Cu Bicla pe Coclauri 5

Pistele de biciclete ??? Unde !!!

Sursa: google

Oare avem piste de biciclete și nu știu eu ?

ALOOO, PRIMARILOR !!! ???

Aici este povestea voastră în acest articol, dacă mai știți să citiți articole si site-uri !?

Voi administratorilor, voi zugraviti o portiune din carosabil cu roșu, mai puneți și o siluetă cu forma de bicicletă, asta dacă mai aveți chef, și voi o numiți pistă de bicicletă ???

In unele cazuri nici macar nu le mai vopsesc, trasează doar o dungă albă, și cam atât, .. Nu că m-ar deranja treaba asta, și nu înțeleg de ce ai noștri le vopsesc cu roșu pistele, sau poate da, pentru că unele dintre ele sunt un real pericol pentru noi, WHAAAT ???!!!

Pe lângă că avem și puține, și astea sunt de cele mai multe ori capcane periculoase, pentru că așa se întâmplă când scapă Dorel din „lesă”, nu poate el sa-si facă și treaba bine până la capăt, mereu si mereu îi rămâne semnele incompetentei pe unde lucrează..!

Imagini foto: google

Sursa imaginilor: google foto

Dacă nu te întâlnești cu o ciurdă de vaci care traversează pe acolo (știți ce lasă in urma lor), atunci sigur o să întâlnești mașini, tractoare și alte tinichele stationate, parcate, abandonate, exact de-a curmezișul pe pistă noastră de bicicletă.. Evident, la cât de problematic este sistemul nostru de parcări, unde naiba să-și mai parcheze șoferii masinile, nu ??

Imagini foto: google

Poate mai bine le-ar sta mașinilor care sau „adaptat” pe pista de bicicletă, sus pe o platformă, poate așa e mai sigur pentru toată lumea..

Cu vreo trei săptămâni in urmă, cobor cu portocală spre oraș, bucuros că mă apropi de Micești, (cartier lângă
Alba-Iulia) numa bine intru pe pista de bicicletă, fericit că am scăpat de traficul infernal de pe șes, dar nu m-am putut bucura prea tare că din față venea „galopând” un câine imens, ciobănesc, va spun sincer că dacă un lup se întâlnea cu el, făcea lupu pe el de frică la cât era namila de mare.. Da, stați liniștiți că nici eu n-am scăpat mai ușor, și nici nu-i sigur dacă n-am scăpat și eu ceva in chiloți de teamă, doar că eu m-am dat imediat jos si m-am dus de partea opusă a dihaniei care încet, incet sa tot dus în lumea lui, pe pista de biciclete..

Nu am discutat despre faptul că pietonii ne ocupa în totalitate pista de bicicletă, crezând că silueta de pe asfalt nu le interzice accesul pe pistă, ci doar îi anunța că din când in când se mai circulă și biciclete, că din când in când mai au voie și biciclistii să circule pe acolo..

Dar de pancarde cu reclame puse pe piste de bicicletă sa vorbesc ???

Pista de biciclete eu o înțeleg printr-o bandă special concepută pentru mersul cu bicicleta, asta inteleg eu, sau n-am inteles bine !?

Pai dacă bunica trage după ia caruciorul cu butelia pe pista de bicicletă, atunci eu pe unde merg, deșii există pietonala la fel de lată și de finisata, poate mai finisata..Dacă duci vaca la păscut pe pista de bicicletă, probabil dacă este vopsită cu verde deaia sunt gropi, pentru că tot mușcă vaca din asfalt, pai atunci eu ce fac, ma tot dau jos de pe biklă, apoi iar urc, si tot timpul tre’ sa fac jaloane printre capcane..??

