Dilema nr 4. Ne Întreabă Cineva ???

Sursa: google foto

Noi Românii suntem nimeni în Țara asta ???

Poate mă ajutați voi !!!

In 2002 a venit în România cel mai mare terminator de oxigen și verde, se numește holzindustrie schweighofer, nici nu am scris cu litere mari că nu merită..

Parcă acum văd episodul ăla sumbru de la stiri in care preafericitul ion iliescu (tot cu litere mici, pentru că oamenii ăștia sunt niște nimeni pentru mine) și cu frații lui, este vorba despre cei care țineau cu dinții de frâiele țării, și erau lângă un semafor, nu semaforul de lângă parcul Arini din Sebeș, semaforul din curtea monstrului proaspăt scos din cutie, gata să aștepte ca zâmbăreţul nea ion să apese butonul „semaforului”, (un aparat cu două becuri sau mai multe de culoare verzi si roșii care au un buton, care acționat de catre cineva schimbă culoarea becurilor roșii in verzi) ceea ce însemna, știți ce vreau să zic, adică a se elibera „fiara” gata să purceadă la pădurile noastre, să măcelarească munți întregi de păduri de molid și altele..

Și parcă îl văd pe ionică rânjind fasolea, cum abia a așteptat să-şi încheie austriacul discursul, să apese butonul, să de undă verde la masacrul taierilor de păduri, si binenteles, inconjurat de gloata celor care ar fi trebuit săi dea două palme, pentru că vorba-ceea, erau șefi destinați și consacrați cu protejarea pădurilor și conservarea lor, dar nu, nu, nu, nu, ei radeau la unison cu șeful lor mai mare iliuţă, de parcă ar fi venit ausriecii să ne facă ceva bine, să ne facă plantări, nu exploatări..

Booon, dilema mea cea mai mare este, va intrebat pe voi cineva dacă sunteți de acord cu venirea lu holz la noi în țară ??? Sa făcut referendum pentru treaba asta, să ni se ceară și nouă parerea, dacă da, ori ba, dacă îl lasăm să bărbierească munții, apoi să facă tot la noi prelucrarea materiei lemnoase, lăsând in urmă folmardehida care se face vinovată de multe cazuri de cancere de la noi din judeţ ???

Pe mine unu nu ma întrebat nimeni, pentru că oricum ei știu răspunsul nostru, deaia nu ne întreabă..!

O altă dilemă, deci dacă pe noi nu ne întreabă nimeni, iar ei taie și spânzură in grădina Maicii Domnului fără să fim întrebați, atunci cine mai suntem noi în țara asta dacă nu avem dreptul la o opinie, la un cuvânt, sau nu contează ???

Sursa:google foto

Au venit de data asta canadinenii să ne scobească munții tocmai din inima României.. Bă, nu știu, dar la toți ăștia le place să se dea tot la inimă aici, tot pe lângă „sufletul” României se cuibăresc, poate le ține cald zona asta a țării, se simt mai iubiți si împliniți aici la inimă, o fi asta, poate ungurii știu mai bine să ne spună ?!

Și au venit tocmai din Canada prin 2000 să facă niște „carii” adânci munților noștri care aur poartă, (vorba lui O. Goga), Cea mai mare sursă de zacamant aurifer din UE, se află aici la noi in țară, iar noi o dăm lor, aproape gratis..nu noi, că pe noi nu ne întreabă dacă vrem, sau nu ???

Tu și eu, niște muritori de rând, simpi cetățeani al acestei țări, am fost întrebați, bă ești de acord să vină în „sânul” țării R.M.G.C (Roșia Montană Gold Corporation) și să facă escavaţii, sa ne ia aurul, și alte minereuri rare ???

Intr-o zi o să ne zică, PAAA-A, v-am furat plomba aurită, v-am lăsat o carie mare, cu sângele și mizeria în gură, (de fapt așa și arată cianura), și cu gura căscată, iar noi „vom cerși din poarta-n poartă..🙈

Sursa: google foto

Acum nu știu in ce măsură mai face RMGC exploatări acolo, dar din momentul in care niște oameni au fost poftiți afară de pe muntii lor auriţi si li sau dat locuințe și blocuri în alte zone, și din momentul în care băieții și fetele de la Green Peace au fost luați, la propriu pe sus, de catre garda de corp al guvernului, așa cum o mai numesc eu jandarmeria, atunci eu cred că se face, cu sau fara să fim noi întrebați, cu sau fără transparență, iar dacă se face pe bază de cianuri, ceea ce e mai mult ca sigur, pentru că doar nu vor face ca pe vremuri in stil clasic care durează o veșnicie, nu ???

