Dilema nr 5 Autostrazi când vom avea ???

Poate mă ajutați voi !!!

sursa foto:google

ALOOO administratorilor și miniștrilor de transporturi și al infrastructurii, acest articol vă este dedicat !!!

Deșii aceasta dilemă am avut-o demult în vizor dar nu aveam de gând acum, dar accidentul teribil de la Cluj de săptămâna trecută ma zguduit din toate articulațiile și am hotărât să vă bag „pumnul” în gură cu acest articol, vouă șefilor și responsabililor, sau mai bine zis iresponsabililor, acum !

Sursa:foto google

Bă, bă, bă, băăă săracilor mâncători de roviniete, am făcut și noi puțină matematică și știm câte sute de km. de autostrăzi și drumuri ar fi trebuit să faceți voi de pe fondul de drumuri de la noi din buzunare în fiecare an, sau faceți și voi cum fac Elvețienii, Suedezii și alte țări „curate”, ei dacă nu reușesc să folosească banii de pe vignete îi restituie înapoi soferilor și firmelor nu îi folosesc în interes propriu sau la alte investiții unde nu le este locul.

Vorbeam despre acest accident. Când circuli normal pe firul tău iar la un momendat te trezești în fața ta cu ditamai monstrul astfel încât ești surprins și fără nici o alternativă de scapare, nici macar un ţuc la iubită, nici măcar un scurt „tatăl nostru”, nici o jonglare de manevră și ești răpus de inconștiența celor care ne administrează drumurile..

Așa sa întâmplat, a pierit o familie cu tot cu urmașul din burtica mămicii, și te gândești mai are rost să urci la volan, mai ai curajul să-ţi încerci norocul pe cărările patriei, că șosele nu le poți numi ?

Pe unele tronsoane pur și simplu trebe să mergi prima dată cu un buldoescavator să-ţi faci „pârtie” și după cu mașina.. La mine în comună de 5 ani merg tot pe aceeași arătură, pur și simplu taie asfaltul în două pentru a băga țevi, canalizari și alte cabluri și lasă șanțurile ne reparate, de-a dreptul rușinos din partea primarilor, dar taxe de drumuri plătim ca să ne rupem mașinile..

Până când vom tot face jaloane printre monștri, tractoare, căruţe, şasiuri grele ???

Până când mai tot trebuie să moară familii întregi, motocicliști, bicicliști, pietoni ???

Până când ne mai distrugem mașinile printre capcanele drumurilor noastre ???

Câte roviniete mai trebuie să păpaţi voi din buzunarele noastre iar vouă nici că vă pasă ???

Câte așteptări să mai avem să putem tot la 5/10 km. să dăm și noi de o autostradă, ca în țările civilizate ???

Câți bani vă mai trebuie ca Dumnezeu să vă sature odată, nesimţiţilor ???

Să fi tot cu frica în sân că pleci la drum și să nu-ţi lovească careva mașina, sau poate că nu te mai întorci întreg acasă.. Cum mama dracu să nu se întâmple atâta amar de accidente când pe un amărât de drum circulă pisica, câinele, calul, cu sau fără caruţă, vaca, (bivoli nu mai avem), nici porci că io mâncat gripa, manca-v-ar gripa africană și pe voi de bastarzi care ne-ati mâncat rovinietele și alte taxe fără să vedem rezultate în trafic..!

Cine plătește orele pierdute în trafic, accidentele, întârzierile, și te gândești că pierdem investitori datorită infrastructurii dezastruase ?

Suedezii au sute de km de autostrăzi subterane și voi nu sunteți în stare să faceți la suprafață 100 de km.

Sursa foto:google

Chinezii au făcut zeci de km de autostrăzi pe ocean și care au rezistență garantată la un cutremur de 8 grade, și alte zeci de autostrăzi pe vârfurile munților cu piloane de peste 1000 de metri vrednice de cartea recordurilor și voi urâţii pamântului nu sunteți în stare să faceți 100 de km de drumuri pe uscat..

Tot Suedezii au trecut la implementarea autostrazilor cu infrastructură electrică pentru ca tirurile și autocarele să nu mai polueze..

Sursa foto:google

Concluzie: de ce la ei se poate și la noi nu, simplu, la ei sunt controale și verificări la sfârșitul proiectului și trebuie să de-a raportul de fiecare cent investit, la noi sufletul, se fură ca-n codru, plus lipsă de profesionalism din partea inginerilor, dacă-i mai avem..?

