Mergem la Vot !!!

De ce sa ma duc, zic multi conationali.. Nu inteleg de ce oamenii nu fac diferenta dintre a vota si a face politică ? A vota este un drept pe care îl ai, si pentru care cineva a trebuit sa se sacrifice pentru acest drept.. Apoi a face politică e cu totul altă treabă..

Eu unu nu fac politică, nu-mi place politica si nici nu o înțeleg, si cred ca m-ar plictisi foarte tare politica.. Ar fi pentru mine ca o carte pe care o citesc, ce nu o inteleg, apoi tot timpul sa ma chinui sa prind firul povestii fără poveste..

De ce trebuie sa votam, simplu ?! Pentru a ne alege liderul, sau grupul de lideri, sau un partid.. Chiar dacă tu si eu nu mergem la vot, ei tot o sa se aleagă. Catunul, localitatea, orasul sau țara, nu vor ramane fără lideri, ei vor fi..

In Amazonia printre triburi dacă mergi vei vedea ca au cate un lider, cum l-au ales, dar au pe unu mai mare si mai tare pe care îi reprezintă, si sigur nu sa ridicat de sine statator sa se aleagă el singur si sa se bată cu pumnii in chept ca el e cel mai tare, sigur împreună toti membri grupului au hotarat pe cine sa pună..

Cum Votam, Pe cine punem stampila ??? Uni spun ca toti îs la fel, că nu este unul mai bun decat celălalt, ca-s corupți etc. Pentru mine e simplu ! Pentru uni îi complicat.. Eu cred că nu ar trebui sa alegi ca punct de informare doar de la o singura sursă, antenele de exemplu, pentru ca sunt platite de dansi.. Trebuie căutată o sursa neutra de a te informa despre dumnealor, dar care nu are treabă cu politica, si asa dacă te uiti atent poti vedea detașat pe cei cu corupție la bord..

Cei dubioși, cei cu multe dosare pe masa DNA-ului, cei care au mai condus si au condus prost, pe acestia nu îi votez.. îi simplu, nu-i laborator de chimie sa trebuiască sa explodez ceva ca sa imi dea altceva..

La vot nu se merge baut, drogat, nervos, ne informat..! Este un drept fundamental pe care îl avem o dată la 4 ani, si de ce sa nu ni-l însușim ca atare ?

Nu mai merge cu ciomege, cu pietre si cu arcul cu săgeți sa dai jos un guvern, cand ei au de partea lor un arsenal de logistica de dat din butoane.. Dar putem sa ne folosim acest DREPT suprem care este de temut chiar si de dânșii, VOTUL..

Ai dreptul o dată la patru ani sa le arati fundul, dacă nu ti-l arată ei timp de patru ani.. Ai dreptul sa le pui pumnul în gura o dată la patru ani, ori stai tot cu „pumnul” lir la tine in gura timp de patru ani.. O singura data poti striga in gura mare despre dregatori si politica, la vot, după este doar praf in ochi..

MERGEM LA VOT !!!

6 comentarii

 1. Votul este un drept cetățenesc pentru care unii au luptat pe vremuri din greu. Mulți dintre cei de azi habar nu au ce înseamnă de fapt datoria de a merge la vot și de a-ți exercita dreptul de a alege cum crezi de cuviință. Nu merg să voteze, nu-i interesează, dar apoi reclamă drepturile lor!
  Toate cele bune! 🙂

  Apreciat de 2 persoane

 2. Perfectă dreptate ai !!!
  Cât de simplu și de clar, mai clar nu se poate..!
  Mulți ignoranți cred că dacă stau acasă sunt A politici, dimpotrivă, odată așa cum ai spus, nu s-au folosit de dreptul cetățenesc pe care l-au avut + că au ajutat in mod invountar ca hoția și corupția sa triumfe..

  Mai avem până ajungem la nivelul nordicilor si la capitolul ăsta..

  Merci Frumos Alex, Weekend Frumos îți Doresc !!!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Nici nu trebuie să fi in top cu politica..
  A merge la vot e o libertate si un drept pe care l-avem si eu consider că îi pacat sa ca ramai în ignoranță cand cei care nu stiu deosebii stanga de dreapta, votează..

  Nici eu nu agreez politica, si cred ca această preocupare nu îi pentru ori cine.. Trebe să-ţi placă sa dai din gura, sa te ocupe manipularea si multe alte chestiuni pentru care trebuie sa ai ochiul „format”..dar nu oamenii buni, ei au alte idealuri, așa ca noi..

  Mulțam de vizită,

  Weekend Fain de pe acuma !!!

  Apreciază

 4. As nuanta putin: sa-ti placa sa vorbesti mult fara sa spui nimic! Sa privesti omul in ochi si sa poti minti fara sa rosesti sau sa clipesti! Sa fii lipsit de cel mai elementar bun simt, sa fii lipsit de scrupule…Stii ce!? Da-i naibii!
  Numai bine!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s