Voi știți de catastrofa ecologică din Canada care a avut loc pe 4 August 2014 pe Muntele Polley, unde 5 milioane de metri cubi de cianuri extrem de toxice pentru om și mediu, a reușit să perforeze pereții de anrocamente, ducând la deversarea cianurilor in acel râu din apropiere si in alte două lacuri, iar dezastrul și cotele de toxicitate sunt greu de remediat și anticipat chiar până in prezent..

Credeți că dacă vor face asemenea baraje de stocare a acizilor, nu vor reuși să perforeze digurile și să se intample drame ca cea de pe Muntele Polley ???😱 🔒 💀 🆘 ⛔

Cât despre vânzarea terenurilor la străini o să vă las pe voi, că mi frică să nu mă scăp la vale și nu mă mai pot opri, și să îmi spuneți dacă pe voi v-au întrebat dacă le dați voie să felieze România pe bucăți și să o ofere strainilor pe tavă, că pe mine nu m-au întrebat, și tare mult aș vrea să mă întrebe ??!

Sursa: google foto

Cu astea fiind zise, prietenul voatru Stef, vă dorește de pe acum, un sfârșit de săptămână Minunat și un Weekend fără Dileme !!!

23 de comentarii

 1. Nimeni nu ne întreabă și nici nu are nevoie de părerile noastre! Uneori am impresia că există așa o politică de nimicire a populației printr-un război ecologic. Există! De ce nu? Pentru ce ar mai avea nevoie ,,mai marii” de noi ,,furnicile” ordinare? Oricum vom muri odată și odată, iar ei de ce să nu-și facă mendrele… Degrabă vom fi străini și pe planeta noastră. E groaznic, dar real…
  Un weekend liniștit!

  Apreciază

 2. Suntem străini în propria noastră casă, pe propria noastră planetă, bine spus !
  Și mă bucur pentru că n-au găsit, și nu există și alte planete asemanatoare cu Terra, pentru că soarta lor era la fel ca și a planetei albastre..
  Asa că dacă așa cum ai spus tu, nu vom lua măsuri de contracarare a poluării, defrisarii, consumerismului, atunci se prea poate ca să natura să ne ucidă pentru că și noi i-am făcut mult rău, dacă nu generația noastră, atunci sigur cele viitoare..

  Multumesc, weekend superb și ție !!!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Canada are o legislație foarte strictă și cred, respectată.
  Uneori, suntem și noi complici și nu mă refer la ilici & co.
  Pădurile tăiate pe furiș de hoți, cu acceptul altor hoți slujbași ai statului. Apoi, au venit apele și le-au luat casele.
  La Roșia Montană s-au bucurat că le-au fost cumpărate terenurile. Probabil că au fost unii presați, dar majoritatea, nu. Marele investitor sosit de nicări, ivit din neant, era băștinaș cu toate metehnele noastre.
  Nimic nu se face fără complicități – atât ale celor plătiți bine să n-o facă, cât și ale plebei.

  Apreciat de 3 persoane

 4. Din păcate ăsta este cruntul adevăr și chiar n-ai cuvinte ce să mai zici..

  Intr-un fel ne merităm soarta, de altfel nici conducători n-am prea avut să fie conducători pentru patrie nu pentru casele și bunastarea lor.

  Multumesc Florin, Weekend Fain !!!

  Apreciază

 5. Noi suntem niste indatorati. Te intrebi cum de? Pai simplu: s-au dat tot felul de credite. Unii si-au luat pt. telefon pe care nu au apucat sa il plateasca pentru ca s-a demodat si au luat altul si tot asa. Oh da.. nu e doar datoria insului, ci a tarii a noastra. Nu ne permite sa cartim, ne obliga sa… inghitim. In sec sa zicem ca sa sune frumos :).

