Dilema numarul 1

Poate mă ajutați voi ?

 • Când wifi stă activ pe timpul nopții, iar tu, sau altcineva al casei, nu are treabă cu internetul, nici filme sau muzică nu ai de scos, că vorba-aceea, nu mai suntem in vremea aia când trebuia sa mergi să-ţi faci cumpărăturile până se încărca un film, nu ?? Atunci dilema mea este, de ce merge ruterul pe timpul nopții degeaba, apoi toate creierele care dorm, sunt expuse la radiații, spre bucuria, și fericirea celor care ne furnizează energia electrică, pentru că ei au de câștigat de pe lipsa comoditatii noastre, apoi mai câștiga la afacerea asta și vânzătorii de aparate furnizoare de wifi, numite astfel și rutere, cu (o după r), care dacă sunt lăsate non stop să polueze cu unde, pe toți membrii familiei, și vecinii, de-a pomana, atunci tre’ să știți că un aparat wi-fi, nu are o viață mai lungă de doi ani, drept urmare, mai trebuie să scoți din jeb, (buzunar) alți bani pentru achiziționare a unui al router..

Dacă tot ti lene să-l scoți de fiecare dată din priză, păi uite că îți vând un pont, dar te rog sa-mi spui un mulțam la urmă.. 🙂

Există de cumpărat prelungitoare cu buton pentru deconectat priza, și tot ce este băgat in priză, toate stecherele vor rămâne fără curent, printr-o apăsare de bumb.. sau, dacă chiar așa ești de puturos încât nu vrei sa te pleci până jos la parchet să oprești de la priză, atunci la priza de sus se poate face așa ceva, tot cu intrerupator, îi așa de greu, ??? Câștigi prin faptul ca nu te mai expui radiatiilor pe timpul nopții, nici pe alții, apoi câștigi, că modemul te ține mult mai mult fara să se defecteze, că este un aparat până la urmă, apoi câștigi bani la fractură, că nu mai tre să consumi ceva ce nu folosești.. did you understand ???

Staţ blanzi că nu scăpaţ așa usor de mine, că atatea dileme am io pe cap, de mă doare tesla..

Până la următoarea dilemă, folosiți wi-fi-ul doar când este novoie pentru a reduce radiatiile electromagnetice care zboară în toată casa, și la capra vecinului..

Același Ștef care vă Respectă !!!

11 comentarii

 1. 1. Router-ele nu au viața de doi ani. Am folosit unul cred că 10 ani, l-am schimbat fiindcă am schimbat furnizorul.
  2. Majoritatea router-elor acceptă programarea funcționării WiFi. Spre exemplu îl programezi (configurezi) să meargă zilnic de la 10:00 la 20:00. Trebuie să te uiți în manual. Dacă nu știi să accesezi configurarea router, contactează furnizorul.
  3. E adevărat că fără WiFi, router-ul consumă totuși, dar puțin.
  Și eu opresc WiFi noaptea (din configurare), dar am și rețea cablată prin casă. Pe de altă parte, există întrerupătoare programabile în comerțul socialist.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Da nea Florine, nu te contrazic, dar sunt modemuri care dacă te țin doi ani, atunci ești cineva, acum eu nu zic vorbesc de routerele cumpărate cu 500 de euro, eu zic de trompete din astea ieftine sau primite gratis la „pachet” cu oferta..
  Oricum îți Mulțumesc de comentariu, și da, sunt pe drumul de a mi se elucida misterul dilemei, am mai învățat ceva, dar așa cum ai spus și tu, nu sunt de acord cu lăsarea lui activă pe timpul nopții..!

  Atunci o noapte fără „unde” să ai !!!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Dacă ar analiza toți dauna ,,tehnologiilor” la fel ca tine, probabil pe glob nu ar mai fi atâția oameni bolnavi. Am devenit ,,victimele benevole” ale societății moderne cu tot felul de ,,efecte adverse” la pachet. Ca deobicei, vrem de toate, dar fără ca să plătim (nu mă refer la plata în bani, ci la plata cu sănătate și ani din viață). Sperăm la o tendință de excludere a nocivității și la evitarea ,,lenii” cronice care e specifică societății moderne la fel ca modemurile 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 4. Îți Mulțumesc Emilia !
  Din nou, dilema mea e că uite apar lucruri noi, lucruri și tehnologii cu care nu ne-am intalnit, și nu știm de ce sunt capabile, și mai grav, că nu ne-a întrebat nimeni.. bă frate, vrei să-ți pun pe fața de masă asta, sau asta..
  Nu întrebă pe nimeni si nimic, nici nu ne explică cineva, dacă ceea ce vor sa ne de-a pe gât este și vital sau coșmar pentru noi, drept urmare, trebuie noi cumva să ne protejăm și să luam anumite masuri de siguranță, si de ce nu, și pentru economie până la urmă..
  Da, încercăm împreună să luăm măsuri, măsurile care nu le-au luat alții, din păcate, că vor numai bani, numai bani..Trist !
  O zi Superbă !!!

  Apreciat de 1 persoană

 5. Am avut un router pe care il opream noaptea. Practic in el intra cablul de net si aveam un cablu care mergea la pc si cand lucram si la laptop il deschideam.
  Acum am un router care e legat de telefon si tv (probabil vom renunta ca oricum tv-ul nu a mers de vreo 2 ani de zile.. da mereu eroare si m-am plictisit eu de cate ori l-am resetat si reinstalat degeaba) si daca inchid pica tot. Foarte enervanta treaba. Va trebui sa vad insa cum fac pentru ca de internet am nevoie. Ramane insa pornit noaptea din cauza telefonului fix. Oricum semnalul in camere e slab fata de ce e prin vecini :)))).

  ps: ma enerveaza la culme wordpress pentru ca nu vrea sa publice comentariile si te tot fataie sa te loghezi de enspe mii de ori :)))). asa ca dilema mea este de ce trebuie sa ma sacaie cu „Regret, acest comentariu nu a putut fi publicat.” si ma obliga sa comentez de pe ate conturi ca apoi sa deblocheze si comentariul de pe gmail… asa ca poate. tz!

  Apreciat de 1 persoană

 6. Da, așa e ! Sunt rutere de tot felul care se reseteaza dacă sunt deconectate, dar totuși dacă dezactivezi wifi-ul de la telefon, sau pui telefonul oe mod avion pe timpul nopții, tot nu e chiar atât de riscant, ca atunci când rămâne și telefonul sau laptopul pe timpul nopții conectate la wifi, și crede-mă că sunt mulți care dorm cu telefoane la nici 1 metru de cap, pus undeva pe o noptieră și conectat la internet..
  Am prieteni care știu sigur că dorm cu wifi la cap nonstop..

  Să ști că wordpres ma enervat de când mi-am făcut pagina la ei, si continuă și acum cu anumite setări stupide care nu pot merge simplu ca la blogger, trebuie să faci ceva ca sa ajungi altundeva, iar cea mai aiurea mi se pare comanda TRIMITE care este chiar aici jos unde scriu, apoi tot timpul trebuie să scriu cu grijă să nu apăs accidental și să îmi trimită mesajul ne finalizat..
  Ordinea notificarilor cum apare mă enervează..
  Îmi pare rău că mi-am făcut aici contul..
  Am vrut să-l șterg, încă mă mai gândesc..

  Apreciez că mi-ai scris, in ciuda faptului că te-a blocat trimiterea mesajelor..

  Îți Mulțumesc Mult și o Seară Plăcută îți Doresc !!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s