Trafic Aglomerat !!!

Cred că o să m-apuc de băut :))) Dar ce legătură are băutul cu jungla traficului ?

Ști, cand ai chef să bei o bere două, apoi intervine ceva și trebuie să iei mașina să rezolvi o treabă urgentă, dar nu poți conduce pentru că tocmai ești cu alcool la bord.. Ziceam că mă apuc de băut în sensul că, ba mă sună unu, ba șefu, ba un frate, ba o soră, (deșii nu am mașina personală, că am avut și stiu ce înseamnă să ai mașină), și numa aud la celălalt fir, bă Fane, am o treabă urgentă și nu am cu cine so rezolv că ăla nu-i acasă, alți doi au băut și trebuie să trimit, sau să aduc, sau, sau ..

Eu știu că tu ești omul lui Dumnezeu care nu bea nici după terminarea serviciului, numa bun pentru noi și noi misiuni..

Uite așa de vreo două săptămâni in coace, am parte de niște drumuri tocmai în plin trafic, în orele de vârf trebuie să-o i-au la drum, tocmai când traficul clocote, la fel și caii de sub capotă, la fel nervii Men-urilor și furia pietonilor pe zebra stradală când le tai dreptul de a trece..

Ori că, ca să se scoată uni șoferi spun că au băut o bere, ori că poate chiar a devenit tradiție treaba asta, să termini serviciul și să o dai pe alcol, apoi te doare în șpiţ de toată lumea..

Acuma sincer, mie unu mi mai simplu și ușor, să merg de fiecare dată cu mijloacele de transport public, sau cu bicicleta, decât să fiu tot stresat si agitat de la traficul infernal, dar cum omul lui Dumnezeu nu bea după, numa bine e asigurat cu orele „suplimentare” :))

Intr-un fel e bine că așa îmi susțin „tonusul” condusului, pe de altă parte șofatul devine din ce în ce mai stresant, ori îmbătrânesc eu și nu mai am răbdare..

Parcări tot mai puține spre deloc, drumurile sunt tot aceleași iar mașinile s-au înmulțit mai rău decât ciupercile după ploaie, pietonii trec zebrele cu nasu-n sticlă, șoferi grăbiți, nervoși, clacsoane, degetele din mijloc la vedere, calomniile și pomenirea tuturor viilor și morților, chiar și a soacrelor.. :p

Da, ! Traficul a luat-o razna rău de tot, și sa schimbat imaginea șoselelor de acum 15/ 20 de ani pe care noi o știam, și nu vreau sa-mi imaginez ce va fi peste 10 ani, că drumurile oricum nu se vor putea largi, iar nici locuri de parcare nu vor fi mai multe..

Intrebare ??? Cum ne vom adapta, ce s-ar putea face ca viitorul să nu ne surprindă cu nervii la pământ, blocați in propria noastră capcană, automobilul.. ??? Credem că vom fi capabili să lăsăm tinichelele în garaje și să le luăm doar pentru mersul în vacanțe, și pentru rezolvarea problemelor cu adevărat importante ??? Oare vom fi capabili să ne schimbăm comportamentul si să fim ca cei din Olanda sau Danemarca unde numarul de biciclete l-au depășit de mult pe cel al mașinilor, sau ca nemții care au făcut autostradă pentru bicicliști ???

Ce ne-ar deranja să ne mai urcam si noi pe biciclete, pe trotinete, apropo de trotinete ! Am vazut chiar niște modele faine de trotinete electrice, biciclete electrice, scutere electrice..

Oare ne vom duce în nebunia noastră tot înainte, crezând că vor răsări din pământ parcări pentru mofturile noastre ???

Da, s-ar putea face parcări subterane cum am văzut în Spania, Italia, în Suedia n-am fost, dar sunt.. Ei au putut și pot, ai noștri nu pot, pentru că nu vor !!

În Italia am văzut Chiat 500 două pe un loc de parcare, iar la noi vezi câte o blondă cu dulapul de Q7 după ia, (ea), care ocupă trei locuri de parcare, că despre câte noptiere au compatrihoţii noștri, nici nu mai vreau sa mai zic, că mă doare capu..