  Vin si taie paduri, vin si fac fabricute, vin si aduc deseuri, vin si iau minereuri… sau mai sunt si cei de injecteaza chestii ca sa ia gaze (sist-ul lui Peste). Vin sa testeze ignitium si 5g (ba chiar si ror-ul cand eram prin liceu si abia aparuse… desi vorba aia, cei de-a 12-a aveau vaccinarile la zi si nu aveau de ce face acel vaccin).

  Despre RM am inteleg ca ne-ar fi dat in judecata (mi-a zis si mie cineva, nu m-am interesat) si ca am fi si buni de plata si cu buza umflata. Daca o fi asa… vom vedea. Poate.

  Cat despre vanzari de terenuri… :). Pai nu s-a vrut privatizare? Nu s-au vrut investitii? Zau asa.. Ca daca cineva incerca sa zica ceva sarea comentacii si tunau „comunistule” si asa mai departe. Si omul doar intrebase de ce acel teren urma sa aiba o soarta nu tocmai ok, cu o fabrica poluanta si ce masuri urmau sa se ia in acest sens. Cred ca era legat de o fabrica ce producea telefoane.

  Dar sa o luam ca si cu datoriile si ratele si … sa ne intoarcem la individ. Nu a luat nea Xulescu pamant si apoi a vandut padurea pe o masina si nu l-a interesat ce se intampla cu ea apoi? Ba da… stiu doar eu cativa care se mai si laudau si erau si invidiati: pentru masini (neaparat nemtesti sa se laude si… intre noi fie vorba harburi poluante), aparatura casnica (probabil traiau cu impresia ca va dura 30 de ani cum erau ale noastre de se stricau si le reparai.. teapa) si alte chestii din astea trainice. Ah, da si au mai facut ceva. Au scapat de vacile autohtone si drigane ca nu dadeau suficient lapte … si se laudau cu vaca baltata de nu stiu unde ca deh..

  Auzi.. apropo de dileme. Cred ca era o piesa cu Nelly si Kelly.. Dilemma ( ce ma mai enerva .. hahaha). Nu mai scapam de ea, peste tot o auzeai. :))

  Apreciat de 1 persoană

 6. Dacă trăiești în România și nu numai, nu se poate să nu ai dileme sau măcar o dilemă mititică! Așa-i lumea asta rostuită, să nu te lase să stai liniștit o clipă! Întrebări de interes public, referendumuri…sunt fără „rost”! S-au făcut, dar nimeni nu le-a băgat în seamă! Spune-mi unul al cărui rezultat validat s-a aplicat!?? Că nu ne întreabă e clar, dar nu văd de ce ne-ar întreba!? Păi, dacă atât ne duce mintea să-i punem acolo sus, ei consideră, pe bună dreptate, că sunt întruchiparea milenară a înțelepciunii strămoșești, iar noi, talpa țării, niște….
  Ștefule, ne merităm soarta! Noi, ca nație, nu ne putem schimba! Trebuie să învățăm să spunem „noi”, abia apoi să vrem să ne schimbăm! Și eu te întreb: ne putem schimba!???
  Cred că aș mai putea scrie vreo trei zile despre asta, dar…
  Numai bine!!!

  Apreciat de 2 persoane

 7. In Romania societatea civila e atat de slab conturata incat nu e de mirare ca ni se intampla toate aceste lucruri.
  Politicienii fac tot ce le trece prin minte deoarece nu se tem de nimic, caci institutiile care au datoria sa-i controleze le sunt aservite in mare parte.
  In tarile cu adevarat democratice societatea civila se interpune acolo unde sesizeaza ca ii sunt lezate interesele.
  Uneori ajunge chiar sa reactioneze violent, violenta fiind direct proportionala cu derapajul politicienilor sau al institutiilor statului.

