BLACK FRIDAY ? ? ?

Foto:google

Voi Credeți în Black Friday ???

EU NU CRED !!!

Vă spun de ce, în primul rând nu suntem Americani sau Englezi, deci nu știm să facem comerț de calitate ! Nu dau nume, dar vă dau indicii ca să fiți pe fază !

Cum i-am decospirat eu și cum mi-am dat seama că sunt niște bandiți care vor să-şi vândă marfa crezând că vor prosti pe toată lumea ?

Or fraierii ei pe cine nu se informează și pe cei care se lasă pradă retinei oculare, dar nu pe mine !

Cu două săptămâni înainte de „vinerea neagră” mi-am luat o foaie și un pix și am dat buzna la vânătoarea de prețuri, unde credeți că m-am dus, primul pe listă a fost magazinul cu emoji vesel de bagat în priză, și am început să îmi notez prețurile și produsele, pe cateva dintre produse le urmăream eu ca asteptam de luni bune o reducere, și cum vine marea reducere am sperat și eu la ceva..

Al doilea a fost magazinul cu X mare și același procedeu, după care tot în aceeași zi trec și pe la magazinul cu cap de câine și am luat la puricat prețurile și de la dânși..

Vreți să continui, vă interesează, atunci căscaţi ochii ?!

Pentru mine unu black friday, înseamnă chiar așa cum se traduce, o vinere neagră la superlativ, deci băgați de seamă dacă sunteți fani ai acestei zile în care sperați la reduceri. Eu zic să nu mai speraţ ca să nu vă speriaţi..!

Am luat carnetelul în buzunar și m-am dus și eu să mă plimb chiar când era „targul” în toi, și parcă mă vedeam ca motanul ăla când vine fericit acasă cu coada ridicată și cu şoarecele-n gură, și nu mai știam de ce „picioare”, frigidere, mașini și televizoare să mă mai frec de atâta entuziasm :))) Numai că entuziasmul meu a luat sfârșit și coada mi-am bagat-o rapid între picioare când am început să compar prețurile.. Pentru mine era clar că nu poți ascunde motanul într-un sac că i se văd unghiile, așa arăta black friday-ul lor..

Merg la magazinul cu sigla ce are x la urmă și ușile se deschid siiiingure, exact ca la supermarketuri 🙂 pe atunci căutam un Mp3 player de la sony și i-am tot făcut curte de ceva vreme că mi-l doream, dar am zis să mai aștept, că poate, poate, voi gasi vreo ofertă la el.. Așa că intru înăuntru din nou, și aici tot cu entuziasmul la mine și ață la standul unde stiam exact că se află, numai că aici mă lovește o surpriză, a dispărut standul meu preferat, no, ăștia au dat lovitura cu oferte, ai naibi, bă ăștia au băgat la reducere și standul cu totul.. Numa că nu mă învârt eu bine pe-acolo că, hooopa, îl zărește tata ascuns în altă parte :)) Scot carneţel din buzunar și dăi bătaie, mă uit apoi la șoony al meu, prețul tot ăla de acum două săptămâni, doar la un mp3 am văzut o reducere de vreo 15 lei dar ăla nu mi-a plăcut.. Boon, am mai căutat și altele, nimic impresionant și fără vreo importanța vrednică de black friday..

Am vrut sincer să mă opresc, dar mă sună un prieten că i-ar trebui un boiler și să vad dacă sunt și ceva reduceri, deșii la ăștia mă așteptam la surprize, așa că cobor din metropolă cu primul bus și mă opresc la cuţu cu cascheta-n cap, ușile mi se deschid și nici nu dau bine buzna că deja o surpriză mă așteaptă, este vorba de o mașină de tuns gazonul care o luasem și stiam exact unde era standul și preț și tot, apropo de preț, același preț, și m-am tot învârtit eu pe-acolo și nimic senzațional de black friday, doar niste reduceri amărâte la produsele din secolul trecut..

Sursa:foto google

Concluzie: Nu înseamnă că dacă ai schimbat produsul și l-ai pus într-un alt loc, că le-ai șters de praf și pus o etichetă nouă cu reducere 50 la %, că le-ai tăiat stupidele alea de cifre de la urmă care se termină cu 99,99.099 pe care eu nu le suport, și că dacă le pui niște leduri îndreptate spre produse, așa cum are statuia lui Mihai Viteazul proiectore de jos în sus, uite că pe mine nu mă impresionează, pentru mine este un fel de alba/neagra, vinerea neagră, și atât !

Credeți în Moș Crăciun, este magic, si poate chiar se gândește la voi și vă face o surpriză plăcută în acest an, n-ai de unde ști 😆

Black Friday nu este pentru mine, nu m-au convins !

16 comentarii

 1. Bună, prietene! O, Doamne, ai dreptate cu „black friday”-ul românesc! Și ai dreptate și cu cel american! Da, aici chiar sunt reduceri mari de până la 70%. Însă aici mereu sunt reduceri, reale, și a-ți cumpăra ceva de calitate la un preț rezonabil este foarte posibil, dacă ai timp să umbli prin magazine. Și aș mai putea adăuga multe despre cum se face un comerț civilizat…
  Să auzim numai de bine!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Faptul că auzim aproape în fiecare zi câte un magazin care se laudă cu Black Friday, e încă un motiv să nu am încredere în reducerile mult trâmbițate. Firește că se vor da câteva exemple de norocoși care au luat câte ceva la preț de chilipir, dar asta-i doar pentru publicitate. Se scot banii de la cei mulți.