Normal că nu ne ajung alveolele dacă nouă nu ne plac scoicile cu motoare mici, nu ?? Un lucru care l-am remarcat, atât în Italia, cât și în Spania.. Pietonalele nu erau de 5 metri ca la noi, erau de juma de metru, iar pe unele zone ți se tăia direct în față trotuarul și nu era nici trecere de pietoni, așa că asteptai, si după șirul de mașini trecea-i si tu.. Normal că noi n-avem locuri de parcare, că nu se fac proiecte cu capul..

Intrebare ??? Cum vă adaptați voi la jungla de pe asfalt, ce ponturi aplicați pentru a vă stăpânii emoțiile, nervii ???

Care sunt metodele voastre de contracarare a traficului aglomerat, și cum faceți față la lipsa parcărilor, ce metode aveți, ce mijloc de transport mai rapid, eficient și limitat in dimensiuni și consum aveți sau recomandați ???

Până data viitoare, Men-urilor, pastraţi-vă firea bărbătească la voi, si aveţi-va ca frații !!!

Degeaba ne enervăm pe blonde că se opresc brusc în fața noastră și fără vreun motiv😕 apoi o depășești în trombă și cu nervi, cu mainile și degetele pe sus, înjurături și alte blăstame, că prinzi roșu la următorul semafor, și ea este în spatele tău, nu scapi așa ușor 😂😂

Haideți să ne dăm întâietate în trafic, să fim mai răbdători și calmi, că nu suntem mai buni unii decât alții, și doar împreună putem trece obstacolele vieții mai ușor..

Cu Respect și Stimă, Ștef !!!

5 comentarii

 1. Nici eu nu apelez la mașină, decât la distanțe pe care nu le pot face cu triciclul. Mai bine mă simt când fac mișcare și pot să văd oamenii îndeaproape. Poate că-i un avantaj dacă nu am cu cine ieși sau o pierdere a frumuseților pe care le-aș putea vedea, mai ales că-mi amintesc de vremurile când nu era zi fără să pornesc la drum cu… Trabantul. Alte vremuri și altfel de trafic.
  Să ne trăiești, Ștef, și să ai mult calm pe șosele! 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 2. Oooo Trabantul, ce vremuri erau, vorba ta ?!
  Cu toți am pornit cam de pe la mașinile alea retro, dar care le puteai repara pe marginea drumului 🙂
  Așa e, și eu sunt de acord că mișcarea este foarte importantă, iar cu o bicicletă sau alte mijloace de împins, tras sau pedalat, este și placere și educație fizică..
  Mi-ar place să am mai mult timp de pedalat să mă pot bucura, asa cum ai zis, de frumusețea naturii și aer curat..
  Multe Salutări și ție, cu Multă Sănătate și Armonie !!!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Mai e tare mult până departe. Deci asta cu băutul ar fi o soluţie la îndemână. Şi pentru a uita de nebunia de afară 😀
  Sigur, nu recomand. Dar până va fi şi la noi ca la alţii… eheeei…
  O zi frumoasă să ai!

  Apreciat de 1 persoană

 4. :))) Deci tre’ să beau !!! :))) să ști că stau exact pe „drumul vinului”, așa se zice pe aici pe la noi, că preocuparea principală a oamenilor este viticultura :))
  Da, și astfel aș sta departe de volan, glumesc !
  La capitolul alcool, am limitele mele pe care nu le incalc, in sensul că un pahar de vin, o bere din cand în cand sunt chiar binevenite, dar nu mult și zilnic..
  Eu îmi doresc și la noi ca la alții, dar lasă-mă să mai visez, și poate încetul cu încetul o dăm spre normalitate..
  Seară Plăcută îți Doresc !!!

  Apreciază

 5. Chiar dacă sunt blondă, în majoritatea cazurilor sunt mai răbdătoare, calmă și educată decât mulți bruneți 🙂 Poți lua liber ,,drumul vinului” 🙂 văzând cât de isterici pot fi unii bărbați și în trafic, și în transportul public, în fine, în viața de zi cu zi 🙂 dar îți mai alini starea de spirit cu câte un Man (cu zici tu:) ) educat ce dă dovadă că ,,posedă” cei ,,șapte ani de-acasă”.
  Liniște, pace tuturor și cât mai puține celule nervoase distruse! 🙂 😉

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s