  Apreciat de 2 persoane

 8. E-heee! Stim cu totii de ce n-are ursul coada, dar… 🙂
  Ecologistii (nu ma refer la formatiunile politice, care-s apa de ploaie) au strigat si striga in continuare, dar nu pare sa li se alature prea multi cetateni – fiecare cu ale lui, au familii, au serviciu s.am.d. (eternele motive pentru care evita sa se implice desi afirma ca ii intereseaza – haha!) 😦
  Trebuie sa fim foarte multi pentru a opri defrisarile (dar cei platiti sa apere padurile se tem pentru viata lor sau sunt platiti bine pentru a inchide ochii, in unele cazuri); trebuie sa fim foarte multi pentru orice am dori sa indreptam in RO – si nu suntem, sau suntem imprastiati in diverse locuri din tara si nu avem acces unii la altii pentru a coordona un proiect cu sanse de reusita. Sa iesim in strada – chiar milioane! – si sa strigam „stop defrisari”, „stop exploatarea gazelor de sist / zacamintelor de aur” etc. e frectie la picior de lemn.
  Ce putem face noi, ca cetateni?! Nimic la scara mare! E nevoie de vointa politica si pentru a mari redeventele incasate de stat pentru diferitele concesiuni, si pentru a stopa defrisarile etc. Oamenii politici pot schimba / adopta o lege, dar degeaba o schimba daca oamenii care trebuie sa asigure respectarea acesteia nu pot, nu vor sau se tem s-o faca…
  Stim ce politicieni avem, stim cam cum sunt unii dintre cei care trebuie sa impuna respectarea legii… Aici nu mai e dilema, e cerc vicios. 😦

  Weekend frumos iti doresc!

  Apreciat de 2 persoane

 9. Ai dreptate, și nici nu cred că România a mai fost vreodată asa de mult îndatorată ca acum, și nici nu știu cum își va revenii din colapsul imprumuturilor, atât externe cât și interne..

  Am auzit și eu că a fost un scandal intre partea noastră și canadieni, dar mă tare tem că a fost de fațadă, in fond, așa ca si cu taierile de păduri, vorbaceea „afară vopsim gardul și în curte leopardul”..
  Tocmai de asta vin cu dilemele mele, că sunt curios alții ce dileme au și cum le văd..:))

  Da așa e !
  Îmi aduc aminte că odată făceam schimbul doi și noaptea la orele tarzi ne băga autobuze foarte rele, și pe lângă că nu dădea nici căldură, ne băga noxe la greu înăuntru, ceea ce pe mine ma înfuriat foarte tare și pe încă câțiva, dar erau uni care in loc să ni se alăture, ei erau împotriva noastră și am zis că așa ceva nu schimbă situația pe nici un plan când există atâția ignoranți și atâta diversiune între oameni..

  Treaba asta mă incită, mă exasperează și enervează la culme, când ei pe lângă că nu ajută pe țăran și cei care fac agricultură așa cum trebuie, pe deasupra le bagă și bete-n roate ca să îi incurce, slăbească și falimenteze sa poată ei să-şi promoveze mizeriile aruncate peste „gard” de alții care aduc si fac la noi comerț..
  Și mai vin cu boala vacii nebune, gripe de tot felul și pentru toate animalele, asa ca să pună pe țărani cu botul pe labe..
  Tristă situație !:(

  Si eu am auzit mult piesa asta la radio, și culmea mă că tot melodiile care nu-mi plac, tocmai alea se difuzează tot mai des și mai mult, cum este acum piesa asta nouă a lui spike cu salcâmii, pur și simplu fac alergie când o aud, halucinez, apoi când îi aud și pe alții că tot fredonează la două vorbe, două paie continu..
  Multumesc Mult Rux !!!

  Apreciază

 10. Aaaa, deci nu-s singurul om din universul ăsta cu dileme ???
  Încă am multe dileme, vreo trei stau gata să explodeze aici și sunt in așteptare, gata, gata să fie lansate..
  Intradevar, dacă ar fi prea bine poate ne durea liniștea, ha, ha, ha 🙂
  Am glumit !
  Păcat că sr aruncă atâția bani in campani de constientizare apoi asa cum ai spus, se alege praful de ele..
  Nu știu, cred că asta este tot o dilemă mare dea mea, nu știu cum se face că eu votez tot ce nu vreau să vină la putere, și culmea că tot ceilalți au ieșit.. Mă tare tem ca-i doare pe ei undeva de voturile noastre, sper să nu fie așa..!

  Și eu de multe ori zic că ne merităm soarta, că văd că mergem din rău în mai rău, iar ignoranța și diversiunea dintre noi oameni ne face din ce in ce mai rau și mai răi, dar eu încă mai visez, și încă mai cred în minuni..