Sunt întrebări care vi se adresează vouă primarilor, nu ție Mircea Hava, primarul nostru, (ca persoanele de față se exclud) ca ție îți place mersul cu bicicleta și sunt mandru de pistele de la noi din orașul Alba iulia, este drept că sunt cam puține dar trag nadejde ca pe viitor să se mai facă si altele, dar fără Dorel în acțiune, așa nu merge, așa mai bine merg pe coclauă că este mai sigur dacă nu se fac lucrurile cu cap..

(Aici am vorbit la modul general despre piste..
am vorbit in numele tuturor, ca să fim înțeleși)

Până data viitoare pedalati cu incredere, și lasati-mi ifosele mele, dar mai aveți grijă la pistele facute de mântuială, va puteți accidenta !


Cu Prietenie Ștef !!!


17 comentarii

 1. La noi se merge bezmetic pe trotuar cu bicicleta. Candva tot se va accidenta cineva, ca nu ii poti auzi mereu, sau poate vrea un copil sa o ia fix atunci la fuga .. sau mai stiu eu ce.
  Nu am mai mers de mult cu bicicleta pentru ca nu am pe unde. Prin zona pe la noi.
  🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Așa este peste tot, ai perfectă dreptate !

  După experiența mea, mersul cu bicicleta, nu vreau să zic că este sinucidere, dar in multe cazuri tu ca ciclist te supui la multe pericole, doar anul trecut au murit doi biciclisti loviți de mașini pe la noi prin oras, si uneori îmi pun eu intrebarea, Doamne, poate urmatorul pot fi chiar eu.. :((
  Există trei probleme grave la noi in țară care îngreunează si împiedica mersul pe bicicletă, iar la noi in ardeal sa deschis piața de biciclete in ultimii ani ceva enorm, dar autoritățile nu vor să facă nimic in acest sens, sa incurajeze mai mult mersul pe bicicletă și să facă piste serioase pentru biciclisti și infrastructura, nu glume..

  Deci, dacă mergi prin oraș printre mașini, așa cum merg eu, ești supus la două riscuri, fie riști să fi lovit de vreo mașină oricand, pentru că șoferii nu ne vor in trafic, iar uni au impresia că noi suntem invizibili și că pot trece prin noi că nui nici o problema, iar a doua este că tragi la greu noxe in nas de la masini..

  Mersul pe trotuar are trei mari probleme, 1 poți lovi orcand vreun pieton sau copil, așa cum ai spus tu,
  2 te poti accidenta pentru că sunt enorm de multe pancarde, placi, standuri cu reclame puse pe marginea magazinelor care trebuie sa le eviți făcând slalom printre ele si printre pietoni si 3 te vede poliția si îți dă 150 de lei amendă urgent..

  Mai rămân coclaurile, iar aici intru eu in poveste 😐
  Tot două probleme mari avem, 1 risc major de accidentare datorită lipsei de infrastructură, 2 câinii fără stăpân sau cei de la stână care te culcă urgent, deșii ultima cursă a fost cu un astfel de eveniment care sa terminat doar cu o muscatura minoră la adidas..

  Deci, concluzie, dacă ești curajos și fără frică de moarte, pedalezi in Romania cu incredere sfidand legea lipsurilor infrastructurii, dacă nu, mersul pe jos face piciorul frumos :))

  Deșii ciclismul este un mijloc de deplasare destul de rapid dar care nu polueaza, nu produce ambuteiaje, nu necesită parcări speciale, si totuși nu înțeleg lipsa de perspectivă a auroritatilor, a guvernului, in fine !

  Îți Mulțumesc Mult Rux !!!

  Apreciază

 3. Ai dreptate: e o mare, mare problemă. Multe piste sunt făcute numai ca să fie bifată o altă mare ploconeală a unora, cu nişte bani frumoşi. E dezastru cam peste tot.
  Şi da, unii, deşi e pistă făcută, preferă trotuarul. Trist!

