiziunea mi se pare de domeniul trecutului, să nu mai zic de infernalele reclame care, practic, nu te lasă să vizionezi mai nimic în bună voie, apoi modul de manipulare al celor care le conduc..                         Fără nici o îndoială aleg cartea, întrucât aici se află secretele vieții. Citind cărți te dezvolți, te faci înțelept,  îți deschizi orizonturile și te pregătește pentru viitor..

Sursa: Pinterest. Com

Pizza sau Hamburger ?

Bă fraților ! Doamnelor, domnișoarelor și domnilor ! Vă rog io, învățați-mă și pe mine! Eu nu știu cum se mănâncă minunăția asta de hamburger, serios 🤣?! Eu nu aș putea mânca un astfel de „Sandwich” îmbrăcat fain, apoi să nu mă aleg cu hainele toate varză la propriu și figurat..Să nu mai zic că am mâncat odată la un restaurant, iar varza din hamburger-ul ăla era tăiată ca fideaua aia italiană, tagliatelle 🤣🤣, iar nervurile de la frunze erau, să zic ? ..,(….) erau, bonus🤣. Eu doar într-un singur mod l-aș mânca. Aș cere două farfurioare și o furculiță. In una aș pune cele două jumătăți de chifle, iar în cealaltă farfurie, varza, cartofii și cam atât, că celelalte cam lipsesc.. :)) Pun pariu că de mă apuc eu să-mi fac un hamburger acasă, o să îmi iasă de zeci de ori mai bun ca cel de la şaormerie.. Aleg fără ezitare pizza! Nu contează cu ce este. Dacă are ciuperci, măsline și mozzarela, este pizza, atunci este a meee’ :))) Sosul trebuie să fie unul picant cum trebuie, altfel nu-mi murdăresc pițuca cu el..

Sursa: google foto

Ciocolată sau Fursecuri ?

Eeee, toate ciocolatele să vină la mineeee 😁😁😁. Nu glumesc ! Ciocolata este parte din desertul meu aproape zilnic.. Poate fi cu aproape ori ce.. Atâta timp cât este cât de cât de calitate, adică (masă de cacao și unt de cacao) atunci este ceea ce trebuie.. Mănânc și fursecuri cu plăcere, de casă, dar NU făcături din comerț. Dacă milkuță și-a băgat cornul într-o ciocolată, cu asta m-ați cumpărat, glumesc..! Deci ciocolată, muuulta ciocolată! Amăruie, cu cremă, cu cocos, cu lapte, cu alune, cu stafide, cu migdale, albă, de casă, fără casă 🤣, cu oreo, cu caramel, cu mentă, cu vişinată. Veniți cu ciocolatele la tăticu că nu vă refuză :))). Mai puțin cea cu rom și cu cremă de căpșuni, sau fructe, pe care le cam evit..

Sursa: google foto

Chipsuri sau Pufuleți ?

Sigur, dacă îmi fluturați prin fața ochilor punga verde de pufuleți de la goldy, atunci vă las cu chipsurile în pace. Totuși, există două sortimente de chipsuri de la Chio pe care destul de rar, dar mănânc.. Variata, extrem chili și extrem wasabi, deșii nu se prea găsesc tot timpul dar pe astea le caut când mi se face dor de ceva cu adevărat „picant” :)). De restul chipurilor mie îmi vine rău când simt gustul ăla oribil de vegeta.. Aleg pufuleții de la goldy glazurați cu lapte praf și care dau asigurări că porumbul lor este unul natural, nu modificat genetic. La gust mie chiar îmi place cum sunt echilibrați cu sarea, iar gustul este unul pe placul meu..

Sursa: google foto

Filme sau Seriale.?

Aici sigur că aleg un film bun. Seriale bune eu nu am prea văzut. Ori încep serialul, mă uit la primul sezon pe care ei îl fac de calitate și se vede munca, apoi probabil din lipsă de fonduri iar actorii la un momendat din cauza rutinei se plictisesc. După, nu se mai pune suflet.. Sincer, eu nu pot accepta să pierd zile și luni întregi uitându-mă la o „telenovelă” de prost gust. Singurul serial pe care l-am putut urmării cap/coadă și care nu ma  plictisit a fost Lost. Îl recomand celor care vor mister, mult mister, verde, adrenalină, supraviețuire și romantism.. Trebuie ca un film sau un serial să mă ridice de pe scaun, nu să-l vizionez pe post de stimulent pentru somn. Să poată transmite ceva și fără povești interminabile și fără sens, dar să pot vedea și altceva în afară de mașini incendiate, explozii, împușcături, crime, droguri, bani, războaie etc..ceea ce doar cam pe așa ceva se pun bazele în ziua de azi, că doar de-aia sunt filme, nu ?     Și nu doar filme, mai nou jurnaliștii doar astfel de știri caută, care să fie ca desprinse din filme, de să ți se facă parul maciucă când le auzi. Deci aleg un film bun, chiar dacă printre altele urmăresc un serial. Un film este altceva..

Sursa: google foto

Vacanța la Munte sau la Mare ?

Din start aleg muntele și aș putea pune punct aici. Mi-ar place ca din când în când să mai ajung și pe la mare.. Pe mine unu nu o să mă vedeți stând la 30/40 de grade ca o „șopârlă” de Nil cu burta în sus pe un șezlong sub o umbrelă. Mi s-ar părea crimă și pedeapsă ca să mă ți captiv în „marea” de oameni și în arșița zilei.. Nu, nu, în perioada estivală nu prea vreau la mare, iar dacă cumva se întâmplă, atunci voi ieșii doar dimineața de vreme sau seara târziu. Să stau pe șezlong, n-am astâmpăr, așa că o să mă plimb de mână cu iubita, sau cu un prieten, sau singur pe malul mării cu picioarele prin apă și nisip.. La mare vreau atât: Vreau să văd marea, nu marea de oameni. Vreau briza de dimineață și seară. Vreau să aud valurile, vreau să văd spumele cum se risipesc în nisip. Vreau scoici, albatroși, pescăruși.. Imi este de ajuns dacă mă plimb puțin desculț în apa de la mal, nu ne apărat să mă afund, și așa de ape mi cam frică. Eu sunt de foc, deci n-am legături cu apele. Vreau aer ca să mă pot aprinde și mai mult, dar nu de la soare😁. Aleg muntele, acolo pot să fac și plajă, chiar și o baltă sau lac pot găsi. De fapt muntele îți oferă o gamă largă de orizonturi și posibilități, și nu vreau să mai vorbesc că aici deja este loc de un articol întreg..

Sursa foto: pinterest. com

Așa dar, uite că m-am lăsat deconspirat și de data asta pentru voi prieteni. Cu astea fiind spuse am încheiat și acestă frumoasă provocare, dar întrucât nu am fost nominalizat pentru asta, nici eu nu voi tag-ui pe nimeni. Poate prelua ori cine dorește această leapșa cu rugămintea de a ‘bifa’ autorul..