  Multumesc Mult !!!

  Apreciat de 1 persoană

 11. Să ști că tot nu inteleg de unde este, și cine produce la noi în țară atâta diversiune, și de ce atâția oameni stau în ignoranța, bine, nu doar la noi, dar la noi se pare că este o patologie sa nu te intereseze cine conduce țara, cum o conduce, de ce să mergi la vot, de ce aia și cealaltă, bine că se pricep toți la fotbal, și toate televizoarele de la terase difuzează doar fotbal, iar noi ca țară suntem cam paraleli la acest sport.. Si bine că toți vorbesc despre politică, dar de atâția amar de ani n-am fost în stare sa alungam și să maturam acest partid infect de la conducere, dar ne pricepem noi la politică..

  Noi inca nu stim sa protestăm și să facem mișcări stradale cum fac alții, și nu doar pentru lucruri mari, chiar și pentru lucruri care nouă poate ni s,ar părea banale, străinii ies in număr foarte mare în stradă și le bagă „pumnul” in gură, și le arată că nu sunt singuri pe lume..
  Bună observația ta !

  Merci, o Seară Frumoasă !!!

  Apreciază

 12. Cred că am făcut o greșeală, ori WP are probleme, in fine, raspunsul pentru tine se află sub cel al Dianei, cel care incepe cu „Să ști”, Mulțumesc !!!

  Apreciază

 13. Eeee Diana, mă bucur ca mai descoperit și aici 🙂

  Se pare că până și proverbele noastre românești sunt parcă tot impotriva noastra, ori se reflectă in ele cruntul adevăr, sau cei care le-au scris au fost niște vizionari care au prevestit prin gândurile lor viitorul nostru..
  Așa am zis și eu ca degeaba te trezești sa faci proteste și merg doar 500 de oameni, asta e un caz fericit, că am protestat si cu doar 10 oameni și a râs jandarmii de noi la propriu și ne-au întors spatele tot la propriu și ne-au zis că noi n-avem voie să vorbim, ca ei trebuie să vorbească, ca să vezi..!
  Din păcate suntem un număr foarte limitat așa cum ai spus tu, cu cei care facem o strigare și vrem să se schimbe ceva in această țară, restul sunt așa cum ziceai, toți cu motive de un fel sau altu, însă eu sper sa nu fie prea târziu când lumea va conștientiza că banii nu vor produce oxigen, că defrisarile si poluarea ne schimbă fundamental lumea in care trăim, iar acest climat care ar fi trebuit să ne facă bine și să ne furnizeze echilibrul stabil pentru existența noastră, va deveni dușmanul nostru și intr-o zi se întoarce împotriva noastră..

  Multumesc Mult,
  Noapte Bună !!!

  Ar trebui sa luam exemplu de la francezi ce înseamnă să faci un protest și miscare de stradă..
  Mereu zic că suntem prea molatici, prea buni, prea lasatori, ceea ce DA credibilitate celor care ne conduc..

  Apreciază

 14. Eu credeam că sunt anormal cu dilemele mele, păi atunci o să le mai dau drumu si celorlalte dileme să curgă, dar pe saptamana viitoare, sper, că tare multe mai am, si parcă dacă le dau drumul si le zic și altora, parcă mă mai eliberez..
  Multumesc Mult !!!

  Apreciază

 15. Ce pot sa zic, Stef, e crunt.
  Pe noi nu ne intreaba nimeni absolut nimic despre ceea ce se petrece in tara asta.
  Poate doar atunci cand parerea „poporului” este importanta in vederea tarilor dezvoltata, dar care mai apoi va fi „modelata” dupa bunul plac al politicienilor, dovezi sunt destule.
  Ah, si mai stiu cand, la alegeri. Atat suntem noi importanti si bagati in seama.
  Si cred si eu ca strainilor le convine sa mearga intr-o tara straina, la alt popor sa ruineze ceea ce natura le-a daruit, comorile ascunse, doar n-or fi prosti sa fure din tara lor? Doar in Romania se poate.

