Verde la Picnic

Ieeee !!! A dat colțul ierbii, ce înseamnă asta ?? Păi ieșim mai mult în natură și cât de frumos e atunci, când cu familia ori cu prietenii, ieșim la un picnic sau la un grătar in jurul unui foc, nu ? Programăm totul, căutăm o poieniţă, dacă e în formă de inimă cu atât mai bine.. ziceam, că eu în apropiere chiar am o poiană mare în mijlocul pădurii în formă de inimă..:), poate fi lângă malul unui râu, lângă un lac, intr-o padure sau chiar undeva la țară în fundu grădinii..

Dar ce faci atunci când ai pus ochii pe o poiană superbă, care de la distanță părea că este locul perfect pentru picnicăreală, apoi când v-ați apropiat, va lovit o durere de cap, că tocmai locul preferat a fost profanat cu munți de gunoaie de foști picnicari ??

Acum despre asta vreau să vorbesc, iar aici cred că se potrivește zicala care spune, ” ce ție nu-ţi place, altuia nu-i face”, adică, dacă tu ai găsit locul de campare curat, cred că ar fi de datoria ta să-l păstrezi și tu curat pentru urmatorii care vor campa în acel loc, sau cel puțin, prin acțiunea ta să motivezi și pe alții să facă la fel..

Eu cred că picnicarii, și nu doar ei, ci toți care merg in natură, să țină cont de aceste sfaturi..

1 Focul, când si unde îl aprindem..

2 Gunoaiele, ce facem cu ele..

3 Muzica, la ce volum o ascultăm..

Focul, nu întâmplător l-am pus pe primul plan, pentru că, scăpat de sub control face prăpăd în padure, livezile oamenilor, gospodării și Doamne Ferește, poate pune viața oamenilor în pericol.. Dacă există uscăciune mare asociată cu vânt, sub nici o formă nu ar trebui aprinse focare.. Se pot folosi sobiţe pe bază de gaz sau lemne, ori spirtiere.. Focurile trebe stinse după terminarea activităților în natură, cu nisip, pământ și apă.. Au fost cazuri când au plecat de la picnic și încă fumega locul unde au făcut focarul..

Gunoaiele, sau deșeurile mai bine zis, nu cred că place nimănui imaginea dezolantă pe care o lasă în natură, motiv pentru care fiecare dintre noi, avem obligația să ne recuperăm ambalajele și să le aducem cu noi acasă, pentru că nu sunt așa de grele + că le putem „compacta” la fața locului iar volumul lor va fi unul nesemnificativ.. În pădure, eu cred că ne putem testa fiecare nivelul de educație, pentru că acolo nu avem coșuri de gunoi, nu camere de supraveghere video, nu ne vede nimeni, iar dacă în padure sau pe dealuri știm să fim civilizați, atunci știm să fim oriunde ! Doar câteva zeci de grame de ambalaje avem de cărat cu noi la întoarcere, haideți să nu le mai lăsăm răvășite pe câmpii..

La capitolul muzică, cred că ar trebui sa avem puțin respect unul față de celălalt, adică dacă eu vin la picnic și pun tocata în do minor de Bah, și dau volumul la maximum, iar tu ești vecin de picnic cu mine, iar ție îți plac manelele, cum e ??? Tot la fel și maneliștii ar trebui să se gândească puțin și la cei care au alte gusturi muzicale și să dea mizica la un volum rezonabil, în așa măsură ca fiecare să ne simțim bine.. Haideți să fim Oameni și la acest capitol, să dovedim că ne putem înțelege ca frații, că putem conviețuii impreuna pașnic și liniștiți, fără să ne deranjăm uni pe alții, fără să deranjăm natura, fără să deranjăm animalele sălbatice și să trăim ca frații..

Vă doresc ieșiri cât mai minunate în natură și să vă bucurați de cât mai mult soare, liniște, armonie și pace !!!

15 comentarii

 1. Îți Mulțumesc Frumos pentru vizită și pentru că ai înțeles despre cum stă treaba.. ! Mă bucur că ești de partea verzilor, și nu avea cum să nu fi..!
  Cum te numești să știu cum să mă adresez, Mulţu, o zi Superbă să ai !!!

  Apreciază

 2. Ce mult mi-ar placea să citească multa lume acest articol! E păcat să vezi că merg veseli la iarba verde, se incarca cu energie, da lasă natura tristă în urma lor. Spor la pedalat!

  Apreciat de 1 persoană

 3. Da așa este ! Natura ne dă mult prea multe, și face prea multe pentru noi, în schimb ce facem noi pentru ea ??
  Bună observația ta Anca, Îți Mulțumesc Frumos !!!

  Apreciază

 4. Foarte adevărate cele semnalate. Suntem atât de departe la capitolul educație, tocmai în aceste capitole obișnuite ale existenței noastre…
  Sperăm că românii vor ajunge totuși niște oameni civilizați!

  Apreciază

 5. Îți Mulțumesc !
  Măcar dacă ar respecta tradițiile și zicatorile pe care le susțin. Păi dacă zici că România este gradina Maicii Domnului, atunci nu-ţi păți joc de grădina ei, nu??
  Multe Salutări !!!

  Apreciază

 6. Mulțumesc pentru acest articol plin de adevăr și sfaturi frumoase! Indiferent că suntem români sau nu, ideea este că fiecare om are nevoie să înțeleagă că acest pământ ne oferă și aer și apă, și mâncare, deci ar trebui să îl respectăm și să îl iubim ca pe o ființă …
  îți doresc ieșiri frumoase în natură, să te bucuri de tot ceea ce dorești tuturor și în plus, de multă verdeață „curată” și liniște!

  Apreciat de 1 persoană

 7. Cu Mare Drag !
  Măcar dacă fiecare ar avea grijă de „Gradina Domnului” cum au grijă de curtea și gradina lor și lucrurile ar sta cu totul altfel..

  Apreciază

 8. Iti impartasesc crezul, doar ca…vezi, tu!??
  Cei certati cu comportamentul civilizat nu umbla prin bloguri…educatia, bat-o vina, incepe acasa, dar daca acasa…intelegi? Nici scoala nu reuseste intotdeauna sa repare o astfel de carenta! Si, crede-ma, stiu ce spun…

  Apreciat de 1 persoană

 9. Da, ai dreptate, așa e !
  Eram intr-o biserică și preotul spunea, bă fraților, eu nu mai zic la nimeni să vină la biserica, pentru că pe cei care nu vin, nu-i prind niciodată 🙂
  La fel, legile nu sunt date pentru oamenii cuminți, ci pentru cei fărădelege..
  Vorbesc și io să nu tac, măcar am vrut să spun despre ceva, măcar am un vis, trăiesc..
  Mulțumesc pentru observație, uneori îi bine să ținem cont de toate aspectele.. Salutări !!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s