Binecuvântări blestemate de inconștiența umană..:((

Sursa foto: google

Am vrut să nu pun o imagine dezolantă chiar din capul de afiș al acestui articol, așa că am pus o imagine care reprezintă natura însăși ne „tulburată” de acțiunile nefaste ale oamenilor..

Azi am fost (în 15 dec.) la un izvor de apă undeva la circa 500 de metri de oraș iar când am ajuns acolo ma lovit în retină numărul impresionant de PET-uri și alte mizerii risipite în jurul izvorului, bine că are o oală groasă și capac din beton armat, că altfel deșteptăciunea de homosapiens ar fi poluat și izvorul la propriu.. Deșii nu este foarte mult timp de când am fost acolo, dar ce-am văzut acum acolo ma șocat, gata, gata sa-mi de-a lacrimile la asemenea imagini sumbre..

Sursa: google foto

(Imaginile sunt reprezentative întrucât am uitat să iau telefonul la mine, așa că n-am putut face poze..)

Din păcate nu am putut curăța zona deșii am vrut să mă intorc împreună cu un prieten si să facem lună și bec, dar datorită faptului că drumul care duce intra-colo este noroios și plouase înainte, am hotărât să mergem ori înainte de anul nou, ori în prima săptămână a anului viitor, pentru că nu mi se pare corect să fie atâtea mizerii lângă un izvor de apă atât de bun..

sursa foto: google

Acolo este și o troiţă frumoasă oferită cadou de cineva cu suflet mare acelui izvor, dar ce folos, ce folos să avem religie, simboluri, un cult, o credință dacă nu avem educație, bun simț și cultură ?

Sursa:google foto

Vă rog să mă credeți, nu-mi stă în caracter și nu este genul meu de om al scandalului, ar hărţuirii chiar și verbale, nu vreau să supăr pe nimeni pentru nimic în lume, cu atât mai mult cu cât intrăm în săptămâna mare a crăciunului, și apropo, parcă văd că după terminarea sărbătorilor de iarnă rămân mormane de mizerii pretutindeni..:((

Sursa: google foto

Ziceam de izvorul înconjurat de mizerii, și paralel cu asta am totuși o dilemă, ce caută peturile și alte deșeuri pe dealuri, păduri și munți, departe de orașe si așezări omenești, și nu sunt puține ??

Ce este atât de greu să strângi după tine, să compactezi deșeurile și să le pui în rucsac să le cobori cu tine inapoi că nu sunt atât se grele, serios acum :/ ? Binenteles că sunt și oameni „curați” care lasă frumos în jurul lor, dar suntem foarte puțini.. Nu mi se pare okay să abandonezi chiar așa cu ușurință niște deșeuri care nu se descompun iar pe deasupra mai pălesc și imaginea noastră care ne produce un disconfort vizual..

Știu că dragii mei prieteni care ne citim, nu vă preocupă astfel de obiceiuri și am observat că voi blogerii, majoritatea sunteți foarte disciplinați și serioși, iar eu nu spun aceste lucruri ca să vă cert pe voi, dimpotrivă, împreună să ajutăm și să atragem atenția celor cu manierele-n pioneză să fie OAMENI în primul rând, și nu înțeleg un lucru, de ce suntem un popor atât de comod, nepăsător și rău, și tot timpul așteptăm amenzi, în loc să facem din proprie inițiativă o faptă bună, sau măcar să păstrăm curate și ne profanate locurile pe unde picioarele noastre ajung.. ? Dacă mergi în locuri publice vei vedea pe lângă gunoaie, multe locuri, lucruri, obiecte sparte, zgariate, rupte, scrise, ori să te afli lângă un lac in care impresionanţii de nuferi nu se pot deosebii dintre celelalte „flori” ale nesimţirii umane.. Cât de trist poate fi ???

Mă opresc aici în speranța că într-o zi ne vom deștepta din somnul inconștienţei și nepăsării și vom deveni OAMENI !