  Apreciat de 1 persoană

 4. Intradevar este o mare harababură, nimeni nu ascultă de nimic și de nici o regula, recomandare sau lege, fiecare face ce vrea fiecare, mereu si mereu așteaptă să vină poliția să-i ia de pietonala sa-i puna pe pistă, si invers, pe cei de pe pista de biciclete sa îi tragă deoparte pe pietonii care nu trebuie să ocupe pista când este trotuar pentru pietoni..
  Eu tot sper să ajung zile când vad un pic de rînduială intre oameni, adică, băi nene, dacă tot este pistă de biciclete, pai dute pe pistă nu tot încurca pietonii și speria, și e valabil în multe chesti ca să fie o ordine impusa și respectată pe cat posibil de fiecare..

  Multumesc Potecuţo, ști tu cum stă treaba cu pistele de biciclete, pentru ca Sibiul vostru este in topul celor 3 orașe cu cei mai multi km. de piste..

  Ziii Frumoasă îți Doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

 5. E un subiect care ne intereseaza aproape pe toti. Zic ‘aproape pe toti’, deoarece i-am scăzut pe politicieni.
  Acum s-au inmultit si trotinetele si tricicletele pentru bătrăni…
  Să auzim numai de bine!

  P.s. Eu, ca pensionar, caut/incerc sa nu incurc oamenii grabiti: umblu pe jos si cu transportul in comun (că e gratis!). Cumva, sunt martor obiectiv la ceea ce se intâmplă in trafic.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Da, aveți dreptate !
  La noi in Ardeal sa dezvoltat piața bicicletelor ceva enorm, si cred că si in restul țării, dar problema mare este că nu există infrastructura necesară pentru traficul tot mai intens, și cerința tot mai mare pentru biciclete, trotinete și alte moduri de deplasare pe două sau mai multe roți, iar acum am observat o explozie de apariții de biciclete, trotinete și scutere electrice..
  Treaba asta este îmbucurătoare că se trece pe biciclete și pe alternativele electrice, dar rămâne intrebarea, când autoritățile vor lua in calculc ca să dezvolte infrastructura pentru biciclete, astfel incat să nu moară ciclistii loviți de mașini, sau să lovească pietonii și copiii pe trotuare ???

  Mergeți cu autobuzul, e mai sigur O Săptămână Bună vă Doresc !!!

  Apreciază

 7. Parca imi e frica sa ma apuc de invatat sa merg cu bicicleta urmarind fotografiile postate de tine.
  E un pericol sa stii sa pedalezi pe drumurile astea.
  Ai posibilitatea sa iti gasesti sfarsitul pe drumuri surpate sau curbate, sau in cel mai rau caz pe parbrizul unui BMW condus de un om cu „valoare”.

  Toate cele bune si un weekend minunat! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 8. Heeei, Katyyy ???
  O să mă apuc să șterg pozele alea, deșii realiste, dar le șterg sa nu mai vadă și alții, Doamne Ferește să mă trezesc doar eu pedalând !!!

  Dar nu voi putea să tot arunc gunoiul sub preș că tot va ieșii la suprafață..

  Eu sincer mi-as dorii din tot sufletul sa înveți sa pedalezi, e atât de relaxant, plăcut și frumos să mergi pe bicicletă, mai ales ca femeie este și sănătos, dar asta e, ce să zic..

  Ps. Și te-ai gândit să lovești toate stelele din dotare ???
  Era telefonu pe masă, si în timp ce beam o limonada, numa ce am auzit, pâc, pâc, pâc, pâc, iar la urmă a facut un fel de bâlbâială, că i-au mai venit o duzină de stele și na mai făcut față și a făcut ceva de genu, pârppppp..