Al vostru prieten Ștef vă dorește drumuri mai bune și sporiţi atenția în trafic că nu știți ce vă poate lovi oricând !!!

8 comentarii

 1. Ai pus perfect punctul pe i. Nu ştiu ce ar trebui să se mai întâmple ca să se apuce de treabă serios. Cred că nu le pasă pur şi simplu. Ei merg cu alai, cu girofar, nu stau în trafic şi nici nu prea sunt expuşi.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Chestia proastă este că sau combinat cu tot felul de firme dubioase care în concubinaj cu ai noștri au liber la furat fără să-şi atribuie angajamentul făcut față de lucrările luate..
  Să sperăm ca guvernele viitoare vor fi cu mai multă inițiativă și bun simț și se vor gândi și la lucruri cu adevărat serioase, și chiar dacă vor merge așa cum ziceai, cu sirenele puse, eu cred că nu le este tot una să le tot cadă chipiurile de pe cap când dau în gropi și să rămână fără plombe, în gură că de pe asfalt, vai mama lor de plombe..

  Mulțumesc Potecuţă, Seară Plăcută !!!

  Apreciază

 3. Ufff, ce subiect straniu! Cum sa le cerem LOR ceva, ei sunt ocupați, se zbat pentru ei, își fac legi proprii. Sunt atât de sus și de neghiobi că nu văd că s ar putea pur întâmplător să meargă și ei, sau ai lui, pe strada „mea” sau să ajungă chiar în spitalul „meu”. 😬

  Apreciat de 1 persoană

 4. Ce să zic și eu Ina, m-am băgat în coteţul porcilor, doar că am noroc că pe porci io lovit gripa :)))
  Off Doamne dar câte tampenii nu sau întâmplat datorită faptului că Dorel a intrat și el în „brazdă”..
  Doar exemplul cu polițistul ăla din București ce mergea în timpul misiunii cu motocicleta de a intrat într-un crater ne semnalizat, și cate și mai câte pe care nu le știm noi, iar ei așa cum ai zis, tot nepăsători și inconștineţi se joacă cu viața semenilor..
  Trag speranță că vor veni si pe la conducere miniștri mai umani și vor da și legi pentru toată lumea nu doar pentru ei..
  Iti multumesc Ina,
  o seară faină să ai !!!

  Apreciază

 5. Grea întrebare! Greu de răspuns. Cu așa politicieni și guvernanți, cum am avut în 30 de ani… nu se întrevăd speranțe. Am irosit atâția ani buni, în care se puteau face multe, multe lucruri bune.
  Numai bine, dragă Ștef. Și…. să nu ne pierdem speranța! 🙂

  PS. Am încercat să comentez pe cealaltă pagină, pe Blogspot, dar nu reușesc. Comentariile dispar!

  Apreciat de 1 persoană

 6. Chiar, și câte nu puteau face !
  Eram prin 2005 in vizită la niște prieteni în Spania și m-am mirat câte drumuri bine puse la punct aveau, că de autostrazi nici nu mai pomenesc..
  La maximum 10 km dădeai de câte o autostradă, atunci, dar acum ?
  Mulți profită de fondurile astea europene si fac cate ceva, ai noștri nu sunt în stare să facă niște proiecte și banii se întorc înapoi, ba chiar suntem și taxați pentru asta..însă chiar și fără fonduri se puteau face lucruri interesante și bune pentru țară, dar așa cum ai zis, dacă de 30 de ani nu au fost în stare de nimic, înseamnă că aici este o problemă, și încă una foarte gravă..
  Și eu mai trag speranțe că asa suntem noi, și tot sperăm că vor mai veni la cârma țării și guvernanți mai puțin corupți..

  Ps. Ar fi trebuit să meargă și pe blogger că setarile le-am activat cu tot ce trebuie, dar mă rog, asta e..

  Mulțumesc Alex dragă de gandul tău, o săptămână superbă îți doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Da, ai dreptate, chiar că de multe ori uit să mai visez când văd că trece vremea iar drumurile sunt tot mai rele iar cu autostrăzile chiar și unele țări din lumea a treia ne-au luat-o înainte..
  Cât despre cei cu permisul luat pe nemeritate, iasă în evidență imediat ce dai peste gafele grosolane pe care le fac în trafic, și nu sunt puțini, vorba ta..
  Mulțumesc, Seară Plăcută Diana !!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s