Sa născut „Lumina”

sursa: pinterest

Într-un sat pustiu, cu porțile ferecate, tocmai umblă prin întuneric o familie răvășită..

O Marie in durerile nașterii, și un Iosif îngrijorat că unde o va gazdui pe soția lui să poată naște cu bine.. Dar ei au nimerit într-un sat păcătos, cu oameni zgârciţi, poate.. Degeaba Iosif verifică fiecare ușă, că oamenii locului acela sunt prea ocupați cu pregătirile și nimeni nu are timp pentru ei.. Să fie asta ?

Mai era si un dregator numit Irod, care, noaptea tocmai este foarte tulburat de steaua care îi intră pe fereastră, dar ingrijorat incepe cu semne de intrebare, „Irodule, sa Născut un Rege ! Pregătește-te să-ţi iei adio de la palat, ceea ce a dus la ura pentru urmarirea și uciderea viitorului Rege.. Să fi fost acesta motivul ca oamenii să stea cu porțile ferecate de frica acestui „balaur” , și fiindca și ei aveau copii , nu cumva sa treacă prin ascutișul sabiei copiii lor.. Să fi fost asta cauza fricii lor de a rămâne indiferenți de „lumina” din bethleemul iudeii ?

Dar Maria se află la un pas de a naște, și nu mai este timp de zăbavă..!

Să fi fost toți pe Face Book și online și nu mai aveau nevoie să fie deranjați tocmai în toiul nopții cu o familie pe cap și cu o femeie care mai trebuie să și nască..? Poate era Crăciunul, tocmai ce au venit ai lor ai casei plecați în alte țări, rude, prieteni, amici, iubiți.. cum îndrăznești tu Iosif să bați la ușa, cand în casă se aude muzica, când tocmai au tăiat porcul de 200 de kg, damigeana cu vin stă pe masă, oala cu sarmale bolborosește pe sobă și se simte miros puternic de cozonaci din cuptorul din curte.., cum îndrăznești tu Iosife, când tocmai si-au luat concediu până la bobotează, tu îndrăznești să faci gălăgie cu femeia ta pe la poartă ??

Dar in umbletul lor, speranță nu au găsit la o casă cu oameni cumsecade unde să poată fi nascut pruncul Isus, așa că s-au mulțumit doar cu grajdul din capătul satului ca să nască pe Regele Regilor..

Să vină speranța, lumina, mântuirea, Dumnezeul cel veșnic în persoană și să nu aibă unde se naște ??

Se naste o lumină in cel mai mare intuneric din istorie, și să nu aibă unde gazdui..? Probabil aveau și ei lămpile lor, artificiile lor, poate niște dovleci luminosi, de ce ar avea ei nevoie de Isus Lumina Lumii, poate ?

Dacă sa născut în acel sat păcătos, a fost pentru că așa a fost scris, pentru că și ei aveau nevoie de lumină, de speranță..

Domnul sa născut și în inimile noastre păcătoase și nu am fi meritat, și niciodată n-am fi avut acest merit, dar El este acolo..

Haideți în prag de sărbători să îi facem Pruncului Isus un loc mai bun în inima noastră, să fim mai buni, să deschidem ușa inimii nu să o incatușăm cu lanțurile zgarceniei, nepăsării, urii, invidiei, lacomiei și să fim mai buni. Să ne iertăm să ne iubim, să fim bucuroși și recunoscători de TOT ce Dumnezeu ne-a dat !

Închei cu un scurt citat biblic. „Când au văzut ei steaua, n-au mai putut de bucurie” (Matei cap. 2 vers 10

Să ne bucurăm de „Steaua” din Betleem, aici este esența Crăciunului..

Sărbători Fericite și pline de Bucurie vă doresc tuturor !!!

24 de comentarii

  1. Chiar dacă Sărbătoarea de Crăciun a trecut, lumina ei încă mai stăruie peste lume, aducându-ne bucurie. Foarte frumos ai spus despre esența acestei sărbători, tocmai ceea ce oamenii cam uită, concentrați prea mult pe partea culinară.Mai cu întârziere, dar cu drag, îți urez La mulți ani pentru sărbătoarea Sf. Ștefan, ziua ta onomastică! Sănătate, bucurii și un An Nou cât mai bun, cu multe împliniri, alături de cei dragi! 🙂

    Apreciat de 2 persoane

  2. Mulțumesc din suflet Alex dragă că ai trecut pe-aici și încă încărcat cu aceste daruri sufletești care sunt cele care rămân, sunt cele mai importante..
    La fel îți doresc și ție și familiei ca această lumină să te călăuzească și în noul an cu tot ce este mai bun..
    Un An Nou fericit și plin de realizări sufletești cu Sănătate și numai Bucurii !!!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s