  Îți Mulțumesc din Suflet, a venit toamna și pe cararea mea,
  O Toamnă plină de bucurii îți Doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

 9. Totuși subscriu !
  Dacă ai dorința de a învăța să mergi pe bicicletă, sfatul meu este să înveți cât mai curând să pedalezi si va fi bine, mai ales că tu ești fată mergi liniștită cu ea..
  Chiar și pe trotuar dacă mergi încet si frumos, treaba merge bine, și nu are nimeni treabă cu tine..
  Eu am mers sute de km si n-am pățit nimic..
  Cu puțină atenție și treci cu bine peste toate..
  Îți țin pumnii și ai Verde de la mine să înveți să mergi pe biclă..☺👍

  Apreciază

 10. No,dacă zic cum sunt pe la noi pistele de bicicletă, s-ar putea ca unii să mă „tragă” de urechi că fac comparații! Deci, nu spun! Dar voi spune cum sunt cele din Cluj, unde poposesc din când în când! În Cluj sunt multe, dar mereu se găsește cineva să le dea altă întrebuințare! Dar eu, una, nu mă mir! Atâta vreme cât tu ca pieton circuli printre mașini, că trotuarul este loc de parcare, ce să mai zici!

  Apreciat de 1 persoană

 11. Asta este crunta realitate din terenul de „fotbal” al adminitratorilor !
  Și n-ai cum să fi contrazisă că asta este ceea ce vedem, din păcate..
  Nimeni nu ascultă de nimeni, toți își fac legea singuri, astfel se creează harababura asta..
  Evident că, pentru a nu se transforma urbanul intr-o junglă, trebuie ca lucrurile să fie bine puse la punct, cu legi stricte, cu poliția în acțiune nu doar la pândă, parcări suficienta ca astfel șoferii să nu fie obligați să ocupe pietonala și pistele noastre..

  Nu mă duc mai jos că mi frică să nu mă urecheze careva și pe mine..

  O nouă săptămână mai Bună îți Doresc și Mulțumesc de gânduri !!

  Apreciază

 12. No, tre’ să-ți răspund! Poliție la pândă!? Și aici stau polițiștii la pândă! Prin „tufișuri”! Și au vreo 5 (cinci) mașini sub acoperire! Aici numerele mașinilor sunt doar pe spate. Poliția stă în spatele tău și te verifică. Nu te opresc decât dacă ai abateri! Dar, frate, amenzile sunt amenzi, indiferent de „cine” este cel care a greșit! Și dacă miști în front când ești oprit, te poți alege, în cel mai bun caz, cu cătușe și cel puțin o săptămână de închisoare! Cealaltă variantă o știe toată lumea!
  Clar, fără aplicarea legilor, adică amenzi usturătoare, nu ne vom disciplina. Și încă ceva: dacă nu ai loc de parcare, nu parchezi, pleci acasă!
  Doar bine să ai!

  Apreciat de 1 persoană

 13. Îți Mulțumesc !
  Stăteam și citeam rândurile tale și parcă pe moment mă chinuiam să înteleg, oare chiar este posibil, ore de ce la noi nu se fac lucrurile să meargă, ce ne lipsește..
  Am impresia că suntem în lumea a treia când faci astfel de comparații te vezi în urmă rău de tot..
  Super să nu apuc și eu pe-acolo, că no să mă mai întorc la corupția de-aici !
  Scuze, cum îți place să ți se spună ?
  Multumesc, Noapte Bună !!!

  Apreciază

 14. Simplu de tot: Aura. Te rog, așa să-mi spui! Sigur nu te-ai mai întoarce! Vezi tu, ție ți se par ieșite din comun, dar toate astea sunt atât de normale că doar când ajung în țară realizez că acolo chiar totul este „anormal”. Că este absolut normal să existe coșuri de gunoi peste tot (nu am văzut încă coșuri de gunoi pline!); că este normal ca în parc să existe grupuri sanitare foarte curate, nu numai cu hârtie igienică și prosoape de hârtie, ci și cu tampoane pentru femei! Că există și poliția parcurilor, că indiferent de gradul polițistului acesta este foarte amabil…
  Că niciodată nu m-am simțit în pericol și nici nu mi-a fost vreodată frică de ceva!
  Gata!
  Noapte buna!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s