STOP RASISM

Pentru că tot suntem în săptămâna anti rasism, uite așa m-am gândit să vin și eu cu gândul meu împotriva acestei sumbre diferentieri, care îi face pe uni, ca să-i privească pe alții de sus sau de jos, dintr-o parte sau alta, desii toți suntem sub același soare, toți ne incalzim la aceleași raze.. Apropo ce-ar fi ca și soarele să fie rasist și să zică ! Băi băieți, voi sunteți asiatici, pentru voi eu nu mai răsar dimineata urmatoare , hm ??? Eu nu o să mai luminez decât europenii și americanii, ce ziceți ?? Dar nu ! Nu, nu, nu ! Minunatul soare continuă să lumineze și sa încălzească pe toată lumea deopotrivă.. Dar hai să vedem de câte tipuri este rasismul..

Eu cred că în linii mari rasismul este de cel puțin 3 tipuri..

Rasism politic, etnic, religios, sexual

Rasismul Politic după cum știți, este atunci când, dau ex. Ungurii ne hulesc pe noi și Românii pe Unguri.. Este ura dintre o țară contra altei țări din motive politice.. Nu are rost să argumentez pentru ca deja ați înțeles..

Rasismul Etnic este când în interiorul unei țări, există grupuri etnice care se cred mai cu buricul pământului decât celelalte.. Ex. Moldovenii contra Ardelenilor, Banaţenii contra Oltenilor și viceversa..

Rasism Religios, știm bine ce înseamnă.. Lupta și ura dintre o formațiune religioasă, contra celeilalte.. Nu știu câți dintre voi ați citit istoria religiilor, sau istoria bisericii ?! Eu am citit cam ce ma interesat și am văzut că de-a lungul veacurilor, cele mai multe razboaie și cele mai multe vărsări de sânge sau petrecut în sânul religiei, nu mă întrebați de ce, pentru că și eu aș întreba pe cineva, de ceee ???

Nu vi se pare dubios, ca un popor cu o credința puțin mai diferită față de alta să se scoale cu o cruce în mână și să facă război spunând că ne apărat tu trebuie să crezi ca mine, altfel vei murii în numele religie sau al dumnezeului nostru.. !?

Eu nu pot să cred, și nu voi putea înțelege NICIODATĂ, cum tu, care te afli sub același cer, respiri același aer pe care îl respiră toti oamenii, te încălzește și te luminează același soare, există un singur Dumnezeu care ne-a făcut pe toți, chiar dacă uni au ritualuri foarte diferite de alții, totusi acest Dumnezeu ne-a făcut pe toți cu 10 degete la mâini și la picioare și cu câte o singură inimă pentru fiecare, cu care ar trebui să ne iubim, nu să ne urâm.. Asta Niciodată nu o voi înțelege, de ceee ?!?

Rasismul Sexual.. Ai cumva o piatră la tine, sau să cauți un bolovan pe undeva că poate ai nevoie să arunci într-un homosexual sau lezbiana, nu ???

Nu, nu, nu !!! Nu se face așa ceva !

Aduceti-vă aminte de paragraful acela din Biblie, cand oamenii au prins pe acea femeie că a căzut în păcatul adulterului, apoi au adus-o în fața Mântuitorului (binenţeles, ca sa-l ispitească), pentru că Domnul Hristos oricum știa că păcătuiește, și nu era necesar ca cineva să-l pună pe El la încercare.. Ce răspuns le-a dat ??? Cine se crede fără păcat să arunce primul cu piatră în ea..! A aruncat cineva cu pietre ?? Niciunul ! Pentru că toți erau vinovați de un păcat sau altul, nu? Deci, dacă Domnul și Mântuitorul nostru care era sfânt și fără păcat, nu a făcut uz de pietre pentru acea păcătoasă, atunci noi păcătoșii de ce am face ???

LGBT-ul dacă există, atunci aceste practici vor fi între ei și Dumnezeu.. Nu avem noi dreptul să dăm cu pietre și să judecăm.. Eu unul sunt adeptul familiei, adică sunt pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie.. Așa mi se pare normal, logic și firesc, adică, dacă Dumnezeu, sau cum zic ateii, natura, ţi-a dat ție ca bărbat organe reproducatoare externe iar la femeie, organul sexual intern, atunci este firesc și logic, că imperecherea și actul sexual trebuie să aibă loc între un barbat si o femeie ! Nici noi nu avem dreptul să judecăm și să recurgem la forme de rasism împotriva LGBT-istilor, dar nici ei nu trebui să fie împotriva noastră..

Atâta timp cât avem 10 degete la mâini respirăm același aer, ne incalzim la același soare, cade ploaie peste toți, avem acelasi Dumnezeu, nu văd ce ne împiedică să fim și să trăim în armonie și pace.. De ce trebe ca să faci pace cu pușca, de ce trebuie să urâm sau să fim urâţi, de ce trebuie să zici, huăă ţigane, cioară, bozgore, jidane, tătarule, negrule, chinezule, etc, etc, etc, când toți respirăm același aer ???

Zdrobiţi oranduiala cea cruntă și ne dreapta, faceți ca în astă lume sa aibă parte dreapta, fiecare, și să trăim ca FRAȚI !!!

4 comentarii

 1. Stimate domn,
  Dumneata ne spui nouă, europenilor (în genere), că nu e bine să fii rasist. Și aveți dreptate.
  Dar de ce nu spuneți asta (în engleză eventual) și islamiștilor radicali, veniți în Europa printre imigranți, că doar ei ne taie nouă capetele, nu invers?
  Europenii au fost de bună credință și i-au primit cu brațele deschise pe imigranți, cel puțin până acum.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Frumos articol și adevărat. E tulburător să vezi în anul 2019, în anul în care ne lăudăm cu inteligență artificială și nu știu ce gadgeturi, că mai există astfel de piedici.

  Apreciat de 2 persoane

 3. Îți Mulțumesc ! Așa este, într-o lume dotată și conectată, dar deconectată în aceleași timp de gardurile, ştampilele, gradele, formele și ritualurile dintre noi.. Erau multe de spus, însă cam atât am considerat că este necesar pentru ami exprima gândul despre diferențele dintre noi care n-ar fi trebuit să fie, diferențe.. Mă Bucur că nu ești de partea rasistilor.. Seară Faina !!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s