21 de comentarii

 1. Îmi doresc la fel ca tine, ca omul să se trezescă să vadă cât de mult rău face pământului cu toată mizeria ce o lasă în urma lui pe unde trece. Să vadă că din același pământ îi vine și hrana și apa pe care o folosește.
  Din păcate, exact inconștiența de care vorbești este cea care îl face să gândească că altcineva trebuie să facă ceea ce el nu face, ca și când în bucătăria proprie trebuie să îi facă altcineva curățenie.
  În plus, este dureros să vezi, așa cum mi s-a întâmplat mie, cum studenți și profesori din străinătate au venit în România ca să facă ecologizarea de zone verzi. Oare chiar am devenit atât de mândri încât ne e rușine să ne facem curățenie în propria țară?
  Mulțumesc pentru tot ce împărtășești, Ștef! Durerea este comună, din păcate.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Cred ca nu e inconstienta. Unui inconstient nu-i poti pretinde ceva pentru ca nu-l duce capul. Pe astia care lasa mizerie in urma lor ii duce capul, doar ca sunt egoisti si au gandire limitata. De le-ai atrage atentia ca au aruncat ceva aiurea sa vezi cum izbucnesc ca disperatii, de ciuda ca i-ai prins facand-o. Astia nu suporta nici critica. 🙂
  Of!
  Iti doresc sa ai o saptamana buna!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Comoditatea și iresponsabilitatea ne caracterizează într-o mare măsură. Scuze din cele mai ridicole vin din partea celor prinși că își bat joc de mediul în care trăim: „păi, era murdar oricum, și înainte de a arunca eu” sau „lasă că de-aia sunt plătiți, să curețe după noi”. Cu o astfel de mentalitate e foarte greu să se schimbe ceva.
  O zi senină în fapt și în cuget, Ștef!

  Apreciat de 1 persoană

 4. ESte dureros sa vezi asa ceva. Mi-e jena ca poti vedea in locuri de o frumusete fara seaman, peturi gramada si multa mizerie. Vinovati suntem toti, dar nu-i poti trage pe toti de maneca ca-ti da in cap si nu poti curata tu in locul lor, ca nu faci fata sunt mai multi. Toti incercam sa pastram un loc curat la noi si in proximitatea noastra.
  Dar daca auoritatile nu fac ceva, locuri de aruncat special amenajate, nu amendeaza, nu se incearca pastrarea curateniei, nu stiu ce vom da mai departe copiilor.
  O zi cat mai buna!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Nici eu nu știu ce este în mintea celor care merg cu sacul cu peturi la râu sau plasa cu mizerii, că sunt convins că nu le place nici lor cum arată, deșii sa mai lucrat puțin și la sistemele de reciclare, deci ar putea să meargă 100 de metri până la zona de reciclare, doar este mai aproape să facă doi pași și săe arunce de pe pod direct în râu sau de peste gardul său la fecinul lui în grădină..
  Da, așa este, vin străinii să facă voluntariat iar uni slabi de îngeri de-ai noștri stau și râd sau mai și vorbesc obraznic 😦

  Și eu îți Mulțumesc Mult pentru cuvintele de încurajare !
  O zi frumoasă îți doresc Manuela !!!

  Apreciat de 2 persoane

 6. Mnda, mereu spun că avem tendința de a le spune oamenilor atunci când fac anumite gafe că nu sunt educați, dar ajungem in situația să credem că dacă n,ar avea educație, de exemplu, atunci de ce la ei în curte, casă, grădină știu să păstreze curat dar în rest prapadesc și aruncă pretutindeni mizerii, atunci tind să cred că au altfel de lipsuri, tocmai lipsuri despre care ziceai și tu, iar acele lipsuri și ovraznicii ar trebui „ajustate” cu amenzi și sancțiuni din partea autorităților..
  Mulțumesc Diana,
  O zi frumoasă îți Doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Da, așa e Petre, ai dreptate, păi cum să facă 10 pași când își permite să „scape” ambalajul exact pe unde a terminat produsul din el sau sandviciul..
  Li se permite pentru că amenzile sunt doar pe pancartă, uneori rup și afișele și tablele cu mesajele de avertizare, tocmai pentru a nu avea scuze..
  Iar cât despre mentalitatea asta de copil mic, gen, las’ că nu contează că toată lumea face la fel, asta chiar mă depășește..

  Seară Superbă îți Doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

 8. Exact Ina, te lovește în cap imaginea dezolantă care ți-o oferă gramezile de mizerii, deșii acel loc se curaţă destul de des de către noi, dar nu ține mult, iar acum trebe musai să fim cel puțin doi că numai unu nu faci față, iar în anumite locuri am văzut atâtea deșeuri încât așa cum ai zis tu, este nevoie de un batalion de „aspiratoare” și tot nu le faci față la cât de inconștient se aruncă..
  Din păcate pe dealuri, păduri și munți nu sunt camere de supraveghere iar firmele de salubritate ajung foarte greu, ori niciodată, dar deșeurile se înmulțesc..
  Da, bună intrebarea ta, ce vom lăsa în urmă noilor generații, mă tare tem că se va perpetua același sindrom al nesimțirii, comodităţii și prostiei..
  Seară Frumoasă îți Doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

 9. Nu, nu ești rea, ești puțin revoltată pe obraznicia bastarzilor, nesimțiților și inculţilor, la care chiar am observat că le chiar face plăcere să „taie și să „spânzure” de ca și cum pentru ei nu este nici o lege..
  Deaia uneori am tendința de a mă enerva, și chiar de asta am și atras atenția să nu creadă cineva că îmi face mie plăcerea asta de a mă războii pe blog, dar uneori chiar nu mai pot, iar când tu faci pe „aspiratorul” și strângi după ei iar ei tot așa fac, atunci chiar că îți vine să-ţi iei lumea-n cap și să pleci cât vezi cu doi ochi.
  Seară Faină să ai !!!

