Brunetul din autobuz

După ziua de lucru astept si eu autobuzul local care imediat se zărește la orizont.. Oprește, urc, mă așez lângă geamul de pe partea stângă în sensul de mers, dau o privire după care imediat oprește autobuzul la următoarea stație.. Se urcă câteva babute, printre care se strecoară și un brunet undeva la vreo 30 de ani, cu parul ciufulit și un parpalac lung și larg, dar sclipea de grasimea mizeriei, fara bilet și fără intenția că ar vrea sa-si valideze unul.. Își duse mâna la buzunarul parpalacului, lung cat o zi de post, și scoate un sandwich impaturat într-un ziar mare cât in cearșaf, apoi duce sandwiciul la gură și cu cealaltă mână mototoleste ziarul și obține o bilă răvășită de celuloză pe care fără nici o jenă o arunca pe podeaua autobuzului.. În momentele alea simțeam cum sangele îmi inundă fiecare celulă din creier la obraznicia brunetului lipsită de orice scrupule.. Am așteptat cateva secunde să vad reactia calatorilor, însă doar o babuta a clătinat putin din cap ca semn de dispreț față de acest individ certat cu civilizația.. Atunci văzând că nimeni nu spune nimic, ci fiecare își vede de gândul lui, mă ridic de pe scaun și cu un ton foarte poruncitor îi spun să își ridice gunoiu de jos, că dacă nu oricum îl ridic eu și o să îl fac să-l mănânce..Atunci omul nostru face o genuflexiune și ridică mingea de hârtie de jos, o vârâ in buzunarul pardesiului și apoi cu nerabdare se grăbește spre ușă să se asigure că va ieșii primul, cu speranța că va scăpa doar cu atât..

Voi ce neplăceri ați întâmpinat în viața cotidiană alaturi/ori în preajma unor astfel de oameni care ne strică bunadispozitie și cheful de viață.. ???

2 comentarii

 1. Cu împuțiți de genul ăsta am „n” povești, de mă mir că nu m-au căsăpit cât i-am sfădit! Dar ce-i mai trist e că am povești și cu „niște unii”, îmbrăcați la patru ace, dar tot certați cu disciplina. Nu-mi cer scuze pentru un cuvânt- etichetă care denumește o specie umanoidă des întâlnită printre noi.
  Am vrut să zic ceva despre seară, dar când vei citi va fi „mâine”, deci să ai o zi bună!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Te cred Aura !
  Genul ăla de oameni dacă n-ar fi din abundență in țara asta, eu cred că România ar fi mult mai curată, și altfel, dar pe autobuze și peste tot întâlnim astfel de brute care ne strică bunadispozitie..
  Sunt tot felul de oameni care pe lângă că uită să mai iasă în ploaie la un duș, mai vorbesc și urât și fac și alte măgării..

  O zi bună îți doresc și un Weekend Superb de pe acuma să ai !!!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s