  Apreciat de 1 persoană

 16. Da, asta mă doare și pe mine, și așa mă tot intreb, oare așa făceau și cei din trecut, așa făcea Mihai Viteazul, Avram Iancu și alții care au condus și adus țara asta până aici, oare se tot înțelegeau între ei, nu au făcut cu sufletul și dorul lor arzător pentru binele țării ???
  Zic și io !

  Dacă ei faceau ce fac ăștia din zilele noastre, mă tot gândesc oare ce limbă foloseam noi acum aici pe blogging și în graiul nostru zilnic ???

  Dacă și Stefan cel Mare le zicea Moldovenilor când veneau Turcii, vedeţ bă că vin ăia cu semiluna roșie pe voi, no, voi mergeți și batevi-ţi cu ei că io mă duc să mă culc vreo două ceasuri, și nu cumva să-mi strâce careva tihna..

  Draga mea, din puncul meu de vedere, bastarzii ăștia nu sunt vrednici să-și conducă casa lor, darămite să stea în fruntea țării..
  Pe Veronica eu nu aș angaja-o să-mi facă curat prin casă sau să fie educatoare la grădinița și ea o ajuns prim ministru..
  Eu pe oricare femeie de aici de pe blogging, inclusiv pe tine, aș lăsa-o să conducă și să reprezinte România și bag mâna în foc că ar face treabă de 1000 de ori mai bine decât a noastră Vero, că de vorbit nu mai zic nimic..
  Veronica se afla in Jud. Hunedoara și o zis ca se afla in Vâlcea, când am auzit știrea era seara târziu și am mai stat un pic să nu adorm imediat să am vre-un coșmar dăncilesc, am zis să mă uit la un film dade uit..

  No, ăștia ne conduc pe noi, așa că, să sperăm că mai putem rezolva așa cum ai spus, prin vot, și să sperăm ca vor ieșii oamenii in număr cât mai mare să-i starpim de-acolo pe oamenii ăștia..

  Merci tare fain că te-ai alăturat veșnicelor mele dileme..
  O Zi Frumoasă îți Doresc Katy !!!

  Apreciat de 1 persoană

 17. Ce dilema! Cin’ sa ne intrebe?? Cui ii pasa?? Nici noua, celor simpli nu prea ne mai pasa. Cei de sus sunt creatia noastra. Noi le-am permis, pana la un punct. Restu sunt multe manipulari si jocuri de culise. Oricum privind inapoi cu manie, se observa patinajele, locul unde se pute face o schimbare. Si n-a fo’ sa fie! 😦 Pe pielea noastra, da’ mai ales pe a generatiilor viitoare..)
  Suntem departe de lumea civilizata. Eu visez, dar sunt si sceptica uneori.

  Apreciat de 1 persoană

 18. Scuze, subscriu că am apăsat pe trimite din greșală.. urâţii ăștia de la WP au pus stupidu ăsta de buton chiar aici in dreapta jos și cred că tre’ să-mi las manichiură că tot așa paţesc că apăs pe trimite în timp ce scriu mesajul.. O funcție pusă mai rău ca aici n-am văzut nicăieri..

  Nici nu mai știu despre ce trebuia să mai zic..?
  E mai bine uneori să fi sceptic decât să trăiești o viață întreagă cu iluzia că intr-o zi va fi mai bine..
  Mai zic și eu cate-o dilemă că așa mă mai eliberez, ce să zic..:))

  Multumesc Ina, o Zi Frumoasă îți Doresc !!!

  Apreciază

 19. O, da… Nu ne întreabă nimeni nimic, iar toți ăștia de vin, fac ce vor ei! Pentru că niște „aleși ai poporului” au considerat că pot face ce vor cu bogățiile țării. Oamenii de rând sunt buni numai atunci când li se cere votul. Și atunci sunt îmbâcsiți de minciuni și promisiuni deșarte. Păcat că suntem un popor prea răbdător și bleg și nu știm să ne lupătăm pentru dreptatea noastră…
  Numai bine, Ștef! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 20. Cred că aici este marea noastră problemă, exact cum ziceai, suntem noi prea buni, până și versurile imnului național ne dă de gol cu somnul nostru..
  Să sperăm că nu mai dormim prea mult și le vom arăta că mai suntem și noi pe-aici..
  Multumesc Alex de aceste gânduri și un weekend fain îți doresc în continuare !!!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s