  Apreciat de 1 persoană

 3. Te Salut ! Tu ști mai bine cum stă treaba, mai ales că trăiești acolo și vezi zi de zi cum se face un comerț serios..
  Nu zic, poate or fi și la noi care să facă reduceri de bun simț dar foarte greu de găsit așa ceva..
  Pe aici cei mai mulți fac un fel de reduceri nesimțite gen, cresc prețurile înainte, apoi taie peste și pune preț nou lângă, astfel încât să te facă să crezi, dar prețul este de fapt tot ăla de acum o jumate de an, poate și mai mare..

  Weekend Plăcut să ai !!!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Mai sunt și din ăia care se luptă pe viață și pe moarte pentru o tigaie (fără teflon) luată la reducere..
  Nici eu nu mă îngrămădesc să fiu călcat pe picioare pentru nimicuri care mai mult sunt niște pacaleli ieftine, iar de cele mai multe ori, fie ies din garanţii, fie sau saturat să le mai țină ani de zile pe raion..
  Poate că sunt și care se respectă și vor să-și atragă clienții, sau pur și simplu să-și vândă marfa și să facă lichidare de stoc, in special la sfârsit de an, dar așa cum ai spus este foarte greu la noi să prinzi oferte speciale de bun gust fără să ai vreo surpriză neplăcută..
  Weekend Frumos Petre !!!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Ai dreptate, și am observat un lucru, la produsele de calitate ridicată nu se prea fac oferte, în schimb, atunci când vezi bileţelul cu mega reducere dw 50 la% deja acolo trebe căscat bine ochii că probabilitatea de țeapă este foarte mare..
  Merci, un Weekend Frumos să ai !!!

  Apreciază

 6. Sigur că așa fac! Aici poți returna un produs în termen de 6 (șase) luni de la data cumpărării. A, nu-ți cer dovada că de la ei l-ai cumpărat, pentru că au totul pe computere. Dacă ai cumpărat (îți dau un exemplu banal!) un pepene și nu-ți place gustul, îl returnezi și primești…2! Aș putea să-ți spun multe despre ce și cum, dar nu e loc și timp! Însă, și asta e dureros, ca aici nu se va putea face comerț în România. Niciodată! Într-o lună toate magazinele ar da faliment! Aici se merge pe onestitate, respect, bun-simț! Poate o să-ți mai povestesc câte ceva cu altă ocazie!
  Doamne-ajută! Un sfârșit de săptămână cald și liniștit!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Știam că nu se compară comerțul American cu al nostru și că acolo se respectă fidelizarea nu ca la noi, dar n-am crezut că chiar așa..
  La noi nu se poate discuta de respect și bun simț, pe când acolo dacă nu există bunul simț, atunci trebuie să-l înveți, altfel te învață legile de-acolo, plus că religia majoritară la ei este cea baptistă și penticostală, nu ortodoxă, și atâtea și atâtea culturi câte există acolo, dar nu vreau să zic nimic să nu o i-au de la frații orto :)))
  Mulțumesc, Weekend Frumos !!!

  Apreciază

 8. Nu trebuie decat sa urmaresti un produs cateva luni. O sa constati ca inainte de Black Friday pretul produsului creste, iar de Black Friday se aplica reducerea, in asa fel incat ajunge la pretul initial. Comert de Romania! 😦

  Apreciat de 1 persoană

 9. Așa este, și din păcate foarte mulți cad în plasa „reducerilor” dubioase..
  Eu unu sunt plictisit să merg cu lupa la vânătoare de reduceri, iar în ultima vreme ofertele mă cam spetie pentru că am văzut multe produse (electronice/electrocasnice) vin și la pachet cu o droaie de defecte și probleme tehnice..
  Mulțumesc, o Zi Frumoasă !!!

  Apreciază

 10. Salutare, dragă Ștef! Ai mare dreptate cu acest circ penibil, numit „Black Friday” românesc. Și deși lumea s-a lămurit de ani buni de aceste șmecherii caraghioase, oamenii continuă să le facă jocul acestor… păcălitori. Ceea ce mă miră este că toate acele instituții care se pretind pentru „protecția consumatorului”, „Consiliul concurenței” și alte bâzdâgănii inutile, nu iau nicio măsură. Dacă tot se dovedește manevra cu ridicat artificial prețul și apoi redus la același nivel, de ce nu sunt sancționați „scamatorii” de reduceri? Așa se face comerțul corect? Mă îndoiesc….Când o să le refuzăm păcăleala, vor vedea că nu mai au clienți de prostit, dar românul adoră să fie păcălit!
  Numai bine! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 11. Mi-ar fi plăcut să profite și brandurile de black friday și să-şi vândă marfa intr-un mod armonios fără să apeleze la fel de fel de „scamatorii” așa cum ai zis și tu, și astfel erau câștiguri de ambele tabere..
  Eu de când am căutat prin magazine doar la o mașină de tuns pantru păr, car o urmăream de mai bine de un an am luat-o doar cu o mini reducere de 10 lei care costa undeva in jur de 200 de lei, eu zic ca puteau lăsa mult mai mult, dar asta e..
  Când vorbim despre protecția consumatorului este ca si cum vorbim despre garda de mediu, sau despre alți lideri și inspectori meniți pentru treburi serioase, dar care sau făcut frate cu lupul..

  Eu sper ca oamenii să se sature să mai fie păcăliți și să nu le mai facă jocul dacă aceștia vânzători nu sunt serioși cu comerțul lor..

  Mulțumesc Alex Dragă, o seară liniștită îți Doresc !

  Apreciază

 12. Da, în special la produsele pe care te interesează și dacă faci treaba asta cu două/trei luni înainte, astfel să-ţi faci o idee ca să nu pici în plasa exagerarilor lor..
  Eu de exemplu, am văzut unele prețuri mărite de black friday la produsele care se vând bine, iar cei naivi care merg să cumpere doar la astfel de reduceri foarte ușor pică în capcană..
  Merci, Multe Salutări !!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s