  Apreciat de 1 persoană

 10. Urâtă situație. Și, din păcate, nu singura de pe la noi. Am condus cândva un prieten la aeroport. Tocmai veneau pe poarta de intrare, un grup gălăgios de români din străinătate, când au ieșit din clădirea aeroportului, unul a aruncat pe jos un pachet gol de țigări, deșe prin preajmă erau multe coșuri de gunoi. Un domn care mergea în spatele individului, a comentat printre dinți: „nație de jegoși”! Pe moment mi-a sunat destul de dur, dar când te lovești de asemenea situații, ajungi să te întrebi dacă acel om a exagerat cu ceva, sau nu?Ai punctat bine mai sus, într-un comentariu. Avem mulți dintre români ceva dupicitar în felul nostru de a fi. Ceea ce apreciem la sânge în bătătura noastră, nu ne mai interesează și în spațiul public… Ori aici este o situație tare aiurea.
  Toate cele bune, dragă Ștef! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 11. Deșii aș fi așteptat unele corecturi de comportament al conaționalilor că, vorba aia, au mai plecat pe dincolo și au putut observa nivelul de educație și disciplină din alte țări, plus internetul care este internațional și poate fi o sursă de informație, biserica la fel, iar cu toate astea parcă lumea se prostește în loc să se civilizeze..
  Avem totusi și o contribuție acută din partea autorităților si al administrației la acest capitol care ar fi putut face diferența..
  Așa este, din păcate la asemenea imagini n-ai altceva de făcut decât să plecăm capul rușinaţi chiar dacă nu suntem noi cei pe care ne preocupă astfel de preocupări mizerabile..

  Mulțumesc Alex, Multe Salutări și o Săptămână Binecuvântată îți Doresc !!!

  Apreciază

 12. Este dimineața de 24 decembrie. Treabă cât încape. Cafea şi răgaz de „colidat” pe blogurile prietenilor. Ajung la Ştef. Mă „omoară” cu un articol despre nepăsarea omului! Ştef, tu ştii că de mă pornesc, nu termin nici la Crăciunul celălalt! Aşa că, scurt: nu înțeleg cum poți căra în vârful dealului „n” sticle de 2.5 l cu bere şi goale nu le poți duce înapoi!?? Răspunsul este unul singur: LIPSA EDUCAȚIEI!

  Apreciat de 1 persoană

 13. Vaaai Aura, ere să-mi scape, nu știu cum de nu am văzut notificare de la acest mesaj :/
  Doar am verificat și am văzut că este un mesaj nou dar numa acum am văzut că este de la tine..
  Așa este, aceeași întrebare mă macină și pe mine, cum naiba sunt capabili să ducă atâta bagaj iar deșeurile care însumate toate la un loc nu sunt mai grele de 200/300 de grame și le abandonează atât de ușor pretutindeni..
  Da, așa este, lipsa educației și a bunului simț..
  Seară Bună, sau mă rog, nu mai știu ce timp este acum pe la tine 🙂
  Numai Bine îți Doresc !!!

  Apreciază

 14. Îți mulțumesc mult pentru răspuns. Între mine şi România este o diferență de 7 ore. Acum la tine este ora 23.14, iar la mine 16.14 sau 4.14 pm.
  La mulți ani! Să-ți fie anul care vine aşa cum ți-l doreşti, cu sănătate şi bucurii! And…
  Happy New Year!

  Apreciază

 15. Nemtii au rezolvat-o mai simplu: sticla de plastic costa mai mult decat apa din e!
  Chiar daca unul arunca o sticla vine altul care o ia si o vinde!
  In plus poate n-ar fi gresit sa se faca mai putia reclama la cat de nasanatos e sa mananci grasimi, zahar, sare si mai multa la cat de nesanatos este orice lichid depozitat in sticla de plastic!

  Apreciat de 2 persoane

 16. Suntem departe de Nemți și mentalitatea lor, nu că nu s-ar putea.
  Se poate și la noi dar nu se vrea !
  Da, bună observația de a face reclamă la faptul că apa din sticlele de plastic nu este sănătoasă, mai ales vara..

  Merci de trecerea ta pe-aici și de gânduri, un An Nou cu bine și Sănătate vă Doresc !!!

  Apreciază

 17. Da, așa este, suntem prea dependenţi de turmă, iar dacă o oaie proastă se aruncă intr-o groapă, hopa, toată turma după ea, că vez doamne oare ce-o fi găsit aia acolo în groapă și n-am eu..
  Numai Bine și Dumneavoastră !!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s